Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 12 september 2022

Nieuw-Zeeland schaft onverwacht en per direct strenge COVID-regels af

Redactie Blckbx
2022 09 12 nieuw zeeland
4:10

Premier Jacinda Ardern van Nieuw-Zeeland kondigde vandaag verrassend aan dat ze per direct de extreem strenge COVID-maatregelen opheft. 'We laten COVID niet langer ons leven dicteren', aldus Ardern, die NZ met haar beleid 2,5 jaar in een wurggreep hield.

Ardern maakte vandaag tijdens een ingelaste persconferentie bekend dat vanaf 23.59 uur op 12 september de meeste COVID-maatregelen worden opgeheven.

"Eindelijk, in plaats van het gevoel te hebben dat COVID dicteert wat er met ons, onze levens en onze toekomst gebeurt, nemen we de controle terug," zei Ardern, eraan voorbijgaand dat het niet COVID was die de levens van de inwoners van Nieuw-Zeeland ‘dicteerde’ maar de draconische maatregelen van haar en haar regering.

Het afschaffen van de maatregelen betekent onder andere dat de verplichting vanuit de overheid om mondmaskers te dragen verdwijnt – behalve in verpleeghuizen en zorgfaciliteiten – en dat ongevaccineerden het land weer mogen binnenkomen en verlaten, iets wat tot dusver per wet was verboden.

Per 24 september vervalt ook de landelijke vaccinatieplicht, die de regering had ingesteld. Ook de test- en quarantaineregels worden versoepeld. Alleen van geïnfecteerde personen wordt nog geëist dat ze zeven dagen in quarantaine gaan. Voor de gezinsleden of huisgenoten van een ‘besmet’ persoon is dat niet langer verplicht.

De regering schuift de verantwoordelijkheid voor masker- en vaccinatieplicht af op het bedrijfsleven. Die mogen namelijk blijven eisen van hun personeel dat ze gevaccineerd zijn tegen COVID en dat ze mondmaskers dragen.

Onderzoek naar schade beleid

De oppositie ziet in de opmerkelijke en verrassende stap van Ardern een poging om zich te distantiëren van haar ‘schadelijke’ beleid.

Oppositieleider David Seymour van de partij ACT roept op tot een onafhankelijk onderzoek naar de reactie van de regering op COVID om volledig inzicht te krijgen in de schade die de beperkingen hebben aangericht.

"De gevolgen van de reactie zijn immens geweest. We hebben redenen om aan te nemen dat de gevolgen voor het onderwijs, de geestelijke gezondheid, de afhankelijkheid van uitkeringen, de criminaliteit, de sociale cohesie, de slagkracht van het bedrijfsleven en onze kinderen nog jaren en jaren zullen aanhouden,” aldus Seymour, die overigens de ernst van COVID en de noodzaak van maatregelen niet ontkende.

Symbool overheidsdictatuur

Young Global Leader van het World Economic Forum Jacinda Ardern groeide de afgelopen 2,5 jaar wereldwijd uit tot één van de meest in het oog springende sleutelfiguren van de repressieve, autoritaire overheid, die de vrijheid en de rechten van burgers in extreme mate inperkte in de strijd tegen COVID-19.

Nieuw-Zeelanders werden onderworpen aan de meest ingrijpende maatregelen. Ze werden opgesloten in hun huizen, moesten binnen én buiten mondmaskers dragen en demonstraties werden door de oproerpolitie hardhandig beëindigd. In oktober 2020 werd bekend dat de overheid mensen die weigerden om zich te laten testen, liet opsluiten in quarantainekampen. "Als iemand weigert zich te laten testen in onze faciliteiten, dan moeten ze veertien dagen blijven," zei premier Ardern destijds.

Later in 2021 kwam daar de ingrijpende vaccinatieplicht bij, die het heel veel mensen onmogelijk maakte om naar school te gaan of hun baan uit te oefenen, en het verbod voor ongevaccineerden om het land te verlaten of binnen te komen.

Vaccinpushers

Sinds de introductie van de experimentele vaccins hebben Ardern, haar ministers en ‘gezondheidsexperts’ deze onophoudelijk gepusht en opgedrongen aan de burgers van Nieuw-Zeeland. De premier liet geen kans voorbijgaan om de aversie tegen ongevaccineerden aan te wakkeren en prikweigeraars uit te sluiten van het dagelijks leven.

"Het gaat erom mensen te belonen die het juiste hebben gedaan, maar ook om mensen die minder veilig zijn weg te houden," zei Ardern.

Epidemioloog Rod Jackson van de universiteit van Auckland vertelde Morning Report in oktober 2021 nog dat de regering 'hard moet optreden' tegen diegenen die zich nog niet hadden laten prikken. "Zonder vaccinatie, geen baan, geen plezier."

Oversterfte stijgt fors

Sinds het loslaten van de zero-covid-strategie en de start van de vaccinatiecampagne begin 2021 is de oversterfte in Nieuw-Zeeland enorm gestegen. Dit jaar schommelt de sterfte door alle oorzaken tussen de 13 en 30 procent boven gemiddeld in de jaren 2015-2019.

Nieuw-Zeeland telt ongeveer vier miljoen inwoners. Tijdens 2,5 jaar COVID zijn er in het land volgens officiële cijfers 1.950 mensen aan of met COVID overleden en waren er ongeveer 1,7 miljoen bevestigde COVID-19-gevallen. De meest ingrijpende maatregelen en inperkingen van vrijheden en mensenrechten zijn door de regering van Ardern dus gerechtvaardigd op 780 overlijdens per jaar van mensen 'aan of met COVID'.

Ter vergelijking; alleen in het jaar 2018 stierven aan kanker in Nieuw-Zeeland ongeveer 10.000 mensen, aan hartziekten 6.500 mensen, 900 mensen aan suikerziekte, 2.400 aan vaatziekten en 1.800 mensen aan griep en andere luchtwegziektes.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
ML

Vraag me af hoe dit in de agenda past. Even druk van de ketel voordat de volgende plandemie toeslaat. Wat zal het het worden, een nieuw biowapen? ... is de komende uithongering door vernietiging van oogsten, distributiekanalen, livestock op schema? Of is het feit dat het grootste deel de gifspuit heeft gehad genoeg om af te wachten en zal de oversterfte drastisch toenemen. Ben benieuwd wat die psychopaten voor ons in petto hebben. Zal niet veel goeds zijn, verwacht niet dat ze nu afhaken met alles wat inmiddels bekend is.

Natuurlijke-immuniteit

Net zoals bij een hypnose (massahypnose theorie, Prof. M. Desmet) van het één op het andere moment wakker “geknipt”.
Nogmaals maatregelen zijn te rechtvaardigen bij een pandemie met groot gevaar maar als er geen gebruik wordt gemaakt van succesvolle behandelingsmethoden en niet tussentijds door verschillende experts wordt geëvalueerd maar dit uitsluitend tot doel heeft steeds meer mensen te “vaccineren” (met mRNA) ben je van het pad af.

Cookies op deze website