Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 09 maart 2023

Newsweek roept op tot verantwoording en onderzoek wegens coronaleugens

Redactie Blckbx
23 03 09 Newsweek
2:30

Het mainstream tijdschrift Newsweek bood maandag podium aan een opiniestuk dat de tien grootste coronaleugens benoemt. De auteur roept op tot onderzoeken, ‘om onze kinderen te leren dat de waarheid ertoe doet’.

De reguliere media publiceren de laatste tijd steeds vaker over de schade en zinloosheid van de coronamaatregelen, hoewel excuses vooralsnog uitblijven. Dit viel ook Scott W. Atlas op, die in een opiniestuk voor het gerenommeerde Newsweek de leugens haarfijn op een rijtje zet. Atlas is radioloog en als beleidsadviseur voor gezondheidszorg verbonden aan de Hoover Institution.

“De media erkennen geleidelijk de voortdurende publicatie van studies die de vermeende redenen voor deze [corona]beperkingen volledig weerleggen. Deze openlijke ommekeer wordt ten onrechte voorgesteld als 'geleerd' of 'nieuw bewijs'. Er is weinig erkenning van fouten te vinden,” schrijft hij.

‘Tragische mislukking’

“De tragische mislukking van roekeloze, ongekende lockdowns die in strijd waren met de gevestigde pandemiewetenschap, en de bijkomende massale schade van dat beleid voor kinderen, ouderen en gezinnen met lagere inkomens, zijn onbetwistbaar en goed gedocumenteerd in talrijke studies. Dit was de grootste, de meest tragische en de meest onethische mislukking van het leiderschap op het gebied van de volksgezondheid in de moderne geschiedenis,” haalt Atlas uit naar de verantwoordelijken.

Hij stelt dat in een vrije samenleving de waarheid essentieel is, maar dat ‘er leugens zijn verteld’. “Die leugens waren schadelijk voor het publiek. Die leugens waren rechtstreeks in strijd met het bewijs, met tientallen jaren kennis over virale pandemieën, en met lang gevestigde fundamentele biologie.” Vervolgens somt Atlas de tien grootste leugens op:

  1. Het SARS-CoV-2-coronavirus heeft een veel hoger sterftecijfer dan de griep, met verschillende ordes van grootte.
  2. Iedereen loopt een aanzienlijk risico om aan dit virus te sterven.
  3. Niemand heeft enige immunologische bescherming, omdat dit virus volledig nieuw is.
  4. Asymptomatische mensen zijn belangrijke aanjagers van de verspreiding.
  5. Lockdowns – scholen en bedrijven sluiten, mensen thuis opsluiten, niet aan COVID gerelateerde medische zorg stopzetten en reizen verbieden – zal het virus stoppen of elimineren.
  6. Maskers zullen iedereen beschermen en de verspreiding stoppen.
  7. Het is bekend dat het virus in de natuur voorkomt, en beweren dat het in een laboratorium is ontstaan is een samenzweringstheorie.
  8. Leraren lopen een groot risico.
  9. COVID-vaccins stoppen de verspreiding van de infectie.
  10. Immuunbescherming komt alleen van een vaccin.

Verantwoording en onderzoek

Atlas wil dat de verantwoordelijke beleidsmakers en invloedrijke academici en adviseurs ter verantwoording worden geroepen. Ook roept hij op tot onderzoeken, hoewel hij erkent dat onderzoeken die geleid worden door overheden met de nodige scepsis bekeken zullen worden. “Die onderzoeken moeten echter toch plaatsvinden, al was het maar om de waarheid te zoeken, om onze kinderen te leren dat de waarheid ertoe doet, en om ons G.K. Chestertons belangrijke les te herinneren: ‘Goed is goed, zelfs als niemand het doet. Fout is fout, zelfs als iedereen het fout heeft.’”

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
GTRene

Hoe meer er oproepen tot, hoe beter, echter het zal mosterd na de maaltijd zijn, magoed, beter laat dan nooit, hopelijk kunnen we dan eindelijk op jacht naar de verantwoordelijken en hun hulpjes.

Cookies op deze website