Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 14 maart 2023

VVD manipuleert beelden van ‘geweld tegen de politie’ voor campagnevideo

Redactie Blckbx
23 03 14 Romeos VVD
2:30

In een campagnespot zet de VVD haar politieke tegenstanders neer als relschoppers die geweld gebruiken tegen de politie. Het betreffende geweld werd echter geïnitieerd door Romeo’s, politieagenten in burgerkleding. ‘Dit is de polarisatie-partij.’

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen plaatste de partij van premier Mark Rutte zondag onderstaande video op sociale media. In het begeleidende bericht schrijft de VVD: “Laat ze niet winnen.” De partij doelt met ‘ze’ kennelijk op haar politieke tegenstanders, die in het spotje worden neergezet vechtende en scheldende raddraaiers. De video besluit met woorden “Zij gaan stemmen. U toch ook?”

Tekst gaat verder onder de tweet

De eerste beelden in bovenstaande VVD-campagnespot tonen demonstranten die tegen een politiebusje schoppen. De video laat echter niet zien wat daaraan voorafging. Uit het betreffende politiebusjes stapt een aantal gemaskerde agenten in burgerkleding, ook bekend als Romeo’s, die met wapenstokken in de hand op één of meerdere personen afstormen – wellicht in een poging tot arrestatie. De actie was onaangekondigd en gebeurde op ronduit hardhandige wijze, waardoor het niet ondenkbaar is dat de demonstranten – die enkele seconden daarvoor nog van het zonnetje genoten – zich een hoedje schrokken en in paniek raakten.

Tekst gaat verder onder de tweets

Naast de kritiek op het manipulatieve gebruik van videobeelden, keuren op sociale media ook veel mensen de polariserende toon van het spotje af. “Dit is dus de polarisatie-partij. Wat een walgelijk ophitsende spindoctor-campagne,” reageerde Bas Filipini, partijleider van Vrij en Sociaal Nederland. “Vroeger was de VVD een partij van statuur, respect en niveau. En nu zijn ze met andersdenkenden compleet uit de verbinding. Wat een polariserende ‘reclame’,” vulde beleidsadviseur Cees Vingerling aan.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Lam

De VVD zegt: “Zij gaan stemmen. U toch ook?”
Antwoord aan de VVD:
ZIJ, de relschoppende Romeo´s en hun anti-democratische VVD/D66 opdrachtgevers plus perverse aanhang / kiezers, gaan stemmen. Daarom gaan WIJ -vredelievende pro-democratische anti-fascistische leden en aanhang van FVD en BVNL- zeer zeker ook stemmen !!

GTRene

Ze komen overal mee weg, pas als het kalf is verdronken en nog een paar en nog een paar, wellicht dempen ze dan 1 putje, maar blijft het gros er mee weg komen. They are the system, they created the system, they control the system. Ze noemen het een democratie, het is echter een Demoncreatie. duivels.

Cookies op deze website