Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 31 maart 2022

Amerikaanse MSM draaien 180 graden over Hunter Bidens laptop

Redactie Blckbx
2022 03 31 media draaien laptop
4:30

Anderhalf jaar lang verzwegen de Amerikaanse mainstream media het bestaan van Hunter Bidens laptop, of noemden het ‘Russische desinformatie'. Maar sinds vandaag maken zenders als ABC, NBC en zelfs CNN plotseling overuren om Joe Bidens zoon aan het kruis te nagelen. Wat is er ineens veranderd?

In april 2019 leverde Hunter Biden de fameuze laptop in bij een reparatiewinkel in Delaware, maar haalde hem nooit meer op. De winkeleigenaar vertrouwde de inhoud van de laptop niet en schakelde de FBI in. Maar voordat de laptop in beslag werd genomen, maakte hij een kopie van de harde schijf. Via Rudolph Giuliani, destijds advocaat van president Donald Trump, kwam de kopie terecht bij de New York Post.

De inhoud van de laptop, waarop bewijs zou staan van orgieën, drugsgebruik, prostitutie, buitenlandse transacties en corruptie door de Bidens, werd een paar weken voor de presidentsverkiezingen van 2020 door de krant openbaar gemaakt.

Damage control

Wat toen volgde, zo lijkt het, was een georkestreerde poging tot damage control door de gezamenlijke liberale mainstream media, om het presidentschap van Joe Biden te redden. Het verhaal over de laptop van Hunter Biden werd verzwegen of weggezet als ‘Russische propaganda’. Tientallen hooggeplaatste inlichtingenfunctionarissen werden opgetrommeld om een brief te ondertekenen waarin stond dat de laptop van Hunter Biden Russische desinformatie was. Joe Biden zelf loog over de laptop van zijn zoon tijdens een debat.

Bevestiging New York Times

Maar twee weken geleden bevestigde de New York Times out of the blue dat de laptop bestaat en legitiem is – en bevestigde verschillende eerder gerapporteerde aspecten van het verhaal, waaronder correspondentie tussen Hunter en zijn zakenpartner Devon Archer, die beiden in de raad van bestuur van de Oekraïense energiegigant Burisma zaten. Toch werd ook daarna het verhaal door de mainstream media nog altijd doodgezwegen, waarschijnlijk in de hoop dat het wel weer zou overwaaien.

Hier is de laptop

Tot ineens gisteren een spraakmakend verhoor plaatsvond in het Amerikaanse congres. Tijdens een minutenlang vraaggesprek ondervroeg Matt Gaetz, een Republikeins congreslid, de assistent directeur van de FBI’s Cyber Division Bryan Vorndran. Centraal stond de vraag of de FBI wist waar de laptop zich nu bevindt. Vorndran bleef ontkennen dat de FBI op de hoogte is van de locatie van de laptop. Het bleek een kat-en-muis spelletje te zijn van Gaetz. Want nadat hij een paar keer stevig had ingewreven het heel raar te vinden dat de FBI niet weet waar de laptop zich bevindt, hield hij ineens een harde schijf omhoog. “Hierop staat de inhoud van de laptop van Hunter Biden”, zei Gaetz triomfantelijk, en vroeg het congres direct om de harde schijf te registreren als bewijs. Na de mededeling brak bij de aanwezige democraten zichtbaar paniek uit.

Ontkennen niet langer geloofwaardig

Of het een met het ander te maken heeft, en of de harde schijf van Gaetz inderdaad de inhoud van Hunters laptop bevat, is natuurlijk nog niet bewezen. Maar feit is wel dat de landelijke Amerikaanse kranten en televisiestations nu ineens wél over de laptop berichten en met de beschuldigende vinger naar Hunter Biden wijzen. Als er inderdaad glasharde bewijzen zijn dat de laptop echt is, en dat het dus klopt wat er allemaal wordt beweerd over het wangedrag van Hunter Biden, dan zou langer ontkennen ook niet goed zijn voor de geloofwaardigheid van de media.

Tekst gaat verder onder de tweets

Strafrechtelijke vervolging

Voor Hunter, en ook Joe Biden, is de situatie door het inbrengen van de harde schijf als bewijs en de daaropvolgende draai van de media ineens een stuk nijpender geworden. Verschillende media maken al melding van mogelijke strafrechtelijke vervolging van Hunter. Wellicht heeft het zelfs gevolgen voor het presidentschap van Joe Biden. Wordt vervolgd.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Lees meer over: Hunter Biden Joe Biden Media VS

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
FPolman

Ok een laptop is inderdaad een belangrijk bewijs. Maar bijna alle informatie die op die laptop staat komt ergens vandaan. Dus naast de laptop zijn er nog talloze andere bronnen die de bewijslast kunnen staven. Denk aan bankrekingen, email servers, app servers, etc..
Dus zelfs al zou de laptop "verdwenen" zijn, dan nog is de wetenschap dat de informatie bestaat voldoende om die stromen te kunnen onderzoeken.

Cookies op deze website