Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 24 november 2022

Verenigde Staten heeft nu officieel ‘pandemie van de gevaccineerden’

Redactie Blckbx
2022 11 23 pandemie gevaccineerden
3:30

Autoriteiten in de VS moeten schoorvoetend toegeven dat de rollen zijn omgedraaid: het land heeft nu officieel te maken met een ‘pandemie van de gevaccineerden'.

In augustus stierven in de VS voor de eerste keer meer gevaccineerden aan het coronavirus dan niet-gevaccineerde mensen, meldt The Washington Post woensdag.

In augustus waren 58 procent van de coronadoden mensen die gevaccineerd of geboost waren, volgens een analyse die werd uitgevoerd door de Kaiser Family Foundation, een non-profit organisatie.

De krant schrijft: “Het is een voortzetting van een verontrustende trend die zich het afgelopen jaar heeft voorgedaan. Terwijl de vaccinatiegraad is gestegen en nieuwe varianten verschenen, is het aandeel sterfgevallen van mensen die gevaccineerd waren gestaag toegenomen. In september 2021 vormden gevaccineerde mensen slechts 23 procent van de coronavirusdoden. In januari en februari van dit jaar was dat opgelopen tot 42 procent."

"We kunnen niet langer zeggen dat dit een pandemie is van de ongevaccineerden," aldus Cynthia Cox, vicepresident van de Kaiser Family Foundation, die allerlei excuses aanvoert voor de verschuiving. “Er zijn meer mensen gevaccineerd dan ongevaccineerd, waardoor er een groter aandeel gevaccineerden onder de dodelijke slachtoffers kan worden verwacht. Ook zijn groepen die het grootste risico lopen, zoals ouderen, relatief vaker gevaccineerd dan groepen die weinig risico lopen. Vaccins verliezen bovendien met de tijd hun effectiviteit en bieden geen bescherming tegen nieuwe varianten,” legt Cox uit.

Net als veel andere westerse landen kampen de Verenigde Staten momenteel met een verontrustend hoge oversterfte, die niet door COVID kan worden verklaard, maar wel met de vaccins in verband wordt gebracht. Deze oversterftecijfers zijn niet meegenomen in de berekening van de Kaiser Family Foundation.

Hetze tegen ongevaccineerden

De ommekeer is hoe dan ook goed nieuws voor Amerikanen die niet hebben toegegeven aan de druk van politici en gezondheidsautoriteiten om zich te laten prikken met de experimentele mRNA-vaccins van Pfizer en Moderna of het virale vectorproduct van Johnson & Johnson (Janssen).

In 2021 werd in de Verenigde Staten een enorme hetze gevoerd tegen mensen die niet wilden meedoen aan het experiment. In grote delen van de VS, met name in democratische staten, werd het leven voor ongevaccineerden onmogelijk gemaakt. Er werden vaccinatieplichten ingesteld op scholen en universiteiten en ook grote bedrijven werden verplicht om vaccinatie te eisen van hun werknemers. Zelfs president Joe Biden sprak in speeches zijn minachting uit voor vaccinweigeraars en sprak meerdere malen van een 'pandemie van de ongevaccineerden'.

Prikdrang duurt voort

Ondanks dat er nu sprake is van een pandemie van de gevaccineerden blijft The Washington Post volhouden dat ongevaccineerd zijn nog steeds een belangrijke risicofactor is om aan COVID-19 te overlijden. “Maar de werkzaamheid neemt na verloop van tijd af, en een vorige week verschenen analyse van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) wijst op de noodzaak om regelmatig herhalingsinjecties te krijgen om het risico van overlijden aan het coronavirus laag te houden, vooral voor ouderen,” meent de krant.

Anthony Fauci, de nationale expert op het gebied van besmettelijke ziekten, gebruikte gisteren zijn laatste briefing in het Witte Huis voor zijn pensionering in december om Amerikanen aan te sporen de onlangs goedgekeurde omikron-specifieke boosters te halen.

"De laatste boodschap die ik u vanaf dit podium meegeef is dat u, voor uw eigen veiligheid en die van uw gezin, uw bijgewerkte COVID-19-injectie moet halen zodra u daarvoor in aanmerking komt,” zei hij.

Gisteren kondigde het Witte Huis een zes weken durende campagne aan in de aanloop naar de feestdagen, gericht op het verhogen van het aantal boosters onder senioren, mensen die tot een raciale minderheid behoren en mensen die in landelijke gebieden wonen.

"Ik heb er alle vertrouwen in dat als mensen zich goed blijven laten vaccineren, als mensen zich laten stimuleren, we absoluut een heel veilig en gezond vakantieseizoen kunnen hebben," zei Ashish Jha, de coronavirus tsaar van het Witte Huis, gisteren.

Geen animo voor muizenprik

Net als in Nederland en andere landen lopen de Amerikanen nog niet echt warm voor de nieuwste mRNA-injecties, die worden toegediend aan mensen terwijl ze alleen maar getest zijn op muizen.

Slechts ongeveer 35 miljoen mensen hebben de oppepprikken ontvangen, die in september beschikbaar kwamen voor mensen van 12 jaar en ouder en vorige maand voor kinderen vanaf 5 jaar. Dat is iets meer dan 10 procent van de Amerikaanse bevolking.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
M@R!N

En maar doordrammen die gifspuiterij!
Er trappen wel minder mensen in, maar nog steeds veel te veel.
Je hoort of leest niets, maar dan ook helemaal NIETS over de sloop van je immuunsysteem, en niemand weet wat er op termijn zal gebeuren.
Wanneer gaat er nou eindelijk eens een eind komen aan deze massamoord??
En wanneer worden ALLE verantwoordelijken degelijk berecht en adequaat gestraft???

Vlinder

Ook hier gaat de vaccinatiecampagne gewoon door. Het zit gewoon in een reclameblok! Ik word er onpasselijk van als ik het zie. Nu komt er een onderzoek naar de oversterfte in Nederland. Ik hoop dat het door onafhankelijke wetenschappers onderzocht gaat worden. Toch worden steeds meer mensen zeer huiverig om de booster te halen om verschillende redenen. De GGD geeft aan dat er " prikmoeheid is ". En mensen gaan steeds meer door krijgen wat er politiek aan de hand is. Nog niet genoeg maar dat gaat beslist komen.

Cookies op deze website