Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 11 juli 2022

‘Zelftesten zonder klachten meestal onnauwkeurig’, meldt de Volkskrant

Redactie Blckbx
2022 07 11 zelftesten volkskrant
2:20

Opmerkelijk nieuws in de Volkskrant, dat vandaag de onnauwkeurigheid van commerciële zelftests aan de kaak stelt. ‘Bij mensen die testen zonder klachten test van de werkelijk besmette mensen 72 tot 80 procent niet positief’.

De Volkskrant baseert zich op een onderzoek van ‘een grote groep Nederlandse onderzoekers’, die bij meer dan 3.600 personen zonder ‘corona-achtige’ klachten drie commercieel verkrijgbare en vaak gebruikte corona-zelftests onderzocht, van Acon Labs (‘Flowflex’), MP Biomedicals (‘MPbio’) en Siemens-Healthineers (‘Clinitest’). De studie werd uitgevoerd van 12 januari tot 30 maart 2022, ‘toen de omikronvariant al duidelijk dominant was’.

“Op de testlocaties ondergingen de deelnemers eerst een PCR-test om na te gaan of ze werkelijk wel of niet besmet waren,” aldus de Volkskrant, die er dus vanuit gaat dat de PCR-test het altijd bij het rechte eind heeft, iets wat door tal van wetenschappers en onderzoeken wordt tegengesproken. Zelfs de World Health Organization (WHO) gaf in december 2020 toe dat de PCR-test veel valse resultaten oplevert.

"Na de PCR-test ontvingen de deelnemers één van de drie zelftests om thuis te gebruiken binnen drie uur na het bezoek aan de testlocatie, zonder te weten wat de uitslag van de PCR-test was,” gaat de krant verder. Van de mensen die testen zonder klachten testte 72 tot 80 procent van de werkelijk besmette mensen niet positief.

“De onderzoekers stellen dat de uitkomst van de studie belangrijk is voor situaties waarin wordt overwogen bij mensen zonder klachten wel of niet zelftesten te gebruiken. Mensen zonder klachten die bij een zelftest een negatieve uitkomst hadden, wordt geadviseerd de zelftest te herhalen als ze zich onder kwetsbare mensen begeven. Dat zouden ze bijvoorbeeld een dag na de eerste test kunnen doen.”

Hoesten in de elleboog

Volgens de Volkskrant ‘was het al bekend was dat bij mensen die wel corona-achtige klachten hebben, zelftests voldoende betrouwbaar zijn’. Verder zou uit het onderzoek naar voren komen dat het voor het beschermen van kwetsbare mensen nog steeds belangrijk is de bekende hygiënemaatregelen in acht te nemen. “Daarbij gaat het om waar mogelijk afstand houden, goede ventilatie, gebruik van een mondneusmasker en hoesten in de elleboog,” aldus de Volkskrant. Over vaccinaties tegen COVID-19 wordt in het artikel niet gesproken.

Waarom is de PCR-test onbetrouwbaar?

De uitvinder van de PCR-test was de in 2019 overleden Amerikaan Kary Mullis. Vanaf het begin waarschuwde Mullis dat zijn uitvinding nooit gebruikt zou mogen worden om de aanwezigheid van virussen aan te tonen, omdat deze niet alleen levend virus maar ook dood virus aantoont. Mensen die dood virus bij zich dragen zijn niet besmettelijk.

Desondanks werd de PCR-test begin 2020 door de Duitse viroloog Christian Drosten achter de schermen naar voren geschoven als heilige graal om coronabesmettingen aan te tonen, ruim voordat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) corona tot pandemie promoveerde.

Door het mondiaal gebruik van de PCR-test met teveel cycli, kregen ineens ook volkomen gezonde mensen zonder klachten het predicaat coronabesmetting. Door het standaard testen met wel 45 cycli, leverde de test vrijwel alleen maar valse resultaten op. Er zijn gevallen bekend dat met de PCR-test zelfs een blikje cola positief werd getest op COVID.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

De IQ-testen bij BBTV lijken ook steeds lager.
Er is geen verschrikkelijke ziekte, alleen
zijn er een aantal nieuwe nazi's in dienst van
de rothschildts en rockefellers die 7'5
miljard mensen moeten doodmaken.
Altijd uit respect voor de medemens nazi's
elimineren en niet uit respect voor nazi's
propaganda plaatsen!

Cookies op deze website