Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 18 november 2022

Off-label voorschrijven HCQ en ivermectine niet in strijd met de wet

Redactie Blckbx
2022 11 18 rob elens vrijgesproken
2:20

Een grote overwinning vandaag voor huisarts Rob Elens. Bij het voorschrijven van HCQ en ivermectine aan COVID-patiënten overtrad hij niet de Geneesmiddelenwet. De tuchtraad deed vandaag uitspraak en sprak Elens vrij. De boete is van tafel.

De huisarts stond op vrijdag 23 september voor het medisch tuchtcollege, nadat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) hem had aangeklaagd vanwege het voorschrijven van hydroxychloroquine en ivermectine aan COVID-patiënten.

De gezondheidsinspectie heeft sinds de zomer zestien artsen beboet wegens het verstrekken van medicijnen zoals ivermectine en HCQ tegen COVID-19. Ook Rob Elens, die naar eigen zeggen duizenden mensen genas met het behandelprotocol, kreeg een boete.

Het tuchtcollege oordeelde dat Elens niet in strijd heeft gehandeld met de Geneesmiddelenwet door het off-label voorschrijven van hydroxychloroquine en ivermectine.

Ook een aantal andere klachten tegen Elens werden ongegrond verklaard.

Berisping

De huisarts werd wel bestraft met de zware sanctie van een berisping omdat hij zich 'in de publieke (sociale) media op ongenuanceerde positieve wijze heeft uitgelaten over wetenschappelijk ongefundeerde behandelmethoden' en 'op ongenuanceerde negatieve wijze over de in de beroepsgroep destijds levende opvattingen over de COVID-19-zorg die wèl zoveel als destijds mogelijk gebaseerd waren op gefundeerde wetenschappelijke methoden'.

Elens heeft daarmee het wetenschappelijke debat verstoord in een tijd waarin er al sterke onrust bestond, oordeelde het tuchtcollege.

Het tuchtcollege lijkt zich daarbij specifiek te baseren op drie Twitterberichten van Elens, die de inspectie in de klacht expliciet noemt als 'het meest risicovol voor de patiëntveiligheid en volksgezondheid':

"Vaccin? Geneesmiddelen en vitamines zijn genoeg." (8 december 2020)

“De enige bijwerking van die middelen [college: bedoeld wordt HCQ en ivermectine] zou kunnen zijn dat mensen sneller opknappen van hun infecties....is dat iets gevaarlijks of kwalijk. Ik ga dr graag over in gesprek met OMT, NHG, SWAB en de kwakclub.” (20 maart 2021)

“Bedankt voor de ondersteuning. Weer foute weergave weergave van de realiteit. Klaarblijkelijk werken hcq en ivm alleen buiten Nederland” (20 maart 2021)

Ook stelt het IGJ dat de huisarts soortgelijke uitlatingen in interviews heeft gedaan. In het interview bij het Onafhankelijke Pers Nederland (OPN) Journaal op 8 januari 2021 zegt de huisarts onder meer:

“Dus ik zie echt het nut van vaccins, maar dit mag je geen vaccin noemen. Dit is genetische therapie."

Heksenjacht Hugo de Jonge

Uit Wob-documenten is gebleken dat toenmalig minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge een heuse heksenjacht voerde tegen artsen zoals Elens, die hydroxychloroquine en ivermectine en andere medicijnen voorschreven aan COVID-patiënten. Vanaf mei 2021 stuurde De Jonge steeds nadrukkelijker aan op tuchtrechtelijke vervolging.

Interview met Rob Elens

Eind mei 2021 had programmamaker Flavio Pasquino een openhartig interview met Rob Elens over het vroegbehandeling-protocol dat de huisarts ontwikkelde. Het was zo succesvol dat hij er de media mee opzocht, in de verwachting met open armen ontvangen te worden. In plaats daarvan kreeg hij grote problemen met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en leerde hij naar eigen zeggen de macht kennen van big pharma.

Het interview kan je hier terugkijken.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Vlinder

Wat een fijne overwinning voor deze arts en alle artsen die Ivermectine en Hydroxychloroquine in een vroeg stadium gewoon deze medicatie hebben voorgeschreven. Proficiat! Wat is Hugo de Jonge een grote schande voor dit land. Ik hoop dat hij ooit berecht gaat worden voor zijn heksenjacht. Laat alle artsen een voorbeeld nemen hieraan en alle angst opzij zetten voor represailles. En weg met alle Mnra vaccins waar geen onafhankelijk onderzoek mag komen i.v.m de grote oversterfte.

Kiftkipje

Van harte gefeliciteerd met deze terechte overwinning. Hugo de Jonge moet zich schamen! En we moeten niet meer spreken over vaccins maar over GEN-therapie EXPERIMENT. Want dat is wat het is!

Cookies op deze website