Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 14 maart 2022

Partijkantoor Forum voor Democratie opnieuw beklad en vernield

Redactie Blckbx
2022 03 14 FVD Partijkantoor Cropped
03:39

Opnieuw is het partijkantoor van Forum voor Democratie in Amsterdam beklad. De voordeur en de stoep zijn beschreven met graffiti en er is een vlag opgehangen die een liefdesrelatie suggereert tussen tussenpartijleider Thierry Baudet en de Russische president Vladimir Poetin. De sloten zijn vernield. Het is niet voor het eerst dat dit gebeurt.

Het voorval gebeurde in de nacht van zondag op maandag. Op de voordeur is met graffiti de term ‘fascist’ aangebracht. De stoep voor het partijkantoor is beklad met de Engelse term ‘fascist scum’, wat vertaald kan worden met ‘fascistisch tuig’. Er is een vlag opgehangen waarop de namen ‘Baudet’ en ‘Putin’ staan geschreven met daartussenin een hartje. Ook zijn de sloten vernield.

Volgens Nieuwnieuws is er een – in het Engels geschreven – brief achtergelaten door de daders. Hierin valt te lezen: “FVD is een ronduit fascistische partij die de Holocaust bagatelliseert, antisemitisme faciliteert en complottheorieën verspreidt in het ‘democratisch’ debat.” In de brief wordt FVD er ook van beschuldigd Russische propaganda te verspreiden.

Terugkerend probleem

Vernielingen aan het adres van FVD vormen een terugkerend probleem. In 2017 werd op de voordeur van Thierry Baudet met roze verf een anarchistisch teken en het vrouwensymbool aangebracht. Ook werd er poep door de brievenbus gegooid. Deze actie werd opgeëist door het Radicaal Anarchistisch Feministisch Front.

Op 2 januari van dit jaar gooiden Antifa-activisten een verfbom naar het partijkantoor van FVD. Dit gebeurde tijdens een demonstratie waarbij zij begeleid werden door de politie. De politie greep toen niet in, zoals is te zien in de video hieronder.

Demoniseren

In een reactie op Twitter zegt Baudet: “Dit past in een patroon van bedreiging, demonisering en hatelijkheden. Ik betreur dat ten zeerste. Er heerst een nieuwe sfeer van hysterie in Nederland.”

Onlangs zei Pieter Cobelens, voormalig directeur van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, bij OP1 dat mensen als Baudet in ‘oorlogstijd werden opgehangen en geëxecuteerd’. Omdat Nederland wapens levert aan Oekraïne, zou je kunnen beargumenteren dat we nu in oorlog zijn.

En vorige week zond Zembla een aflevering uit waarin allerlei verdachtmakingen over banden met Rusland werden gemaakt, maar geen enkel bewijs werd gepresenteerd – een week voor de verkiezingen.

Geen open debat

Zondagavond had FVD nog gedemonstreerd op het Kleine-Gartmanplantsoen in Amsterdam, voor De Balie. Dit deed de partij omdat het niet was uitgenodigd voor het slotdebat in aanloop naar de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen.

Volgens Baudet dragen de cancel culture en de onmogelijkheid van een open en eerlijk debat ertoe bij dat het verkeerde beeld van FVD blijft bestaan: “Daardoor blijft het – door framing gecreëerde – waanbeeld over FVD bestaan. Je ziet wat het gevolg daarvan is. We zitten op een heel verkeerd spoor als samenleving. De open discussie wordt volledig gesmoord. Mensen die vragen stellen en een andere visie hebben, worden gedemoniseerd, tot dit soort vernielingen en bedreigingen aan toe. Het moet stoppen zo vlak voor de verkiezingen. Dit is hét moment om het gesprek te heropenen in de samenleving. We moeten stoppen met deze bizarre demonisering en framing, want dit mag niet de toekomst worden van Nederland.”

Over stichting blckbx

Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen.

Lees meer over: Forum voor Democratie

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Wouter

Vraag aan Flavio.
Er zijn zat partijen anders dan FvD die dezelfde boodschap willen verkondigen, maar dan zonder de scherpe randjes. Waarom wil je dat Thjierry zichzelf de mond gaat snoeren? Ik ben het ook niet altijd met hem eens. Maar er is geen manier om te voorkomen dat het kartel moord en brand schreeuwt zonder de inhoud op te geven.

Requin

Wat mij te denken geeft dat is dat in een stad als Amsterdem de politie de daders niet heeft opgepakt. Een vreedzakeme fakkeldrager in den Haag wel!

Cookies op deze website