Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 22 december 2022

FBI in reactie op Twitter Files: ‘We deden het goede, complotdenkers verspreiden misinfo’

Redactie Blckbx
PS 2022 12 22 FBI statement Twitter2 Cropped
3:00

In een gaslighting-reactie op de onthulling dat de FBI en Twitter samenwerkten om informatie te censureren, stelt de opsporingsdienst dat het niets verkeerd deed en dat ‘complotdenkers misinformatie verspreiden om de FBI in diskrediet te brengen’.

Delen zes en zeven van de Twitter Files laten zien dat de FBI samenwerkte met Twitter om onwelgevallige informatie te censureren, met name over de Hunter Biden-laptop. De opsporingsdienst bestempelde feitelijk juiste informatie als ‘Russische desinformatie’ en zette Twitter onder druk om berichten over de laptop te censureren, waarmee het Joe Biden hielp de verkiezingen te ‘winnen’.

Tegenover Fox News legde de FBI woensdag een verklaring af waarin het stelt dat het niets verkeerd deed en slechts handelde in het belang van het Amerikaanse publiek.

“De correspondentie tussen de FBI en Twitter is niets meer dan een voorbeeld van onze traditionele, langdurige en voortdurende samenwerking tussen de federale overheid en de particuliere sector, waarbij tal van bedrijven in meerdere sectoren en bedrijfstakken betrokken zijn,” zei het agentschap. “Zoals blijkt uit deze correspondentie, verstrekt de FBI cruciale informatie aan de particuliere sector in een poging om zichzelf en hun klanten te beschermen. De mannen en vrouwen van de FBI werken elke dag om het Amerikaanse publiek veilig te houden.”

“Het is jammer dat complotdenkers en anderen het Amerikaanse publiek misinformatie geven, met als enige doel het agentschap in diskrediet te brengen,” voegde de opsporingsdienst er schaamteloos aan toe.

Gaslighting

Gaslighting is psychologische manipulatie waarbij de dader de werkelijkheid keihard ontkent, of zelfs precies het tegenovergestelde beweert – met de bedoeling het slachtoffer mentaal te ontredderen. De verklaring van de FBI is hier een klassiek voorbeeld van.

De FBI gaat in zijn reactie niet in op het feit dat het willens en wetens een legitiem nieuwsverhaal, dat schadelijk was voor toenmalig presidentskandidaat Joe Biden, buiten het zicht van het grote publiek hield.

Sterker nog, de FBI probeert zijn activiteiten, die de vrijheid van meningsuiting ernstig onderdrukken, te normaliseren. De opsporingsdienst stelt immers dat het dit soort praktijken al geruime tijd uitvoert in samenwerking met de particuliere sector. Bovendien is er helemaal geen sprake van kwade opzet, volgens de FBI, maar doet het dit juist ‘om het Amerikaanse publiek veilig te houden’.

Daarnaast brengt de FBI de journalisten die het schandaal onthulden in diskrediet, door hen te bestempelen als ‘complotdenkers die misinformatie verspreiden om de FBI in diskrediet te brengen’. Ook dit is dus een radicale omkering van de werkelijkheid.

Twitter hielp ook Pentagon

Dinsdagavond publiceerde journalist Lee Fang het achtste deel van de Twitter Files. Hieruit blijkt dat het Amerikaanse leger Twitter gebruikte voor zijn binnenlandse en internationale propagandacampagnes. Fang merkte op dat het sociale mediabedrijf altijd beweerde dat het een beleid volgde om ‘door de overheid gesteunde platform-manipulatie tegen te gaan’. Maar kennelijk maakte Twitter een uitzondering voor de Amerikaanse overheid.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
GTRene

En ze komen overal mee weg, why? because, they are the system.

Ja er zal over een tijdje 0,003 procent van ala Covid levensgevaar ;-) opgeofferd worden, maar de echte blijven buiten schot, they are the system, alleen enkele worden opgeofferd, geframed.

ML

Laatste nieuws Twitter files
https://www.infowars.com/posts/latest-twitter-files-reveal-company-suppressed-vaccine-sceptics-even-eminent-doctors/

Cookies op deze website