Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 25 mei 2022

George Soros: ‘Beschaving overleeft misschien niet’

Redactie Blckbx
2022 05 25 Soros beschaving overleeft t niet
02:40

Op het World Economic Forum in Davos waarschuwde miljardair George Soros de aanwezigen dat de ‘beschaving het misschien niet overleeft’, tenzij Poetin ‘zo snel mogelijk wordt verslagen’.

De Hongaarse weldoener claimde dat de Russische invasie van Oekraïne misschien wel het begin van de derde wereldoorlog markeert. En dat is vervelend, vindt Soros, want daardoor is er veel minder aandacht voor de globalistische agendapunten die een menselijke ondergang kunnen voorkomen: “Andere kwesties die de hele mensheid aangaan – het bestrijden van pandemieën en klimaatverandering, het vermijden van een kernoorlog, het in stand houden van mondiale instellingen – zijn in die strijd op de achtergrond geraakt. Daarom zeg ik dat onze beschaving misschien niet overleeft.”

Tekst gaat verder onder de video

Poetin verslaan

Volgens Soros moet er haast gemaakt worden met het verslaan van Rusland, omdat ‘deskundigen’ zeggen dat we niet veel tijd meer hebben om de planeet te redden: “Terwijl de oorlog woedt, moet de strijd tegen de klimaatverandering op de tweede plaats komen. Toch vertellen de deskundigen ons dat we al ver achterop zijn geraakt, en dat de klimaatverandering op het punt staat onomkeerbaar te worden. Dat zou het einde van onze beschaving kunnen betekenen.”

En dat betekent maar één ding: “Daarom moeten we al onze middelen mobiliseren om de oorlog tot een vroeg einde te brengen. De beste en misschien enige manier om onze beschaving te behouden, is Poetin zo snel mogelijk te verslaan. Dat is waar het op neerkomt.”

‘Naar de onderhandelingstafel dwingen’

Henry Kissinger, de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, is ook aanwezig op het globalistenfeestje in Davos. Kissinger, die bekend staat om zijn realpolitik, ziet het anders. Volgens hem zou het Westen Oekraïne naar de onderhandelingstafel moeten dwingen op voorwaarden die zeer ver achterblijven bij de huidige oorlogsdoelen van het land:

“De onderhandelingen moeten in de komende twee maanden beginnen, voordat er breuklijnen en spanningen ontstaan die niet gemakkelijk overwonnen kunnen worden. Idealiter zou de scheidslijn een terugkeer zijn naar de situatie zoals hij was. Als de oorlog daarna zou doorgaan, zou het niet om de vrijheid van Oekraïne gaan, maar om een nieuwe oorlog tegen Rusland zelf,” zei hij.

Een terugkeer naar de situatie van voor de invasie betekent een voortzetting van de Russische bezetting van de Krim en de legitimering van de door Rusland gesteunde separatisten in de regio's Donetsk en Luhansk. Kissinger sprak zijn hoop uit op verstandigheid: “Ik hoop dat de Oekraïners hun heldhaftigheid met wijsheid zullen evenaren.”

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
JanBijdehand

Waarom lopen criminele figuren als Soros en Ki ss inger nog steeds vrij rond?

GTRene

lol, Soros lijkt qua spreken wel een broer van Jo Biden te zijn, ik denk dat we van Soros (de oude big guy) binnen 5 jaar vanaf zijn door ouderdom.
Helaas is hij nog slechts de klap op-vanger, zijn familie zit er ook al jaren in op de achtergrond, die maken de deals... Alexander Soros bv, het houd dus niet zomaar op... soms moet je de 'natuur' een handje helpen ;-)

Cookies op deze website