Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 04 oktober 2022

Noorse cruisemaatschappij gooit test- masker- én vaccinatieplicht overboord

Redactie Blckbx
2022 10 04 cruise schrapt covid regels
1:40

Norwegian Cruise Line heeft als eerste cruisemaatschappij alle COVID-regels aan boord geschrapt. Vanaf dinsdag hoeven passagiers niet langer gevaccineerd te zijn. Ook verplicht testen en de plicht om aan boord maskers te dragen is opgeheven.

Aandelen van de cruisemaatschappij schoten tijdens de maandagochtendhandel, na het bekend worden van het nieuws, met meerdere procenten omhoog, meldt financialbuzz.

Norwegian is de eerste van de grote cruisemaatschappijen die een einde maakt aan alle coronaregels.

"Veel reizigers hebben geduldig gewacht op hun langverwachte vakantie op zee en we kunnen niet wachten om hun terugkeer te vieren," zei Harry Sommer, president en chief executive officer van Norwegian, in een verklaring.

In juli versoepelde de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) de regels voor cruisemaatschappijen en hun passagiers. Cruisemaatschappijen mochten vanaf dat moment zelf het beleid bepalen met betrekking tot vaccinatie, testen, mondmaskers en quarantaine-eisen.

Toch hebben sindsdien slechts twee maatschappijen de regels versoepeld, Carnival en Royal Caribbean. Zij eisen echter nog steeds een bewijs van een negatieve test van niet-gevaccineerde passagiers en verplichten gasten en personeel om in binnenruimtes een mondmasker te dragen.

Cruiseschepen graadmeter

Cruiseschepen waren tijdens corona hét bewijs dat vaccineren en het dragen van mondmaskers het verspreiden van het virus niet tegenhouden. Ondanks dat iedereen aan boord verplicht geprikt moest zijn, waren er talloze grote uitbraken op cruiseschepen.

Bloomberg berichtte in december vorig jaar dat op dat moment maar liefst 89 cruiseschepen tegelijkertijd te maken hadden met uitbraken van COVID-19, ondanks de vaccinatieverplichting en andere aan boord geldende regels.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Bobbeltje

Ondertussen heeft de bouwmarkt waar ik regelmatig kom de spatschermen bij de servicebalie alweer geïnstalleerd. GRRR

Cookies op deze website