Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 31 mei 2022

Marion Koopmans mogelijk onder ede gehoord over Corman-Drosten paper en PCR-test

Redactie Blckbx
2022 05 31 Koopmans onder ede Cropped
3:30

Viroloog Marion Koopmans moet mogelijk voor de rechter verschijnen om onder ede vragen te beantwoorden over de totstandkoming van de zogenaamde Corman-Drosten paper en de PCR-test, ‘de achilleshiel onder het coronabeleid’.

De Nationale Bond tegen Overheidszaken heeft Koopmans drie keer schriftelijk verzocht om opheldering te geven over de totstandkoming van de Corman-Drosten paper en de PCR-test, maar daar heeft ze nooit inhoudelijk op gereageerd. Daarom diende de Bond een verzoekschrift in voor een getuigenverhoor onder ede. De behandeling daarvan zal op 27 juli plaatsvinden in de rechtbank van Utrecht. “Mocht gedaagde er niet in slagen om de vragen te beantwoorden die in ons verzoekschrift zijn opgenomen dan vormt dit grondslag om alle coronamaatregelen met terugwerkende kracht en voor de toekomstige maatregelen nietig te doen verklaren,” aldus de Bond.

Corman-Drosten paper

Koopmans is een van de auteurs van de Corman-Drosten paper. De paper beschrijft het protocol om met een PCR-test het coronavirus te detecteren. Het document werd op 21 januari 2020 ingediend bij Eurosurveillance, een medisch vakblad dat zich richt op de epidemiologie, preventie en surveillance van infectieziektes. Binnen een recordtijd van 48 uur werd het artikel goedgekeurd en gepubliceerd. Vrijwel alle PCR-testkits die er in de wereld gebruikt worden om het coronavirus te detecteren, zijn gebaseerd op het protocol dat wordt beschreven in de Corman-Drosten paper.

Fouten

Volgens 22 gerenommeerde wetenschappers, waaronder de Nederlandse moleculair bioloog Peter Borger, bevat het protocol echter een groot aantal fouten. Daarom dienden zij in november 2020 bij Eurosurveillance een retraction paper in, een uiteenzetting van de geconstateerde fouten en een verzoek om de Corman-Drosten paper in te trekken. Dit verzoek werd echter zonder inhoudelijke gronden afgewezen.

Valspositieven

De fouten die Borger en zijn collega’s vonden in de Corman-Drosten paper hebben enkel betrekking op het protocol, ‘het recept’, van de PCR-test. Maar zelfs al zou dat protocol kloppen, dan nog is de PCR-test een twijfelachtig middel om beleid op te baseren. De test maakt namelijk geen onderscheid tussen dood en levend virusmateriaal. Ook als iemand inactief en onschadelijk virusmateriaal bij zich draagt, geeft de test een positief resultaat. Zelfs maanden na een besmetting kan er nog dood virusmateriaal gedetecteerd worden. Koopmans erkent dit ook, zoals in onderstaande video is te horen.

Tekst gaat verder onder de video

Volgens Kary Mullis, de uitvinder van de PCR-test die in augustus 2019 overleed, kun je met een PCR-test ‘bijna alles in iedereen vinden’, zolang je het gezochte materiaal maar vaak genoeg vermeerdert.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Cookies op deze website