Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 07 april 2022

België neemt gas terug tegen Rusland

Redactie Blckbx
2022 04 07 belgie gas terug tegen rusland
2:00

Met het advies aan automobilisten om voortaan maximaal honderd kilometer per uur te rijden op de snelweg, wil de Belgische overheid Rusland een spaak in het wiel steken. Ook Nederland zou het invoeren van snelheidsverlagingen én het invoeren van een autoloze zondag overwegen om de vraag naar Russische fossiele brandstoffen te verkleinen.

Naast het advies om gas terug te nemen, komt België met het opmerkelijke verzoek aan burgers om voedsel vanaf nu alleen nog maar in de magnetron op te warmen, in plaats van te koken op het gasfornuis. De adviezen zijn onderdeel van een landelijke campagne met de boodschap 'Elf miljoen kleine beetjes maken een groot verschil.' Op de website ikhebimpact.be geeft de Belgische regering welwillende burgers nog meer tips om energie te besparen, zoals het lager zetten van de verwarming in huis en minder lang douchen.

Slecht voorbeeld

De campagne is een initiatief van de Belgische energieminister Tinne Van der Straeten, van Groen, de zusterpartij van GroenLinks. Van der Straeten geeft zelf niet het goede voorbeeld, als het gaat om zuinig zijn met gas. De bewindsvrouw is van plan om vijf kernreactoren te sluiten en deels te vervangen door nieuwe gesubsidieerde gascentrales.

Nederland volgt?

Woensdag kwam de provinciale fractie van D66 in Gelderland met het idee om de maximumsnelheid op snelwegen in de provincie te verlagen naar negentig kilometer per uur. D66-Statenlid Rita Braam vroeg om de snelheidsverlaging naar aanleiding van het tienpuntenplan dat het International Energy Agency twee weken geleden presenteerde.

De provincie Gelderland ziet niets in de plannen van D66, zei GroenLinks-gedeputeerde Jan van der Meer vandaag tijdens een statenvergadering. Gestoken in een groene trui gaf hij aan dat hij graag minder afhankelijk wil worden van de fossiele brandstoffen van de ‘Russische agressor'. ”Wij hebben met onze aardgasverslaving deze oorlog mede gefinancierd”. Op de vraag waarom hij niets ziet in de plannen van D66, antwoordde Van der Meer: “Ik zou liever zien dat deze snelheidsverlaging landelijk wordt ingevoerd. Als we het alleen in Gelderland doen is dat verwarrend.’’ Van der Meer zei dat er momenteel gesprekken zijn met de landelijke overheid over een mogelijke snelheidsverlaging én een autoloze zondag.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Vraag

Goed idee, dat energie besparen.
Dat moet al heel lang gebeuren.

Of je het nu in Saoedi-Arabië koopt of in Rusland of Oekraïne, energieverbruik creëert afhankelijkheid en vervuiling.
En kernenergie heeft ook zo z'n risico's, zeker nu er steeds meer oorlogen zijn.

Nu maar hopen dat het niet ten koste van de lage inkomsten gaat.

En stop in vredesnaam met gesubsidieerd gas voor het kweken van bloemen.
Als "the shit hits the fan" wil je aardappelen en groenten eten en geen bloembollen.

In Nederland tomaten kweken voor Zuid-Europa is ook een slecht idee.

Requin

Tinne van der Straeten zit er voor de uitrol van de WEF-agenda, samen met de Croo.
Voor een begrijpelijke en korte samenvatting van het misdaadsyndicaat WEF zie:
- https://videowaarheid.nl/video/persconferentie-onmiddellijk-ontslag-van-ursula-von-der-leyen-geeist-door-vrijheid-strijdende-europarlementariers/

Een andere link, het is zomaar een illustratie bij de mondiale bankiers die een plan hebben hebben opgesteld de tegoeden van miljarden te naasten via vaccinmoord en uithongering is de onderstaande.
link:https://www.tubantia.nl/borne/tukker-dirk-jan-omtzigt-bij-vn-als-rijk-de-vaccins-niet-deelt-met-arm-dan-verdwijnt-corona-niet~ae4c2946/

Cookies op deze website