Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 21 december 2022

WHO-chef Tedros wakkert angst aan over Chinese coronapiek

Redactie Blckbx
2022 12 21 tedros china
3:00

De WHO maakt zich ‘grote zorgen’ over de piek aan coronabesmettingen in China, dat volgens ‘prognoses’ komend jaar een besmettingsexplosie en meer dan een miljoen coronadoden ‘zou kunnen’ meemaken. Volgens Tedros is de ‘pandemie’ nog niet voorbij.

Vandaag sprak voorman Tedros Adhanom Ghebreyesus van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op een persconferentie in het Zwitserse Genève over de gezondheidstoestand in de wereld en over de stand van zaken rondom corona. “Hoewel we er zeker veel beter voor staan dan een jaar geleden, zijn er nog onzekerheden en leemten voordat we kunnen zeggen dat de pandemie voorbij is,” zei de WHO-voorman, die vooral hamerde op het belang van meer vaccineren.

Tedros zei dat de WHO zich grote zorgen maakt over de veranderende situatie in China, ‘met toenemende meldingen van ernstige ziekten’. “Wij steunen de inspanningen van de regering om nu vooral risicogroepen te vaccineren en vragen Beijing gedetailleerde informatie te geven over de ernst van de ziektesymptomen, het aantal ziekenhuisopnames en de situatie op intensive care-afdelingen.”

De Chinese Communistische Partij (CCP) besloot onlangs van de ene op de ander dag om het zero-covid-beleid los te laten en het ‘coronavirus’ vrij baan te geven. Sindsdien komen ‘onbevestigde’ berichten uit het 1,5 miljard inwoners tellende land dat het virus flink om zich heen zou grijpen. Hoeveel besmettingen en slachtoffers er zouden zijn in het Aziatische land, is onduidelijk. Op sociale media verschenen de afgelopen weken berichten over uitpuilende ziekenhuizen en uitvaartcentra en crematoria die het grote aantal sterfgevallen niet kunnen bijbenen.

In de media wordt voorspeld dat er komend jaar meer dan een miljoen dodelijke coronaslachtoffers zouden kunnen vallen. Dat is niet terug te zien in de officiële cijfers. Er zouden deze maand in China niet meer dan tien personen aan of met COVID zijn overleden. Dr. Mike Ryan, uitvoerend directeur van het WHO Health Emergencies Programme, vertelde verslaggevers dat China misschien moeite heeft om actuele data over de sterfgevallen te verkrijgen. “De vrijgegeven data weerspiegelen de werkelijkheid mogelijk niet,” opperde hij. Ryan denkt niet dat de wereld klaar is voor een nieuwe golf van een nieuwe COVID-variant. Hij riep China daarom op om westerse vaccins te importeren, ‘die betere bescherming bieden’.

Net 2020

De reactie van de WHO doet sterk denken aan de begindagen van de ‘pandemie’. In de eerste maanden van 2020 werd de wereld opgeschrikt door berichten over een besmettelijk en dodelijk virus dat zich vanuit de stad Wuhan in China over de wereld dreigde te verspreiden. Bij menigeen zullen de beelden van op straat neervallende mensen en ziekenhuisgangen vol brancards nog op het netvlies staan gegrift. Ook werd de wereldbevolking ‘getrakteerd’ op angstaanjagende beelden van sproeiwagens die straten desinfecteerden, overbelaste crematoria, dichtgelaste voordeuren van flatgebouwen en binnen een paar dagen uit de grond gestampte noodziekenhuizen.

Op 11 maart 2020 riep WHO-chef Tedros de uitbraak van COVID-19 uit tot een pandemie. Er was op dat moment wereldwijd slechts bij 118.000 mensen een besmetting geconstateerd, en er zouden nog geen vijfduizend mensen aan de ziekte bezweken zijn. Een week eerder had Tedros op een persconferentie echter de prognose uitgesproken dat COVID-19 een sterftecijfer zou hebben van wel 3,4 procent, waarmee hij de angst flink had aangewakkerd. In een op 1 januari 2021 gepubliceerde studie was dit cijfer, de Infection Fatality Rate (IFR), al bijgesteld naar 0,23 procent, wat ongeveer vergelijkbaar is met de kans om te overlijden aan griep.

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url
Lees meer over: China WHO Tedros Wuhan

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
ML

Paniek zaaien als voorbereiding op de nieuwe schijnpandemie. Hoeveel slapenden zullen hierin meegaan. Tedros heeft zijn centjes weer verdiend.
“Wij steunen de inspanningen van de regering om nu vooral risicogroepen te vaccineren"
Doorgaan met inspuiten zodat je zeker weet dat het nu zogenaamd nieuwe dodental ook daadwerkelijk zal plaatsvinden.

Vlinder

Mensen in China zijn veel kwetsbaarder voor " corona" omdat daar zolang een zerobeleid moest worden gevolgd. De Chinezen worden hier mentaal ziek van. Lange lockdowns, geen kant op kunnen. De verplichte MNRA vaccins. De mensen daar komen niet voor niets in opstand. En die bangmakerij van het WHO??? Over de gehele wereld wordt de schreeuw van artsen en andere wetenschappers steeds groter om te stoppen met de gifspuiten ivm grote schade aan het lichaam en wat dat mentaal met een mens doet. Ondanks alle gifspuiten is er nog steeds griep. Er is altijd griep geweest en dat zal altijd zo blijven.

Cookies op deze website