Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 13 april 2022

Amerikaans bedrijf onderzocht COVID-19 in Oekraïne ... toen ziekte nog niet bestond

Redactie Blckbx
2022 04 13 COVID 19 onderzoek oekraine
9:30

Het Amerikaanse ministerie van Defensie gaf op 12 november 2019 een contract aan het bedrijf Labyrinth Global Health voor COVID-19-onderzoek in Oekraïne. Dat was ruim een maand vóór het nieuwe coronavirus voor het eerst opdook in Wuhan, en drie maanden voordat de ziekte officieel COVID-19 werd genoemd. Hoe is dat mogelijk?

Begin 2020 hoorde de wereld voor het eerst over een nieuw coronavirus dat zich zou verspreiden in Wuhan, China. Het coronavirus veroorzaakte naar verluidt een nieuwe longontsteking-achtige ziekte. Op 11 februari 2020 kreeg de nieuwe ziekte van de Wereldgezondheidsorganisatie officieel een naam, COVID-19.

Het feit dat een Amerikaans bedrijf drie maanden eerder opdracht kreeg om in Oekraïne onderzoek te doen naar een ziekte die toen officieel helemaal nog niet bestond, roept natuurlijk vragen op. Helemaal omdat het betreffende onderzoek naar COVID-19 onderdeel blijkt te zijn van een veel groter contract voor een ‘Biologisch dreigingsreductieprogramma in Oekraïne’. Misschien verklaart dit waarom Labyrinth Global Health al sinds de oprichting in 2017 samenwerkt met Peter Daszak's EcoHealth Alliance (EHA), en Nathan Wolfe's Metabiota. Peter Daszak wordt ervan beschuldigd met EHA een rol te hebben gespeeld in het financieren van gain-of-function research, het gevaarlijker maken van virussen, in het biolab in Wuhan.

USA Spending

De Amerikaanse regering heeft een website met de naam USA Spending, een officiële bron van federale bestedingsinformatie.

Verborgen in de ‘Award Search’ staan details over een contract dat door het ministerie van Defensie is toegekend aan een bedrijf met de naam Black & Veatch Special Projects Corp, dat naar eigen zeggen ‘een wereldwijd engineering-, inkoop-, advies- en bouwbedrijf is dat gespecialiseerd is in infrastructuurontwikkeling’.

Het contract werd gesloten op 20 september 2012 en wordt omschreven als ‘Professionele, wetenschappelijke en technische diensten’. Dit is natuurlijk erg vaag en hoogstwaarschijnlijk weinig interessant voor wie er toevallig over struikelt. Maar diep in de details zit iets dat voor iedereen interessant zou moeten zijn.

De ‘Award History’ voor het contract bevat een tabblad voor ‘Sub-Awards’, ofwel subcontracten, met de ontvangers, de datum van de actie, het bedrag en een zeer korte beschrijving voor 115 subcontracten. De meeste van de Sub-Awards zijn uiterst alledaags voor zaken als ‘laboratoriumapparatuur voor Kiev’, of ‘kantoormeubilair voor Kiev’.

Maar er is één subcontract dat opvalt tussen de rest, en die is toegekend aan Labyrinth Global Health voor ‘SME Manuscript Documentation and COVID-19 Research’.

Een contract voor COVID-19-onderzoek is niet echt schokkend wanneer de wereld zogenaamd in de greep is van een COVID-19 ‘pandemie’, maar wel gezien het feit dat het subcontract werd toegekend op 12 november 2019, ruim één maand voor de vermeende ontdekking van het nieuwe coronavirus, en drie maanden voordat het officieel COVID-19 werd genoemd.

Maar de schok houdt hier niet op, want de plaats waar het subcontract voor het COVID-19 onderzoek moest worden uitgevoerd was Oekraïne, net als het hele contract dat door het Amerikaanse ministerie van Defensie aan Black & Veatch Special Projects Corp. was gegund.

Uit de contractgegevens op de site USA Spending blijkt dat het specifieke onderdeel binnen het ministerie van Defensie dat het contract verleende, het Defense Threat Reduction Agency (DTRA) is. Het contract werd gegund op 20 september 2012 en liep af op 13 oktober 2020.

Hoewel de details vaag zijn, blijkt uit de site van de Amerikaanse regering ook dat 21,7 miljoen dollar van de 116,6 miljoen dollar aan contact werd besteed aan een ‘programma ter vermindering van de biologische dreiging in Oekraïne’.


Waarom betaalde het ministerie van Defensie een bedrijf dat volgens de eigen omschrijving ‘een wereldwijd engineering-, aankoop-, advies- en bouwbedrijf gespecialiseerd in infrastructuurontwikkeling’ is, om te helpen bij de uitvoering van een ‘programma ter vermindering van de biologische dreiging in Oekraïne’?

En waarom betaalden zowel het ministerie van Defensie als genoemd bedrijf vervolgens Labyrinth Global Health om COVID-19-onderzoek uit te voeren in Oekraïne, tenminste één maand vóór de vermeende opkomst van het nieuwe coronavirus, en drie maanden voordat het officieel de naam COVID-19 kreeg?

Labyrinth Global Health

Labyrinth Global Health, opgericht in 2017, is naar eigen zeggen een ‘klein bedrijf in handen van vrouwen met diepe expertise en een bewezen staat van dienst dat initiatieven voor wetenschappelijke en medische vooruitgang ondersteunt.’

Ze beschrijven zichzelf als ‘een multiculturele en internationale organisatie met kantoren in vier landen en een team van experts met diverse achtergronden en competenties, waaronder microbiologie, virologie, wereldwijde gezondheid, opkomende infectieziekteverpleegkunde, medische antropologie, veldepidemiologie, klinisch onderzoek, en gezondheidsinformatiesystemen’.

Een van die kantoren bevindt zich toevallig in Kiev, Oekraïne, dat het bedrijf ‘een toegangspoort tot Oost-Europa’ noemt.

Tekst gaat verder onder de afbeelding


Het leiderschapsteam van Labyrinth Global bestaat uit Karen Saylors, PHD, die de Chief Executive Officer is; Mary Guttieri, PHS, die de Chief Science Officer is; en Murat Tartan, die de Chief Financial Officer is.

Karen Saylors, PhD, die Labyrinth Global Health mede heeft opgericht, werkt naar verluidt al meer dan tien jaar op het gebied van de internationale volksgezondheid en heeft vele jaren in Afrika gewoond om wereldwijde surveillancenetwerken op te zetten, ‘samenwerkend met partners om het beleid voor de wereldgezondheid op het gebied van de opsporing van, reactie op en beheersing van infectieziekten te verbeteren’.

Bij Labyrinth is dr. Saylors gespecialiseerd in studies die gericht zijn op het begrijpen en verminderen van biologische en gedragsmatige risico's van ziekteoverdracht. Dr. Saylors werkte samen met het Oxford University Clinical Trials Network in Vietnam aan bewakingsonderzoek naar zoönosen en blijft coördineren met regionale partners over opkomende uitbraken in dierlijke en menselijke populaties.

Partner van EcoHealth Alliance en Metabiota

Maar wie zijn de partners waarmee dr. Karen Saylors en Labyrinth Global Health samenwerken? Dat zijn niemand minder dan de EcoHealth Alliance van Peter Daszak en Metabiota, het bedrijf dat in verband wordt gebracht met dubieuze zakendeals van de Amerikaanse presidentszoon Hunter Biden.

Dr. Karen Saylors, EcoHealth Alliance en Metabiota werkten vanaf 2009 samen aan het 'PREDICT'-programma van het United States Agency for International Development (USAID), terwijl Labyrinth Global Health vanaf 2017 samenwerkte met EHA en Metabiota aan het PREDICT-programma.

PREDICT, dat in 2009 werd gelanceerd en werd gefinancierd door USAID, was een systeem voor vroegtijdige waarschuwing voor nieuwe en opkomende ziekten in 21 landen. Het werd geleid door het University of California's Davis One Health Institute en kernpartners waren onder meer EcoHealth Alliance, Metabiota, Wildlife Conservation Society, de Smithsonian Institution, en zoals zojuist vermeld dus Labyrinth Global Health. PREDICT was een voorloper van het meer ambitieuze Global Virome Project.

Het USAID beschrijft PREDICT als ‘een belangrijke bijdrage tot de versterking van het wereldwijde toezicht en de diagnostische laboratoriumcapaciteiten voor zowel bekende als nieuw ontdekte virussen binnen verschillende belangrijke virusgroepen, zoals filovirussen (inclusief ebolavirussen), influenzavirussen, paramyxovirussen, en coronavirussen’.

Hieronder één van de vele studies gepubliceerd door EcoHealth Alliance, Metabiota en Labyrinth Global Health, die het verband aantoont tussen deze bedrijven en organisaties.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

EcoHealth Alliance en Wuhan

PREDICT werkte samen met de non-profit EcoHealth Alliance (EHA) om haar negen jaar durende inspanning uit te voeren om honderdduizenden biologische monsters te catalogiseren, ‘waaronder meer dan 10.000 vleermuizen.’ Aan een door PREDICT gefinancierde studie uit 2015 over de ‘diversiteit van het coronavirus bij vleermuizen’ nam ook Peter Daszak deel, voorzitter van EHA.

EcoHealth Alliance wordt vermeld als een partner van het Wuhan Institute of Virology (WIV) op gearchiveerde pagina's van zijn website en werd in 2018 door de adjunct-directeur-generaal van het WIV genoemd als een van de ‘strategische partners’ van het instituut.

Met name werd de relatie tussen het WIV en het Amerikaanse biobestrijdingsinstituut naar voren geschoven door EHA-beleidsadviseur David R. Franz, voormalig commandant van het Amerikaanse biowapenlaboratorium in Fort Detrick.

Dr. Shi Zhengli van het WIV, beter bekend als ‘Batwoman’, had ook samengewerkt met Daszak van het EHA aan studies over vleermuizen. Daszak en Zhengli deden reeds in 2005 onderzoek naar SARS-achtige coronavirussen bij vleermuizen. Verscheidene door PREDICT gefinancierde studies over SARS-achtige coronavirussen en de Mexicaanse griep roemen zowel de bijdragen van Zhengli als die van Daszak. Misschien wel de meest opmerkelijke daarvan is een door PREDICT en NIH gefinancierde studie uit 2015 waarvan zij medeauteur is, getiteld: ‘A SARS-like cluster of circulating bat coronaviruses shows potential for human emergence’.

Ondertussen is Nathan Wolfe de oprichter van Metabiota en non-profit Global Viral. Hij heeft meer dan acht jaar biomedisch onderzoek verricht in zowel Afrika ten zuiden van de Sahara als Zuidoost-Azië. Wolfe is een Young Global Leader van het World Economic Forum. Bovendien was hij sinds 2008 lid van DARPA's DSRC, Defence Science Research Council, totdat deze werd opgeheven.

Al deze mensen en organisaties hebben ten minste het afgelopen decennium coronavirussen bestudeerd en geholpen bij het opzetten van biolabs in Oekraïne. Allemaal met fondsen van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Meer informatie over dit onderwerp hier, hier en hier.

VS betrokken bij constructie COVID-19?

Als de Amerikaanse regering COVID-19 onderzoek financierde voordat het bestaan van COVID-19 publiekelijk bekend was, dan suggereert dit dat zij ofwel wisten dat COVID-19 van nature bestond, of dat zij betrokken waren bij de constructie van dit virus in een laboratorium.

Mocht het contract daarvoor onvoldoende overtuigend bewijs zijn, dan is er nog het bewijs dat het US National Institute of Allergy & Infectious Diseases (NIAID), en Moderna al in december 2019 over een coronavaccin beschikten.

In een vertrouwelijke overeenkomst die hier kan worden ingezien, staat dat aanbieders 'Moderna' en het 'National Institute of Allergy and Infectious Diseases' (NIAID) overeenkwamen om op 12 december 2019 'kandidaten voor mRNA-coronavaccins', ontwikkeld en gezamenlijk eigendom van NIAID en Moderna, over te dragen aan de ontvanger 'The University of North Carolina at Chapel Hill'.

Wordt vervolgd.

Bron: Dailyexpose

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Marc2022

Ongelofelijk dit FAKE nieuws artikel ! Lees even het volgende : de USAspending site publiceert contracten van de Amerikaanse overheid voor veel onderzoeken. Het genoemde bedrijf deed al jaren onderzoek voor de USA (Oa voor Aids). Dit zijn vaak contracten die jaren geldig zijn. Vanwege COVID zijn vele contracten aangepast om specifiek onderzoek te doen naar COVID. Bestaande contracten zijn daarom in 2020 aangepast (formeer gelogd als modifications). Als gevolg hiervan zijn er vele tientallen contracten te vinden die afgesloten zijn met de naam COVID 19 erin!!! (Met een contractdatum voor 2019). MAW NIETS AAN DE HAND

GTRene

en dan dit ook nog eens, het gaat steeds dieper

De Amerikaanse arts Bryan Ardis vond het vreemd dat antigifmiddelen en monoklonale antilichamen erg effectief bleken te zijn tegen corona. Hij vroeg zich af of corona misschien een gif is.

Elke keer als het over slangen gaat, duiken de factcheckers er bovenop, aldus Ardis. Een studie uit 2021 linkt het spike-eiwit van het coronavirus aan de Chinese krait en de koningscobra.

https://www.ninefornews.nl/arts-komt-met-wereldschokkende-theorie-is-corona-slangengif-dat-wordt-verspreid-via-drinkwater-en-vaccins/#

Cookies op deze website