Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 16 september 2022

VWS misleidde bevolking met vaccin-reclame-slogan ‘Je doet het voor een ander’

Redactie Blckbx
2022 09 16 VWS2 Cropped
2:50

Het RIVM liet al in december 2020 aan het ministerie van VWS weten dat niet bewezen was dat coronavaccins verspreiding voorkwamen. Toch zette het ministerie emotionele chantage in om mensen over te halen zich te laten injecteren.

Dit blijkt uit een Wob-document dat gisteren door data-analist Cees van den Bos werd gepubliceerd op Twitter. Een RIVM-medewerker uit op 21 december 2020 in een e-mail aan VWS kritiek op de slogan die het ministerie wilde gebruiken bij de vaccinatiecampagne.

Het bericht gaat over de volgende zin: ‘Een vaccinatie tegen het coronavirus beschermt uzelf, maar ook uw familie, vrienden, collega’s en de kwetsbare mensen om u heen.’

Daarover schrijft de RIVM-medewerker: “Dat klopt in feite niet. Het vaccin voorkomt dat iemand ziek wordt, maar het is niet bewezen dat het ook verspreiding voorkomt. Wij mogen dit vanuit het RIVM dan ook niet zo zeggen.”

Tekst gaat verder onder de tweet

Hoewel de medewerker schrijft dat het RIVM die claim niet kon maken, gebruikte het ministerie van VWS hem volop, in verschillende varianten. In onderstaand spotje wordt bijvoorbeeld gezegd “Als je kiest voor vaccineren, bescherm je jezelf en elkaar.”

Tekst gaat verder onder de video

In deze video zegt de voice over: “Om jezelf en uiteindelijk de mensen om je heen te beschermen tegen het coronavirus, is vaccineren de belangrijkste stap. Dus laten we onze mouwen opstropen. Als we ons laten vaccineren, krijgen we stapje voor stapje onze vrijheid terug.”

Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons merkt terecht op: “Dat ‘je doet het voor je opa’ was emotionele chantage om de vaccinatiebereidheid te verhogen.” Veel mensen die de mouw niet wilden opstropen hebben dat destijds ook zo ervaren. Zij werden uitgemaakt voor egoïsten die anderen moedwillig in gevaar brachten.

Inspelen op emotie

Een ander vrijgegeven Wob-document dat Van den Bos gisteren publiceerde laat een pagina zien uit een studieproject van Eugène van Loos (Universiteit Utrecht) dat gaat over vaccinatiebereidheid en desinformatie. Om mensen te enthousiasmeren voor de prik ‘is het van belang het vertrouwen in dit eerste vaccin en de toekomstige vaccins vanaf het begin zo groot mogelijk te krijgen door nu al verschillende communicatie-uitingen te gebruiken’, stelt het document. “Daarin moet het niet alleen gaan over vaccin-informatie, maar ze moeten ook inspelen op emotie,” wordt eraan toegevoegd.

Het document raadt verder aan de vaccin-promotie zoveel mogelijk te herhalen en BN’ers in te zetten die zich publiekelijk laten vaccineren om zo mensen over de streep te trekken in de strijd tegen het verkoudheidsvirus.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
ML

De slogan was wereldwijd, het feit dat een medewerker van het RIVM dit aangaf is een plus. Het feit dat VWS (de Jonge) daar niets mee deed is wederom een bewijs van bewuste genocide/democide. En ze gaan door. Alle resultaten uit onderzoeken die bevestigen wat velen al weten worden genegeerd. Oversterfte wordt genegeerd. Nog steeds verbod op Ivermectine/Hydroychloroquin, de medicijnen die werken. Een toekomstig oorlogstribunaal is meer dan juist. Dat is voor mij de dag dat de vlag omgedraaid kan worden.

GTRene

o.a. mijn zussen hebben daardoor desondanks al mijn aanwijzingen naar hun die spuiten genomen, je doet het voor een ander... en zo krijgen ze geen corona was beloofd... maar, ze kregen het toch! plus die spuiten = gif in hun lichaam, niet leuk! ik ben de enige van mijn familie die nergens aan meedeed, ik zag het al en hou niet van 'druk' op mij, dat was dus meteen een trigger, helaas luisterde bijna niemand en nog steeds praten ze het goed, al mag ik het nu wel de griep noemen...lol, maar dat zal komen omdat ze dat wellicht in de foute MSM (te laat) hadden gelezen, maar verder breek je hun geloof niet echt af helaas.

Cookies op deze website