Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 09 april 2022

Ziekenhuis weigert niertransplantatie van vader op zoon vanwege coronaprik

Redactie Blckbx
Gezin nier
4:00

Een 9-jarige Amerikaanse jongen mag geen levensreddende niertransplantatie ondergaan, omdat zijn vader niet is gevaccineerd tegen corona. Het ziekenhuis is bang dat de vader als donor corona zou kunnen oplopen.

Vader Dane Donaldson bleek begin 2018, na onderzoek van het kinderziekenhuis Cleveland Clinic, de perfecte nierdonor te zijn voor zijn zieke zoon Tanner, die lijdt aan een dodelijke aangeboren nierafwijking. Tot grote blijdschap van de familie ging het kinderziekenhuis akkoord met een niertransplantatie. Maar omdat nieren van een levende donor slechts ongeveer 20 jaar meegaan, besloot het gezin iets langer te wachten voordat Tanner de transplantatie zou ondergaan.

Niet gevaccineerd

Helaas voor de familie Donaldson stopte het kinderziekenhuis volledig met het uitvoeren van transplantaties toen corona arriveerde. Nu, twee jaar later, zijn de transplantaties hervat, maar weigert het ziekenhuis de levensreddende niertransplantatie van vader op zoon uit te voeren. De reden is dat vader Dane Donaldson niet is gevaccineerd.

In een verklaring aan The Epoch Times, verwees de Cleveland Clinic naar beleid dat in 2021 werd aangenomen en dat vereist dat alle donoren en kandidaten voor orgaantransplantaties volledig tegen het coronavirus zijn ingeënt. "Individuen die besmet zijn met corona hebben een veel hoger risico op complicaties tijdens en na de operatie, zelfs als de infectie asymptomatisch is", verklaarde het ziekenhuis.

Levende donor beste donor

Donaldson, die werkzaam is in de verzekeringssector, vertelde The Epoch Times dat hij zich om religieuze redenen niet tegen corona wil laten vaccineren, maar ook omdat hij een toenemend aantal cliënten ernstig ziek heeft zien worden na de mRNA-injecties. Hij vindt ook dat het ziekenhuis zichzelf tegenspreekt door te eisen dat een levende donor wordt gevaccineerd, maar een overleden donor niet. Volgens Donaldson zet het ziekenhuis het leven van zijn zoon op het spel. "Een levende donor is ook nog eens de beste donor voor nieren," zei Donaldson.

Donaldson zei dat hij zelfs aanbood om een verklaring van afstand te ondertekenen die het ziekenhuis zou vrijwaren van elke aansprakelijkheid indien hijzelf of zijn zoon corona zouden ontwikkelen. Tegelijkertijd heeft het ziekenhuis geweigerd om aansprakelijkheid te aanvaarden voor de bijwerkingen die hij of zijn zoon mogelijk zouden ondervinden als ze zich wel zouden laten vaccineren.

Het Cleveland-ziekenhuis is het ermee eens dat levende donoren de beste bron zijn voor ontvangers van niertransplantaties, maar benadrukte dat zij ‘niet zonder risico’s' zijn - erop wijzend dat er medicijnen zijn die patiënten voor een niertransplantatie moeten innemen die het immuunsysteem aantasten. "Wij streven er voortdurend naar de risico's voor onze levende donoren tot een minimum te beperken, en vaccinatie is een belangrijk onderdeel om de veiligste aanpak en optimale resultaten voor de donoren te waarborgen", aldus de verklaring.

Op zoek naar ander ziekenhuis

Donaldson zei dat hij en zijn vrouw Jenn nu op zoek zijn naar een ander ziekenhuis om de transplantatie uit te voeren. Ze wilden in het kinderziekenhuis blijven omdat zijn zoon daar al sinds zijn geboorte wordt behandeld. Tanner werd geboren met aangetaste nieren als gevolg van een zeldzame geboorteafwijking, die in de baarmoeder onherstelbare nierschade veroorzaakte en resulteerde in stadium 4 van chronische nierziekte en blaas- en urinedisfuncties. Hij heeft nu nog maar 18 procent functie van zijn nieren, aldus Donaldson.

In januari schreven advocaten van de conservatieve organisatie Informed Consent Action Network (ICAN) namens de familie Donaldson een brief van zeven pagina's aan het Cleveland Center met het verzoek de beslissing te heroverwegen, en ook de wetenschap erachter. “Onbegrijpelijk dat het kinderziekenhuis ervoor kiest om de gezondheid en het welzijn van een 9-jarige patiënt te offeren in ruil voor wat het ziet als een 'groter goed'," schreven ICAN's advocaten Aaron Siri en Elizabeth Brehm.

ICAN noemde het ziekenhuis ook irrationeel omdat de hele familie, inclusief Tanner en zijn oudere broer, allemaal corona hebben gehad en ervan zijn hersteld, wat betekent dat ze natuurlijke immuniteit hebben. In haar brief aan het ziekenhuis, haalde ICAN een aantal internationale studies aan die aantoonden dat herinfectie van corona na herstel van het virus zeldzaam is. Een van de studies die zij aanhaalde was er een die door de Cleveland Clinic zelf was uitgevoerd.

In de studie bekeek het ziekenhuis SARS-CoV-2 (het virus dat corona veroorzaakt) infecties bij 52.238 gevaccineerde en niet-gevaccineerde gezondheidswerkers over een periode van vijf maanden. Het ontdekte dat geen van de eerder besmette gezondheidswerkers die ongevaccineerd bleven SARS-CoV-2 opliep in de loop van het onderzoek.

Meer slachtoffers

De Donaldsons voegen zich bij een aantal andere bekende gevallen van Amerikaanse slachtoffers van ziekenhuizen die geweigerd hebben orgaantransplantaties uit te voeren, omdat ofwel de donor ofwel de ontvanger niet gevaccineerd was.

Vorige maand bracht The Epoch Times het verhaal van een veteraan van de luchtmacht die een niertransplantatie werd geweigerd omdat hij het vaccin weigerde. Chad Carswell had nog maar 4 procent nierfunctie over toen het Atrium Health Wake Forest Baptist Medical Center in Winston-Salem, North Carolina, hem schrapte van de kandidatenlijst om een donornier te ontvangen. Gelukkig bood het Medical City Fort Worth Transplant Institute in Texas aan om Carswell op hun ontvangerslijst voor een nier te plaatsen. Een geschikte donor is voor hem helaas nog niet gevonden.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Kurt

Het feit dat zelfs het ondertekenen van een exoneratie-verklaring geen soelaas biedt, laat zien wat een ideologisch verblinde en verknipte lieden die kliniek besturen.

Persoonlijk zou ik als Amerikaanse news agency de verantwoordelijke directeur(en) met naam en toenaam voor een verklaring voor de camera slepen, te meer daar de familie natuurlijke bescherming heeft en het sowieso een vrij idioot verhaal is dat je verkouden zou worden van een niertransplantatie.

Overigens had Jimmy Dore onlangs ook weer materiaal waarin o.m. Fauci zch n het verleden voor natuurlijke beschermng >> vax uitsprak,

Cookies op deze website