Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 23 juni 2022

Oostenrijk schaft vaccinatieplicht af

Redactie Blckbx
2022 06 23 vaccinatieplicht oostenrijk
1.30

De vaccinatieplicht in Oostenrijk wordt afgeschaft. Dit heeft minister van Volksgezondheid Johannes Rauch donderdag in Wenen bekendgemaakt. ‘Verplichte vaccinatie zorgt er niet voor dat iemand zich vaccineert,’ zegt Rauch.

Eind 2021 kondigde de Oostenrijkse regering aan dat er vanaf februari een vaccinatieverplichting zou worden ingevoerd in het land. De omstreden maatregel kreeg destijds de steun van alle parlementaire partijen behalve de rechtse FPÖ.

Oostenrijk was het eerste land binnen de EU dat vaccinatie verplicht stelde. In andere landen waren er alleen leeftijdsspecifieke voorschriften. Het oorspronkelijke plan in Oostenrijk was om iedereen die weigerde met ingang van 15 maart een boete van maximaal 3.600 euro op te leggen.

Maar vanaf begin maart waren er binnen de politiek partijen die zich openlijk afkeerden van verplichte vaccinatie. De regering van de conservatieve ÖVP en de Groenen verklaarde toen dat, gezien de mildheid van de heersende omikron-variant, verplichte vaccinatie niet langer was te rechtvaardigen.

Behoefte aan solidariteit

“Het debat over verplichte vaccinatie heeft in Oostenrijk diepe kloven doen ontstaan tussen gezinnen, verenigingen en in bedrijven,” aldus Rauch. “Vooral in een tijd die gekenmerkt wordt door veel zorgen, een enorme inflatie en de oorlog in Oekraïne, heeft de samenleving behoefte aan solidariteit. Met het oog op nieuwe golven van corona moet de bevolking overtuigd worden van het nut van een herhalingsvaccinatie. We kunnen dit alleen beheersen als de bereidheid op vrijwilligheid is gebaseerd," zei Rauch.

Stil bij de prikpost

Ondanks de dreiging van verplichte vaccinatie was de belangstelling voor een injectie sinds het begin van het jaar aanzienlijk gedaald. Sinds maart is het stil bij de Oostenrijkse prikposten. Op woensdag kregen slechts 140 mensen voor het eerst een injectie. 3500 mensen kregen een tweede injectie of een booster. 62,4 procent van de Oostenrijkers mag zich volledig gevaccineerd noemen.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Felix

Weer een complottheorie minder, want dit ligt toch niet in lijn met het vermeende WEF programma?

Sensis

Van alle kanten worden nu wetenschappelijke onderzoeken gepubliceerd over dat de vaccins meer kwaad dan goed doen. Bijv:

https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=4125239

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/andr.13209

En zo zijn er nog meer.

De vaccinepushers zijn bezig met een grote draai. Want het wordt steeds meer voor iedereen duidelijk dat deze experimentele goedjes een desastreus effect op de populatie hebben.

Binnenkort klinkt het overal :
"Wir haben es nicht gewußt!"

Cookies op deze website