Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 19 januari 2023

Aftreden gehate Ardern als ‘tiran’ van Nieuw-Zeeland met gejuich begroet

Redactie Blckbx
2023 01 19 aftreden ardern
3:00

Jacinda Ardern stapt plotseling op als premier van Nieuw-Zeeland, naar eigen zeggen omdat ze geen energie meer heeft voor de baan. Tegenstanders van haar draconische COVID-beleid zijn dolblij dat de ‘tiran’ en ‘protegé van Klaus Schwab’ het veld ruimt.

"Ik vertrek, want bij zo'n bevoorrechte rol hoort verantwoordelijkheid. De verantwoordelijkheid om te weten wanneer je de juiste persoon bent om te leiden en ook wanneer niet. Ik weet wat deze baan vergt. En ik weet dat ik niet meer de energie heb om het goed te doen. Zo simpel is het," zei Ardern woensdag bij het bekendmaken van haar aftreden.

"Ik ben menselijk, politici zijn menselijk. We geven alles wat we kunnen voor zo lang als we kunnen. En dan is het tijd. En voor mij is het tijd," aldus een huilende Ardern, die uiterlijk 7 februari haar functie definitief neerlegt.

Waar Ardern na de bekendmaking in de mainstream media niets dan lof ten deel valt, wordt het opstappen van de premier op sociale media ontvangen met gejuich en veel kritiek op haar functioneren. Mensen herinneren de afzwaaiend premier fijntjes aan de draconische maatregelen waaraan ze de Nieuw-Zeelandse bevolking onderwierp tijdens de COVID-jaren. Daarbij werden op grote schaal mensenrechten geschonden, zoals het recht op lichamelijke integriteit en de vrijheid van meningsuiting. Ook het feit dat Ardern afkomstig is uit het Young Global Leader-programma van het World Economic Forum (WEF) komt vaak aan bod.

“Jacinda Ardern, die tijdens COVID positief testte op fascisme, stapt op als premier van Nieuw-Zeeland,” reageert de in Nieuw-Zeeland populaire journalist Martin Daubney. "Misschien wel de ergste van de WEF-marionetten bijt in het stof.”

Trump-adviseur Roger Stone jubelt: “De Nieuw-Zeelandse premier en Klaus Schwab-protegé, Jacinda Ardern, treedt af enkele dagen nadat mijn artikel over haar viraal ging.” Stone refereert daarbij aan het stuk ‘De laars van het autoritarisme vertrapt de vrije meningsuiting in Nieuw-Zeeland’ dat hij recent publiceerde. Hij stelt daarin aan de kaak dat onder Ardern kranten en media werden verboden die ingingen tegen het overheidsnarratief.

Journalist James Melville herinnert zijn bijna half miljoen volgens aan de beroemde uitspraak betreffende desinformatie over COVID van Ardern waarbij ze zegt: "Wij zullen uw enige bron van waarheid blijven. Tenzij u het van ons hoort, is het niet de waarheid."

De Australische politicus Craig Kelly neemt helemaal geen blad voor de mond: “Opgeruimd staat netjes voor Ardern. Ardern was een van de gemeenste, meest verachtelijke tirannen van allemaal. Ardern misbruikte meedogenloos de mensenrechten met lockdowns en vaccinmandaten gebaseerd op een leugen. Gewoon een WEF- en big pharma-marionet.”

Psycholoog Jordan Peterson spreekt de hoop uit dat na Ardern ook de Canadese premier – eveneens afkomstig uit het Young Global Leaders-klasje van het WEF – binnenkort op zal stappen. “One down Trudeau to go...”. Peterson hangt in eigen land een beroepsverbod boven het hoofd vanwege het delen van ongewenste politieke berichten op sociale media.

Reporter Benny Johnson van de Amerikaanse zender NewsMax vindt zelfs dat Ardern berecht moet worden na haar aftreden. "Jacinda Ardern hoort in de gevangenis voor misdaden tegen de mensenrechten van haar volk," zegt hij. Aan de reacties onder zijn tweet blijkt dat veel mensen zich daar hartgrondig bij aansluiten.

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

Zaak dat wefwijf op te pakken en te berechten. Wie volgt het loeder op is een nnog belangrijkere vraag. Nog belangrijker is in NL de moordende weffers te liquideren, staat Merel Ek al in de startpositie?

nobody

het is verwonderlijk hoe en land als nederland weffers doorlaat aan de voordeur maar alles op alles zet om rusland en china buiten te houden.
Ze hebben zelf niet in de gaten dat ze de weffers die over al zitten in de rechtbanken de poletiek, justitie en de ambtenaarderij, ze zijn overall, tijd om schoonschip te maken en de communisme versie 2.0 alla swab stijl te verbannen en democratie weer democratisch maken.
Geen dwang, drang censuur, uitsluiting, of medisch terreur allemaal ondemocratische middelen die niet in een democratie thuis horen, tijd die te dumpen waar het behoord in de plullenbakl.
Laat je stem horen in maart

Cookies op deze website