Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 17 maart 2022

'Vaccineren vanaf juni weer gewoon verplicht in Oostenrijk'

Redactie Blckbx
2022 03 17 impfpflicht oostenrijk
3:06

Het afschaffen van de vaccinatieplicht in Oostenrijk lijkt geen afstel maar slechts uitstel te zijn. Met ingang van 1 juni treedt het mandaat waarschijnlijk gewoon weer in werking en kunnen Oostenrijkers die weigeren deel te nemen aan het medisch experiment weer torenhoge boetes krijgen, zo waarschuwen advocaten.

Tegenstanders van de vaccinatieplicht in Oostenrijk zijn de afgelopen tijd blij gemaakt met een dode mus, zo concluderen advocaten uit een mededeling van de regering. Uit ‘Verordnung 103’ zou blijken dat het zogenaamd afschaffen van het prikmandaat slechts een tijdelijke opschorting betekent, zo stellen zij.

In de media werd eerder bericht dat de vaccinatieverplichting voor onbepaalde tijd in de ijskast zou zijn gezet. De regering zou het ingrijpende mandaat alleen nog maar kunnen herinvoeren bij een ‘medische noodsituatie’. Wel zou het afschaffen van de ‘Impfpflicht’ na drie maanden worden geëvolueerd. Diverse Duitse kranten melden dat de terugkomst van het prikmandaat nog geen uitgemaakte zaak is, en dat de beloofde evaluatie alsnog zal plaatsvinden. Zeker is dat echter allerminst.

Moedwillige leugens

Advocaat Kurt Licht gelooft er in ieder geval niets van. "Moedwillige leugens van de regering", zo stelt hij. “Dit betekent niets anders dan dat vanaf 1 juni de hele wet en dus ook de hele vaccinatieplicht automatisch weer in volle omvang van toepassing zijn, inclusief strafbaarheid. Zonder dat een commissie, minister of parlement ook maar iets hoeft te evalueren of te initiëren. De mensen zijn in dit opzicht dus opnieuw bedrogen en voorgelogen.”

Een andere advocaat, Michael Schilchegger, had op zijn Telegram al gewaarschuwd dat mensen niet te vroeg moesten juichen. De advocaat zet zich in voor mensen die zich om wat voor reden ook niet willen laten vaccineren tegen corona. Toch ziet Schilchegger wel een klein lichtpuntje: “De bekendmaking van de overheid houdt in dat mensen in ieder geval tot 1 juni niet hoeven toe te geven aan druk om zich te laten vaccineren. Elke druk daartoe, vanuit bijvoorbeeld werkgevers, is tot die tijd niet rechtsgeldig.”

Torenhoge boetes

Maar tenzij de regering toch besluit om te evalueren en anders beslist, treedt de wet vanaf juni dus hoogstwaarschijnlijk weer in werking. En kunnen Oostenrijkers die zich niet willen laten vaccineren boetes krijgen tot wel 3.600 euro. De wet is van toepassing op alle personen van 18 jaar en ouder die in Oostenrijk wonen. Er zijn vrijstellingen voor zwangere vrouwen en mensen die om medische redenen niet kunnen worden gevaccineerd. Mensen die een eerdere besmetting kunnen aantonen, zijn voor 180 dagen vrijgesteld van de verplichte injecties. "Het gaat niet om een strijd van gevaccineerden tegen niet-gevaccineerden," zei kanselier Karl Nehammer bij het bekendmaken van de 'Impfpflicht' in januari van dit jaar. "Het gaat erom dat de hele samenleving weer in vrijheid kan leven".

Over stichting blckbx

Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen.

Lees meer over: Oostenrijk Vaccinatieplicht

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

Zeer duidelijk is er sprake van genocide en daar past maar 1 antwoord op vanuit natuurrecht!
Moordenaars uitschakelen op WEF-niveau!

Requin

Bij de grootste genocide van de eeuw, gecoordineerd door het WEF is het mijns insziens onvermijdelijk weffers uit te schakelen ter voorkoming van vele doden. Het zetten van premies op de hoofden van vooraanstaande weffers kan daarbij een goede stimulans zijn.

Cookies op deze website