Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 22 maart 2023

Rutgers overweegt juridische stappen tegen FVD wegens uploaden verwijderde video

Redactie Blckbx
2023 03 22 juridische stappen rutgers fvd
3:00

De Rutgers Stichting onderzoekt juridische stappen tegen Forum voor Democratie (FVD). De partij zou auteursrechten geschonden hebben door zonder toestemming een video te uploaden die verwijderd was. FVD buigt niet. 'Wij zijn bereid om het beschermen van onze kinderen tot de hoogste rechter te verdedigen'.

Afgelopen maandag ontstond veel ophef over het lesmateriaal ‘Lentekriebels’, een lesmethode van Rutgers Expertisecentrum Seksualiteit die bedoeld is om kinderen vanaf groep één seksuele voorlichting te geven. Een video van het lesmateriaal waarin een moeder aan haar vierjarige zoontje vraagt ‘of hij wel eens aan zijn piemel zit en hoe dat dan voelt?’ ging viraal en zorgde voor veel kritiek van ouders. Rutgers besloot de video te verwijderen, naar eigen zeggen ‘om de kinderen in de video te beschermen’. “We constateren dat de video online door sommige mensen uit context wordt gehaald en wordt gebruikt om misinformatie te verspreiden,” aldus het expertisecentrum. Zowel Rutgers als de kinderen en de ouders in de video blijven volledig achter de inhoud staan, benadrukt Luc Lauwers, expert seksuele vorming bij Rutgers, tegen het AD.

Na het verwijderen besloot FVD, dat gisteren ook Kamervragen over het onderwerp stelde, de video op het eigen YouTube-kanaal te plaatsen. De video is in nog geen 24 uur meer dan 39.000 keer bekeken. Een woordvoerder van de partij zegt over de video: “Het is overduidelijk dat Rutgers zich betrapt voelt en dat ze alles probeert om haar vieze sporen te wissen. Wij achten het een kwestie van algemeen belang om publiek te maken met welk seksueel verwerpelijk materiaal van Rutgers kinderen in het basisonderwijs worden geconfronteerd.”

Rutgers heeft inmiddels een verzoek ingediend bij YouTube om de video offline te halen. “De ouders en de kinderen hebben Forum geen toestemming gegeven om de beelden te publiceren," legt een woordvoerder uit. “Dat maakt Forum voor Democratie niet uit,” reageert een woordvoerder van de partij. “Wij zijn bereid om het beschermen van onze kinderen tot de hoogste rechter te verdedigen. Het is in het belang van onze jeugd dat de perverse praktijken van Rutgers voor iedereen zichtbaar zijn," aldus FVD op Twitter.

Kritiek

Ondertussen gaat de kritiek op het lesprogramma onverminderd door. Zo wijst politicus Tom de Nooijer erop dat Rutgers meer dan 75 procent van haar inkomsten uit subsidies haalt. Hij twittert: “Dit is dus gewoon een verlengstuk van de staat, met hun walgelijke content voor kinderen. Trek hun subsidie in!”

Verder wordt erop gewezen dat de inhoud van het lesmateriaal lijkt aan te sluiten op doelen omtrent seksuele educatie van de World Health Organization (WHO). Enkele van deze doelen zijn bijvoorbeeld om nul- tot vierjarigen ‘genot en plezier te leren ervaren bij het aanraken van het eigen lichaam’ en het 'stimuleren van masturbatie bij de allerjongsten'. Ook moet er bewustzijn van de ‘genderidentiteit’ ontwikkeld worden.

Rutgers zelf lijkt nog steeds volledig achter de inhoud van het lesmateriaal te staan. Op Twitter deelde de stichting een column van Hester Zitvast die zich duidelijk geen zorgen maakt. “Laat je niet gek maken door wat je tegenkomt op Twitter en Facebook.” De reacties op de tweet zijn van verre positief. Zo zegt coach en auteur Caroline Franssen: “Waarom zou je hier niet gek van worden? Het materiaal dat jullie naar scholen sturen is absoluut niet leeftijdsadequaat. Bovendien liegen jullie kinderen voor dat ze kunnen kiezen of ze een jongen of een meisje zijn.”

Petitie

FVD is een petitie gestart tegen de seksualisering van kinderen. Deze beoogt kinderen te beschermen tegen woke-activisme en LHBTI-propaganda. Ook wil de partij dat er geen subsidies meer gaan naar organisaties die op scholen seksualiteit opdringen aan kinderen en dat er traditionele lesstof wordt aangeboden. Deze petitie heeft op het moment van schrijven al meer dan 15.000 handtekeningen verzameld en kan hier ondertekend worden.

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Eila

Lekker ongemakkelijk. In welke waan moet je dwalen om je kind dit aan te doen? Als het niet zo droevig was zou het bijna een stilistische kneep van Van Koten en De Bie zijn: de vieze ouders, lekker nat. Waar zijn wij in belandt en wanneer komen wij er weer uit?

GTRene

owja >#Rutgers bestaat financieel voor 78% (!) uit subsidies.<

kijk, zo kunnen ze makkelijk rechtszaken anspannen want de SStaat betaald, nee nee niet uit eigen zakken, maar met geld van de belastingbetaler en Rechters van de SStaat ook van de belastingbetaler, dus als de belastingbetaler wat wil aanspannen, moet die dat tegen de SStaat doen die die rechters in hun zakken hebben, dus in deze rare tijden levens gevaarlijk en eigenlijk crimineel.

Cookies op deze website