Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 22 december 2022

Voorzitter Lazio Roma linkt ziekte voetballers aan COVID-vaccins

Redactie Blckbx
2022 12 22 voorzitter lazio roma
1:50

De voorzitter van de Italiaanse voetbalclub Lazio Roma senator Claudio Lotito wil dat onderzocht wordt of bepaalde ziektes bij sporters worden veroorzaakt door de COVID-19-vaccins. ‘Er zijn te veel verdachte ziektes.’

“COVID-vaccins? Niemand weet wat ze teweeg kunnen brengen," zei de voorzitter en eigenaar van Lazio Roma, dat uitkomt in de Italiaanse Serie A, afgelopen weekend bij de rouwkamer van zijn vriend Sinisa Mihajlovic tegenover de verzamelde pers. De oud-voetballer Mihajlovic overleed 16 december op 53-jarige leeftijd aan leukemie. De ziekte was na twee jaar remissie in maart van dit jaar weer opgevlamd.

"Sommige ziekten moeten worden onderzocht,” zei Lotito. “Ik heb begrepen dat [Gianluca] Vialli [voormalig spits van Chelsea en Juventus] ook ziek is, wat verband zou kunnen houden [met vaccinatie]. “

De Lazio-voorzitter, die aangeeft dat hij geen expert is, zei vervolgens dat hij het opvallend vindt dat er sinds de behandeling met vaccins zoveel sporters behandeld moeten worden op de sportvelden. "Ik denk dat we een aantal zaken moeten onderzoeken, er komen te vaak ziekten voor die verband kunnen houden [met vaccinatie]. We praten over niets, er is geen wetenschappelijk discours, natuurlijk moeten we ons de vraag stellen waarom deze dingen steeds weer gebeuren," zei Lotito, die toevoegde. "Ze komen ook in het dagelijks leven voor, maar ze zijn over het algemeen zeldzamer bij mensen met een sterk lichaam. Ik hoop dat er geen verband is, maar we moeten ons de vraag stellen om bepaalde soorten ziekten te onderzoeken, die in onze wereld talrijk beginnen te worden.” Lotito doelt daarmee op de vele sporters die sinds de introductie van de vaccins tegen COVID-19 ziek worden ofwel overlijden.

In Italië maken de uitspraken van Lotito veel los. Zelfs in de systeemkranten, zoals La Repubblica, wordt aandacht besteedt aan de oproep van de Lazio-voorzitter om de mogelijke rol van de COVID-vaccins te onderzoeken. “Lotito: 'Te veel ziektes bij de spelers'," kopt de krant.

Ook Gazetta besteedt in een artikel over het overlijden van Mihajlovic prominent aandacht aan de woorden van Lotito, net als La Stampa. Het populaire Corriere dello Sport heeft als kop boven het artikel 'Lotito: "Mihajlovic en Vialli, te veel ziektes bij de spelers. We moeten het onderzoeken."'

Tvzap.it doet de uitspraken van de voorzitter van Lazio af als een complottheorie. Het medium legt de nadruk op het feit dat Mihajlovic en Vialli al langer ziek waren.

Today.it velt geen oordeel en kopt “Lotito: ‘Te veel ziektes bij voetballers, niemand weet wat deze vaccins teweeg kunnen brengen’.”

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Vicco

En dan heeft hij het alleen nog over de Italiaanse sporters. Wellicht komen er in andere landen ook voorzitters/coaches naar voren met de klacht dan hun werknemers ook met (vage) klachten blijven lopen en er ook daar uitvallen met serieuze ziektes. Als ze dan het hier vertikken om onderzoek te doen, laat dan bekendere 'helden' oproepen om dit dan toch maar te doen.

Luus

Beetje laat mee
Eerst alle sporters vaccineren omdat ze anders niet mogen sporten en nu zeggen dat komt door vaccin

Cookies op deze website