Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 28 juni 2022

Man sterft na booster, autopsie vindt spike-eiwit in hart en hersenen

Redactie Blckbx
2022 06 28 Man dood booster autopsie spike
3:30

Een gevalsanalyse van een man die overleed kort nadat hij was geboosterd, komt tot een verontrustende conclusie. Spike-eiwit, afkomstig van het mRNA-vaccin, werd aangetroffen in beschadigd hersen- en hartweefsel.

Vorige week verscheen een preprint gevalsanalyse van de autopsie op een man die in januari 2022 op 77-jarige leeftijd overleed, drie weken na zijn derde coronavaccinatie met het Pfizer-vaccin. De studie werd uitgevoerd door Michael Mörz, verbonden aan het Instituut voor Pathologie van het ziekenhuis Dresden-Friedrichstadt in Duitsland.

Uit de autopsie bleek dat de man ontstekingen had in zowel zijn hersenen als hart. Het verontrustende is dat daar in beschadigde weefsels spike-eiwit werd aangetroffen, dat niet afkomstig was van het SARS-CoV-2-virus, maar van het vaccin.

‘Onduidelijke symptomen’

De man leed aan de ziekte van Parkinson met ernstige motorische stoornissen. Hij was opgenomen op de spoedeisende hulp met aspiratiepneumonie. Dit is een vorm van longontsteking die optreedt wanneer vreemd materiaal, zoals voedsel, in de longen terechtkomt. Ondanks pogingen om hem te reanimeren, overleed de man. Aspiratiepneumonie werd aanvankelijk vermoed als de doodsoorzaak en een autopsie werd daarom niet nodig geacht. Familieleden drongen daar toch op aan, omdat de man voor zijn overlijden ‘onduidelijke symptomen’ vertoonde.

Ontstekingen in hart en hersenen

Zoals verwacht bracht de autopsie niet alleen leeftijdsgebonden veranderingen (atherosclerose) aan het licht, maar ook de typische hersenveranderingen veroorzaakt door Parkinson en aspiratiepneumonie. Aspiratiepneumonie werd als doodsoorzaak bevestigd, maar er werden ook andere opvallende bevindingen gedaan.

Zo bleek dat de man ook leed aan necrotiserende encefalitis (een vorm van hersenvliesontsteking) en vasculitis (ontstekingen aan de bloedvaten). Volgens de onderzoeker droegen beide aandoeningen ‘in grote mate bij aan het overlijden’. Bovendien vertoonde het hart tekenen van myocarditis.

Het feit dat lymfocytaire myocarditis, aortitis en vasculitis werden gedetecteerd, wijst volgens Mörz op ‘een immunologische oorsprong van de overeenkomstige weefselpathologie (carditis, aortitis en vasculitis), die geassocieerd werd met afzettingen van het spike-eiwit SARS-CoV-2.’ De autopsie toonde echter geen bewijs van acute COVID-19.

Spike-eiwit door vaccinatie

De patholoog zocht vervolgens naar de aanwezigheid van spike-eiwit en nucleocapside eiwit. Spike-eiwit werd duidelijk gedetecteerd in de beschadigde weefsels (zowel in de hersenen als in weefsels met vasculaire ontsteking). De aanwezigheid van het nucleocapside eiwit kon echter niet aangetoond worden. Volgens de studie is dit bewijs dat het gedetecteerde spike-eiwit afkomstig was van de vaccinatie en niet van een natuurlijke infectie. Het mRNA-vaccin houdt dus verband met immuungerelateerde veranderingen in de hersenen, het hart en de bloedvaten van de man.

Twijfel over veiligheid

“De ernstige neurologische en hartgerelateerde complicaties na het mRNA-vaccin zijn reden voor twijfel over de veiligheid van op genen gebaseerde vaccins tegen SARS-CoV-2,” stelt Mörtz. Hij is bezorgd over de ontoereikende preklinische studies van de coronavaccins: “In het evaluatierapport van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) wordt ook duidelijk benadrukt dat de secundaire farmacodynamische studies en de studies naar de veiligheidsfarmacologie niet zijn uitgevoerd.”

Meer onderzoek

Omdat zijn onderzoek duidelijk maakt dat er mogelijk ernstige bijwerkingen kunnen optreden kort na vaccinatie met mRNA-vaccins, vindt Mörz dat medici daarop moeten anticiperen. “In de klinische praktijk moet rekening worden gehouden met complicaties in hart en hersenen bij patiënten die mRNA-vaccins krijgen.” En hij beveelt aan om meer onderzoek te doen naar de veiligheidsrisico’s. “Goed opgezette preklinische studies zijn dringend noodzakelijk voor de toekomstige besluitvorming en uitvoering van het gezondheidsbeleid.”

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Rattaplan

Ben benieuwd of het niet meer aspireren ervoor zorgt dat het vaccin via een bloedvat sneller in de rest van het lichaam terecht komt en daar eerder en sneller schade aanricht.

Requin

OCCAM zond het bekende japanse overheidsrapport hierover al in het begin naar blakbox.
Niets meer over gehoord!

Respectloos!

ing. J. Onno Dekker

Cookies op deze website