Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 10 maart 2022

Hoekstra vreest dat Russen biolabs als excuus gebruiken voor chemische aanval

Redactie Blckbx
2022 03 10 wobke hoekstra
1:53

Minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken is bezorgd. Hij is bang dat Rusland ‘complottheorieën’ over biologische wapens in Amerikaanse biolabs in Oekraïne heeft verspreid om dat als excuus te kunnen gebruiken voor een aanval met chemische of biologische wapens.

De minister sprak zijn vrees donderdagavond uit tijdens een Oekraïne-debat in de Tweede Kamer, in reactie op geluiden uit Moskou en Peking dat de Verenigde Staten tientallen biolabs zouden exploiteren in Oekraïne. Amerika zou volgens Rusland en China voor de oorlog nog hebben geprobeerd om biologische wapens te verwijderen. “Gevaarlijke complottheorieën”, zo oordeelt Hoekstra. “Ik vind dat je in ieder geval rekening moet houden met de aanmerkelijke kans dat dit type geluiden is bedoeld om later bepaalde acties te rechtvaardigen”, aldus de minister. “We hebben dit eerder gezien bij het volstrekt misplaatste verwijt dat er genocide zou plaatsvinden in Oost-Oekraïne”, zegt Hoekstra. “Rusland heeft ooit ook gezegd dat Oekraïne nucleaire wapens zou ontwikkelen. Ik vraag me af: is dat het creëren van een pretext voor mogelijke ellende?”

Nuland geeft bestaan labs toe

Minister Hoekstra gaat met het tentoonspreiden van zijn angst voorbij aan het feit dat Bidens onderminister van Buitenlandse Zaken, Victoria Nuland, gisteren tijdens een toespraak voor de Amerikaanse Senaat de geruchten uit Rusland en China min of meer heeft toegegeven. Ze vertelde dat de Amerikaanse regering bezorgd was over het feit dat biologische onderzoeksinstallaties in Russische handen zouden kunnen vallen, als gevolg van het aanhoudende conflict in Oost-Europa. Ook zijn er meer aanwijzingen dat de Russen en Chinezen het wel eens bij het rechte eind zouden kunnen hebben.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Kurt

Naast projectie-gedrag (een van de hele punten van deze exercitie is dat Rusland/Moskou eigenlijk geen natuurlijke grens met Oekraine heeft, van bio- atoom- etc aanvallen hebben ze meteen zelf last), weet iedere oplettende burger nu wel dat het Haagse Rutte-virus besmettelijk is dwz. WOBke loopt hier met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te liegen.

Overigens: het conflict in Oekraine barste los in wapengeweld en beschietingen (ook wel ‘oorlog’ genoemd) in 2014 na de door de VS en NL gesteunde Maidan-putsch (waar verscheidene neo-Nazi groepen een hoofdrol in speelden; iedere vergelijking met steunen ‘gematigde’ jihadisten in bv. Afghanistan en Syrie door Westerse bovenonsgestelden is volstrekt toevallig), waarbij met name het Russisch-sprekende deel van de Oekraiinse bevolking (m.n. woonachtig in de Donbas) het slachtoffer is geworden van met name eerdergenoemde, door Kiev gesteunde neo-nazi’s (Azov Battiljon, Aidar, C14, Right Sector, om maar een paar groeperingen te noemen).

Na 8 jaar oorlog, 2 verbroken vredesakkoorden, 1 MH17 ramp, en (volgens de VN) meer dan 13k doden onder m.n. die Russisch-sprekende bevolking (die na 2014 geen Russisch als voertaal mochten hebben) is nu het slagveld wat groter geworden/opgeschoven.

Of je oorlogshandelingen met meer dan 13k burgerdoden als gevolg gericht op een specifieke regio met een bevolking met specifieke kenmerken voornamelijk veroorzaakt door neo-Nazi milities ‘genocide’ wil noemen of niet, is uiteindelijk aan de politiek, maar onze bovenonsgestelden hebben - ondanks de Tweede Kamer-verklaring van Feb 2021 - de hele Covid door de CCP/China gesteund (en doen dat nog, zie Paralympische Spelen, Floriade, etc) en de slachters van Al-Nusra (waar m.n. anders-gelovige bevolkingsgroepen het slachtoffer van zijn geweest) dus het zou niets nieuws zijn als het Torentje wederom genocidalen blijkt te stutten

wijsheidvrijheid

ik begin me zo af te vragen waarom jullie dit standpunt innemen? worden jullie ook gesponsord door Rusland? Had in eerste instantie wel interesse in jullie kanaal maar het wordt hier wel een beetje linke soep want ik zie jullie onafhankelijkheid niet meer...ik zie vooral een patroon ontstaan wat ik bij Baudet ook zie en dat is niet bepaald neutraal...jammer...

Cookies op deze website