Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 23 maart 2022

Viroloog Drosten: ‘Komende winter opnieuw coronamaatregelen in Duitsland’

Redactie Blckbx
2022 03 23 christian drosten
3:30

Viroloog Christian Drosten bereidt Duitsland nu alvast voor op een nieuw pakket coronamaatregelen komende winter. Drosten ‘hoofdverdachte in de casedemic’ verwacht dat de maskerplicht in binnenruimtes weer wordt ingevoerd. Ook rekent hij op meer boostervaccinaties voor risicogroepen.

Drosten sprak zijn verwachting uit in een interview met Zeit. Als reden noemt hij het gebrek aan groepsimmuniteit: "Het bereiken van groepsimmuniteit zal jaren duren en daarom zullen we de incidentie de komende jaren onder controle moeten houden met relatief milde maatregelen in de herfst en winter." Drosten beschouwt het dragen van maskers in gesloten ruimten als een milde maatregel, en ook acht hij zoals gezegd herhalingsvaccinaties voor risicogroepen noodzakelijk. Of de milde maatregelen een opmaat kunnen zijn voor zwaardere, zegt Drosten niet in het interview.

Wie is Christian Drosten?

Christian Drosten heeft in Duitsland een status vergelijkbaar met die van Anthony Fauci in de Verenigde Staten of Jaap van Dissel in Nederland. Mainstream media en politici zetten hem op een voetstuk en nemen kritiekloos alles aan wat hij te zeggen heeft over corona. Drosten was, geflankeerd door een gebarentolk, altijd hét gezicht bij Duitse persconferenties. Mede vanwege zijn adviezen zijn in Duitsland de afgelopen twee jaar harde en kostbare coronamaatregelen ingevoerd, zoals het sluiten van de scholen en het sluiten van de horeca. Maar net als Fauci, die het ‘gain of research’ onderzoek leidde in Wuhan, heeft ook Drosten een hele slechte naam bij coronacritici.

Hoofdverdachte ‘casedemic

Bij coronacritici staat Drosten vooral bekend als hoofdverdachte in de zogenaamde ‘casedemic’, zoals criticasters de coronacrisis ook wel noemen. Het was Drosten die in januari 2020 achter de schermen de PCR-test naar voren had geschoven als heilige graal om coronabesmettingen aan te tonen, ruim voordat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) corona tot pandemie promoveerde. Dat terwijl de uitvinder van de PCR-test, de in 2019 overleden Amerikaan Kary Mullis, juist had gewaarschuwd dat zijn uitvinding nooit gebruikt zou mogen worden om de aanwezigheid van virussen aan te tonen.

Tekst gaat verder onder de video

Zelfs een blikje cola positief

Critici vinden het daarom erg verdacht dat de PCR-test op zo’n grote schaal werd ingezet, voor iets waar hij helemaal niet voor gebruikt mocht worden. Door het mondiaal gebruik van de PCR-test kregen ineens ook volkomen gezonde mensen zonder klachten het predicaat coronageval en werd de 'pandemie' opgeblazen tot gigantische proporties. Daarbij werd de test op zo’n manier gebruikt dat hij vrijwel alleen maar valse resultaten kon produceren. Door het standaard testen met wel 45 cycli, kon je zelfs nog een blikje cola of een geit positief laten testen op corona. Vandaar de naam ‘casedemic’. Een pandemie gebaseerd op een frauduleuze PCR-test die vrijwel alleen maar vals-positieven oplevert. Foute resultaten waarop door regeringen en OMT’s, ook in Nederland, vervolgens wel de ingrijpende lockdowns en maatregelen werden gebaseerd. Lockdowns en maatregelen die veel mensen op een gegeven moment zo zat waren dat zij zich een serie experimentele mRNA-prikken én zelfs een digitaal coronapaspoort hebben laten opdringen.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
petertje

En het gaat maar door en door.
Jammer dat de meesten denken dat het voorbij is.
Wij gaan nog een heel naar jaar tegemoet...

Kurt

Reden te meer om te blijven dreggen in de Grootste Leugen Ooit (om Jensen maar te citeren).

Overigens is Duitsland nog verre van verlost van ideologische beperkingen op de de burgerrechten, er is nog altijd een reinheidsbewijs nodig in gelegenheden en m.n. ook de schooljeugd is nog steeds gemuilkorfd. Kan C.J. Hopkins (consent_factory@org op Twitter) aanraden voor de huidige stand van zaken.

Cookies op deze website