Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 07 maart 2023

Ongevaccineerde Djokovic opnieuw toegang tot VS geweigerd

Redactie Blckbx
2023 03 07 djokovic geweigerd in vs
1:50

Tennisser Novak Djokovic heeft opnieuw geen toestemming gekregen om de VS binnen te komen zonder ingeënt te zijn tegen COVID, waardoor hij weer niet kan deelnemen aan de BNP Paribas Open in Indian Wells en de Miami Open. 'Dit land blijft hangen in domheid.'

Djokovic had vooraf verzocht om een speciale ontheffing om aan de toernooien deel te mogen nemen, aangezien de vaccinatieplicht voor reizigers naar de VS in april afloopt. Het verzoek van de Serviër om een ontheffing werd echter afgewezen door het Homeland Security Department.

De 22-voudige Grand Slam-winnaar kreeg bij zijn verzoek om een ontheffing steun van Stacey Allaster, de directeur van de US Open, en senatoren Rick Scott en Marco Rubio van Florida. De senatoren riepen het Congres in een brief op om de ‘nep-vaccin-verplichting’ van Joe Biden te verwerpen.

"Het is ons ter ore gekomen dat uw regering een verzoek heeft ontvangen van toptennisser Novak Djokovic om af te zien van het huidige vaccinatiemandaat voor internationale reizigers die de Verenigde Staten binnenkomen,” schreven de senatoren. "We verzoeken u met klem om de gevraagde ontheffing te verlenen, die nodig is om de heer Djokovic in staat te stellen deel te nemen aan het Miami Open professionele tennistoernooi dat vanaf 19 maart 2023 in onze thuisstaat Florida wordt gehouden," voegde het tweetal eraan toe.

'Vaccins werken niet'

De brief gaat verder: "In september 2022 verklaarde u duidelijk aan een nationaal publiek in [het televisieprogramma] 60 Minutes dat de pandemie voorbij is, en eerder dit jaar publiceerde dr. Anthony Fauci een artikel waarin hij de beperkte doeltreffendheid van vaccins voor de bescherming tegen respiratoire pathogenen, zoals het nieuwe coronavirus, erkende."

"In het licht van deze veranderende omstandigheden, en bekentenissen van u en leden van uw eigen regering, lijkt het huidige restrictieve vaccinatiemandaat dat u hebt gehandhaafd voor internationale reizigers die de Verenigde Staten binnenkomen achterhaald en waard om te worden ingetrokken," aldus de senatoren. "De heer Djokovic is een atleet van wereldklasse in topconditie die geen hoog risico loopt op ernstige complicaties van COVID-19. Het lijkt zowel onlogisch als in strijd met de opvattingen van uw eigen regering om hem niet de ontheffing te verlenen waar hij om vraagt, zodat hij naar de VS kan reizen om deel te nemen aan een professioneel evenement."

Gezondste man ter wereld

"Ongelofelijk," zegt influencer Liz Churchill op Twitter. "Letterlijk de gezondste man ter wereld, Novak Djokovic, wordt de toegang tot de VS geweigerd vanwege zijn vaccinatiestatus."

Volgens televisiepresentator Bill Maher is de regering van zijn land het spoor volledig bijster. "Hij mag Amerika niet in. Hij is ongevaccineerd maar heeft natuurlijke immuniteit. De directeur van Miami Open heeft zich hard gemaakt bij de regering om Djokovic toe te laten. Volgens hem is er geen onmiddellijk gevaar. Onmiddellijk gevaar? Van een man die tennis speelt? Een man die het al twee keer gehad heeft? Een man die in zijn eentje midden in een stadion staat in een land waar iedereen het al een keer gehad heeft? Geen onmiddellijk gevaar? This country is stuck on stupid – Dit land blijft hangen in domheid."

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
M@R!N

En nog geloven hele volksstammen dat het om de gezondheid ging/gaat.
*zucht ...

Cookies op deze website