Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 06 oktober 2022

Met Moderna-prikken 25% meer kans op omikron dan zonder, toont studie Moderna

Redactie Blckbx
2022 10 06 voor moderna studie negatieve bescherming
3:50

Mensen die de eerste drie Moderna-prikken hebben gehad, hebben nu 25 procent méér kans om omikron te krijgen dan ongevaccineerden, blijkt uit een studie die is gefinancierd en opgezet door Moderna. Andere studies tonen dezelfde verontrustende trend.

De resultaten uit de studie (nog niet peer reviewed) zijn des te opvallend, aangezien hij werd gefinancierd door Moderna zelf en deels is opgezet door medewerkers van Moderna samen met onderzoekers van Kaiser Permanente in Zuid-Californië, een medisch non-profit consortium.

De Moderna-studie toont aan dat de bescherming van de eerste drie oorspronkelijke mRNA-prikken na 150 dagen negatief wordt voor de momenteel roulerende omikron-varianten, op de BA.1-variant na. Mensen die op dit moment langer dan vijf maanden geleden hun Moderna-booster hebben gekregen, zijn nu dus ongeveer 25 procent vatbaarder voor COVID dan ongevaccineerden.

Waarom de studie openbaar is gemaakt, is niet bekend. Het lijkt erop dat het biotechnologiebedrijf mensen met de studie wil ‘stimuleren’ om zich toch vooral met het nieuwe 'bivalente vaccin' te laten prikken, dat recent is ontwikkeld voor de omikron-varianten.

Ironisch is wel dat Moderna met de studie aantoont, en toegeeft, dat de effectiviteit van de mRNA-vaccins dus snel afneemt en dat de bescherming na vijf maanden zelfs negatief wordt. Dat betekent dat gevaccineerden op langere termijn slechter af zijn dan ongevaccineerden.

Ook voor de lange termijn zouden de bevindingen van Moderna uit de studie voor geprikten nadelige consequenties kunnen hebben. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met de infectiekans van gevaccineerden ten opzichte van niet-gevaccineerden over een tijd, als er weer een nieuwe COVID-variant dominant wordt en de huidige bivalente omikron-boosters verouderd zijn?

Studieresultaten

De studie gebruikte een test-negatief case-control ontwerp om de effectiviteit van het Moderna COVID-vaccin tegen infectie en ziekenhuisopname met omikron-subvarianten te evalueren. De studie omvatte 30.809 test-positieve en 92.427 test-negatieve personen ouder dan 18 jaar getest in de eerste helft van 2022. De resultaten werden aangepast voor potentiële storende factoren zoals leeftijd, geslacht en comorbiditeiten.

De studie vond negatieve effectiviteit – waarbij de gevaccineerden een hoger infectiepercentage hebben dan de niet-gevaccineerden – voor drie doses tegen alle omikron-subvarianten BA.2, BA.2.12.1, BA.4 en BA.5, behalve BA.1, waar de afname langzamer was.

De tabel hieronder komt uit de Moderna-studie en vergelijkt de kans op het besmet raken met de verschillende omikron-varianten tussen mensen die de eerste drie mRNA-prikken hebben gehad en ongevaccineerden.

Bij alle varianten neemt de bescherming snel af na het nemen van de booster. Alleen bij de BA.1 variant zijn gevaccineerden na 150 dagen nog beter beschermd tegen besmetting dan ongevaccineerden. Bij de overige varianten is de balans dan omgeslagen in het voordeel van de niet-gevaccineerden, met als uitschieter de BA.2.12.1 variant, waarbij gevaccineerden bijna 27 procent meer kans hebben om de ziekte te krijgen dan mensen die enkel vertrouwen op hun immuunsysteem.

Verontrustend

Ook andere studies toonden al aan dat de bescherming van de mRNA-producten tegen het oplopen van COVID/omikron negatief doorslaat ten opzichte van ongevaccineerden, zoals bijvoorbeeld een recente studie uit Zweden (ook niet peer reviewed) en een studie van de Universiteit van Oxford in Engeland, die in augustus werd gepubliceerd in The Lancet.

Mochten de bevindingen van deze studies en die van Moderna kloppen, dan is dit verontrustend en roept het de vraag op wat de oorzaak is. Het zou veroorzaakt kunnen worden door immune imprinting – een fenomeen waarvoor wetenschappers zoals dr. Robert Malone al waarschuwen van voor de start van de vaccinatiecampagne. Immune imprinting – ofwel 'inprenting' van het immuunsysteem – houdt in dat het immuunsysteem niet voldoende of geen antilichamen kan aanmaken tegen een nieuwere stam als het door vaccinatie is geprogrammeerd voor een verouderde stam.

Wat de oorzaak ook is, het is zeer verontrustend als de vaccins de vatbaarheid voor infectie kunnen vergroten, en nog verontrustender om te denken dat de 'officiële' oplossing die wordt aangedragen een eindeloze reeks van mRNA-prikken is.

Bron: The Daily Sceptic

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Kurku

Mafketels zijn het. Allemaal I ophoepelen, echt deze wereld kan zonder deze fanatieke fantasten die overlopen van zelfgenoegzaamheid, weg....weg.....weg

Requin

Veilige en effectief bij:

een tigvoudige kans binnen een paar jaar allerakeligst te sterven. Dolores Cahill: binnen een aantal jaren zullen alle gevaccineerden, met de echte injectie, sterven. Wel het gaat perfect op voor de 70plussers die inderdaad binnen ca 5 jaar sterven. De jongeren gaan binnen een termijn van hooguit 30 jaar dood aan kankers, prionachtige hersenaandoeningen, hartspierontstekingen.

Blijft Hugo de Jonge en Kuipers en Koopmans respectvol op de korrel nemen en vergeet nooit
op het juiste moment deze lui in de nor te laten belanden. Feitelijk verdienen ze de afvalbak!

Cookies op deze website