Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 17 juni 2022

Barneveld maakt zich op voor komst tienduizenden boeren

Redactie Blckbx
2022 06 17 boeren naar barneveld
1:40

De grote landelijke protestactie van boeren tegen de stikstofplannen van het kabinet op 22 juni zal plaatsvinden in het Gelderse Barneveld. Er worden 20.000 tot 30.000 boeren verwacht. Ook blckbx zal erbij zijn om live verslag te doen.

Naar verwachting wordt de demonstratie minstens 3 tot 4 keer zo groot als die op 1 oktober 2019. Toen verzamelden duizenden boeren zich met hun tractors op het Malieveld in Den Haag en zorgden voor een verkeersinfarct in de stad en lange files op snelwegen door heel Nederland.

Niet Malieveld maar Barneveld

Dit keer is dus niet het Malieveld maar Barneveld de locatie van de protestactie. Daarmee keren de boze boeren niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk hun rug toe naar het kabinet in Den Haag. De gemeente Barneveld wacht nog op een formele aanvraag voor een vergunning voor de demonstratie, maar zegt de actie te willen toestaan.

Organisator Jeroen van Maanen verwacht dat de actie vele malen – 'misschien wel tien keer' – zo groot wordt als het boerenprotest in oktober 2019 in Den Haag.

"De actiebereidheid bij de boeren is echt enorm," zegt Van Maanen, die zelf melkveehouder is in Zeewolde en bestuurslid van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond. Eerder was hij ook aangesloten bij de protestgroep Farmers Defence Force.

Verkeersproblemen verwacht

"Boeren komen overal vandaan hier naartoe, we verwachten ze zelfs van de Waddeneilanden. Verkeersproblemen kunnen we dus niet voorkomen, maar we gaan er alles aan doen om het een vlekkeloze actie te laten zijn, want daar hebben we zelf ook het grootste belang bij. Dan gaat het in de media tenminste over onze boodschap, en niet over incidenten. En de boodschap is dat de plannen van het kabinet waanzinnig zijn. Die maken de hele boerensector kapot."

Blckbx doet live verslag

De stikstofplannen van het kabinet raken niet alleen de agrarische sector, maar eigenlijk iedereen! Daarom doet blckbx woensdag 22 juni aanstaande uitgebreid en live verslag van de grote landelijke demonstratie in Barneveld, waar tienduizenden boeren Den Haag letterlijk en figuurlijk de rug zullen toekeren. Daarbij kunnen we jouw hulp heel goed gebruiken. Met een donatie kan ook jij een bijdrage leveren.

Wil je de live-uitzending bijwonen?

Naast de live-registratie van het boerenprotest vanuit Barneveld, is er die dag ook een speciale live-uitzending vanuit de blckbx-studio waarin het thema stikstof centraal zal staan. Ben je een wetenschapper, een politicus of een bezorgde burger? Jij kan erbij zijn. Met voorstanders en tegenstanders van dit beleid willen we een open en eerlijk debat voeren, LIVE in de uitzending. Je kunt je aanmelden voor de live-uitzending via deze link. Het inschrijfformulier vind je onderaan de betreffende pagina. Let op: er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Crowdfunding: live-registratie van het boerenprotest op 22 juni a.s.
Doneer
22 06 15 boerenprotest crowdfunding

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Cookies op deze website