Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 24 oktober 2022

Officiële excuses premier Alberta aan ongevaccineerden, verbreekt banden WEF

Redactie Blckbx
2022 10 24 premier alberta
2:00

Danielle Smith, de nieuwe premier van de Canadese provincie Alberta, heeft officieel excuses aangeboden aan alle ongevaccineerde burgers die de afgelopen jaren door de regering zijn vervolgd. Ook zegt ze alle overheidsbanden met het WEF te verbreken.

De nieuwe premier van Alberta lijkt serieus werk te maken van haar verkiezingsbeloftes om korte metten te maken met het coronabeleid van de afgelopen twee jaren.

Een van de beloftes die Smith maakte was om officieel excuses te maken aan ongevaccineerden. Tijdens een persconferentie vroeg reporter Selena Galas van Rebel News zaterdag wanneer de premier haar belofte zou gaan inlossen. Smith besloot daarop om direct excuses aan te bieden.

"Ik kan me nu verontschuldigen. Het spijt me heel erg," zei ze. “Ik bied welgemeende excuses aan iedereen die ten onrechte werd gediscrimineerd als gevolg van hun vaccinatiestatus, het spijt me ten zeerste. Voor alle overheidsmedewerkers die ontslagen zijn vanwege hun vaccinatiestatus, ik verwelkom ze als ze terug willen komen."

Premier Smith zei ook dat ze serieus overweegt wettelijk amnestie te verlenen aan alle inwoners van de deelstaat die zijn veroordeeld en beboet vanwege overtredingen op de coronamaatregelen. Dat zou betekenen dat alle boetes en aanklachten komen te vervallen, ook met terugwerkende kracht.

Alberta is nu het eerste rechtsgebied in Canada – misschien zelfs in de wereld – dat officieel excuses aanbiedt aan zijn niet-gevaccineerde burgers vanwege discriminatie door de overheid.

Mocht de regering van Justin Trudeau in de toekomst maatregelen afkondigen die schade toebrengen aan de economie of de rechten van burgers schenden, dan worden ze niet van kracht in Alberta, aldus een vastberaden Smith. Ze kreeg daarop van de aanwezigen een staande ovatie.

Verbreken banden WEF

Een dag eerder verkondigde premier Smith tegenover het medium Western Standard dat Alberta zich terugtrekt uit de contacten met het WEF en het ‘partnerschap’ dat het gezondheidsdepartement tijdens de pandemie met hen ondertekende. “Ik geloof dat Alberta Health Services de bron is van heel veel problemen die we hebben gehad. Ze hebben een soort overeenkomst gesloten met het World Economic Forum, middenin de pandemie. We moeten dat benoemen. Waarom hebben wij iets te maken met het World Economic Forum? Dat moet stoppen.”

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Natuurlijke-immuniteit

Bestaat er dan in Nederland ook zo’n “partnerschap met het wef tijdens de pandemie” van de gezondheidsdienst.
Waarom geen partnerschap met Huisarts Rob Elens en het teleartsen team?
Elk weldenkend mens die hoort dat er artsen in het land zijn die patiënten hebben geheeld gaat als de wiedeweerga hier op bezoek en vertaald dit in beleid.

Cookies op deze website