Lightbox Image
Afbeelding:
Economie 21 maart 2022

Internationaal Energieagentschap roept op tot energielockdowns

Redactie Blckbx
2022 03 21 coverfoto tienstappenplan IEA
3:00

Het Internationaal Energieagentschap (IEA) roept op tot ingrijpende maatregelen om het verbruik van olie en gas te beperken. Door het invoeren van autoloze zondagen, meer thuiswerken en het tegengaan van privaat autobezit moeten Westerse landen onafhankelijker worden van energie uit Rusland. Critici zien de plannen als een doorzichtige voortzetting van de coronalockdowns, om ‘The Great Reset’ een handje te helpen.

Als de plannen worden uitgevoerd, betekent dat voor mensen na de coronacrisis wederom een forse inperking van hun vrijheden. Het IEA stelt een tienstappenplan voor met beperkingen die regeringen aan mensen moeten opleggen. Zo wil de globalistische organisatie niet alleen de maximale snelheid verder verlagen, maar ook autoloze zondagen invoeren en ‘car sharing’ – het delen van een auto – bevorderen. Ook het thuiswerken wordt een blijvertje, in het advies van IEA. Vanzelfsprekend ontbreekt ook het overstappen op elektrisch rijden niet in het stappenplan.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Partner Verenigde Naties

Het plan zou door het IEA naar eigen zeggen zijn opgesteld om landen onafhankelijker te maken van gas en olie uit Rusland. Opvallend is echter wel dat de organisatie een partner is van de Verenigde Naties in het Sustainable Development Goals programma. Het zorgen voor meer gelijkheid en het halen van klimaatdoelen zijn daar een belangrijk onderdeel van. Dat laatste is overigens een prettige ‘bijkomstigheid’ van de voorgestelde energielockdowns, aldus het IEA zelf. "Regeringen hebben alle noodzakelijke instrumenten tot hun beschikking om de vraag naar olie in de komende jaren te doen afnemen, wat inspanningen zou ondersteunen om zowel de energiezekerheid te versterken als vitale klimaatdoelstellingen te bereiken," stelt het rapport.

COVID 2.0

Vermaard Amerikaans klimaatcriticus Marc Morano vraagt zich op zijn website af of de plannen van het IEA betekenen dat COVID 2.0 is gearriveerd: “Het rapport van het Internationaal Energieagentschap lijkt verdacht veel op een energieversie van coronalockdowns. Het is vreemd dat de corona 'oplossingen' ook zogenaamd het klimaat hebben geholpen en dat nu dezelfde oplossingen worden aangeprezen om de Russische invasie in Oekraïne aan te pakken”, zegt Morano. “Als bonus vertelt het IEA ons dat deze maatregelen ook zullen helpen ‘essentiële klimaatdoelstellingen te bereiken’. Laten we dit vereenvoudigen: De voorgestelde 'oplossingen' voor klimaatverandering, COVID, en nu de Russische oorlog zijn allemaal precies hetzelfde - de armen en middenklasse treffen met meer reisbeperkingen, minder vrijheid, en nog meer overgave van macht aan ongekozen regeringsfunctionarissen.”

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

Geen commentaar, want dit is al jaren geleden geschreven door de bezetter van onder meer
Nederland.
Een laf volk dat onder een vreemde bezettingsmacht schaapachtig door blaat.
Veel succes!

Vraag

Wel apart dat de woningmarkt totaal geen onderdeel lijkt te zijn van deze agenda.
Wonen wordt steeds duurder en moeilijker gemaakt, burgers worden gedwongen steeds verder van hun werk te wonen en de mensen met essentiële beroepen (schoonmakers, leraren, verpleegkundigen etc) die niet thuis kunnen werken, worden gedwongen om steeds meer kilometers af te leggen, wat enorm veel energie kost en veel stress en dus gezondheidsverlies oplevert.

Ondertussen koopt de "elite" de stadskernen op en wil ook een leuk buitenhuis, in Nederland of ergens anders in een natuurgebied, waardoor natuurgebieden ook steeds meer verstedelijken.

Cookies op deze website