Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 19 september 2022

Van Haga beschuldigt WNL-presentator Rick Nieman van ‘smaad en laster’

Redactie Blckbx
2022 09 19 van haga rick nieman
1:40

Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) heeft een klacht ingediend bij de Raad voor de Journalistiek tegen WNL-presentator Rick Nieman wegens het 'volledig ontbreken van onafhankelijke journalistiek' en het zich schuldig maken aan smaad en laster.

In de uitzending van WNL op Zondag van 18 september stelde presentator Nieman dat de microfoon van Tweede-Kamerleden vaker uitgedraaid moet worden, waarbij Nieman specifiek de naam van Kamerlid Van Haga noemde. Zo zei Nieman dat er uit naam van BVNL ‘pertinente onzin, schadelijke dingen, dingen die andere mensen kwetsen of zelfs oproepen tot geweld’ worden verspreid, zonder die beschuldigingen met concrete voorbeelden hard te maken. Ook was Van Haga niet in de gelegenheid om te reageren.

“Een rechtstreekse aanval op mijn functioneren als Kamerlid, waarbij Nieman helemaal meeging in de eerder deze week ontketende hetze van minister Yesilgöz tegen BVNL/Groep van Haga," foetert Van Haga, die daarmee verwijst naar de H.J. Schoo-lezing in de Rode Hoed in Amsterdam, waar justitieminister Dilan Yesilgöz de partij BVNL ‘onwelriekende reuzel’ noemde. "Wij worden door haar uitspraken ten onrechte en heel bewust in de extreemrechtse hoek geframed,” aldus Van Haga.

In een toelichting op het indienen van de klacht tegen Nieman laat Van Haga weten dat journalisten zich wat hem betreft ‘onafhankelijk en pluriform dienen op te stellen’. “Als Rick Nieman aan minister Yesilgöz en Pieter Heerma vraagt: 'Gaan WE deze strijd winnen?', dan zegt dat alles. De media, in ieder geval een deel daarvan, en het kabinet Rutte/Kaag zijn één team. Er is geen ruimte voor echt debat en echte kritiek, zoals dat zou horen. In plaats daarvan framen zij een Kamerlid, die in zijn eentje 4 zetels haalt, liever kapot.”

Rick Nieman heeft nog niet gereageerd op de klacht van Van Haga.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
GTRene

Het is toch ook te triest voor woorden, voor een ieder te zien die het wil zien.

Daarom willen ze de mensen de mond snoeren, zodat het woord en hun daden niet verspreid kan worden, ze werken allen mee aan de ondergang van Europa, aan verraad van land en volk! en dat bewust, to big to fail en de trein moet doordenderen volgens plan... zeer zeer kwalijk.

RonB

Rik Niemand is geen journalist, maar een opleesjongetje van staatspropaganda.
Hij staat aan dezelfde kant als die twee blaaskaken en wilde door hen in ZIJN mening bevestigd worden.
Iedereen MAG zeggen wat hij/zij wil in het parlement, als het maar dezelfde mening is als van het kabinet en (vnl) linkse politici.

Cookies op deze website