Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 19 juli 2022

Geur van corruptie rond familie Biden wordt steeds sterker

Redactie Blckbx
2022 07 19 Hunter Joe meetings2 Cropped
4:50

Recente onthullingen maken het bijna onmogelijk voor Joe Biden om te blijven ontkennen dat hij als vice-president betrokken was bij de zakendeals die zoon Hunter sloot met bedrijven en personen uit landen als Rusland en China. Een politieke doodzonde.

Tussen 2008 en 2016 vonden er minimaal dertig van dit soort ontmoetingen plaats, meldt de New York Post op basis van de laptop die Hunter Biden achterliet, maar nooit ophaalde bij een reparatiewinkel. The Post beschikt over de inhoud van de laptop en trof de verdachte ontmoetingen aan in een persoonlijke kalender van Hunter Biden.

Deze laatste onthulling lijkt in sterk contrast te staan met de bewering van president Joe Biden dat de twee nooit hebben gesproken over de zakendeals van Hunter Biden, die onder meer transacties met entiteiten en personen in landen als Rusland en China omvatten.

Nabesprekingen?

Hunter Biden bezocht zijn vader vaak slechts dagen – en soms zelfs minuten – nadat hij hooggeplaatste buitenlandse politici en/of zakentyconen had ontmoet. Volgens zijn kalender had Hunter op 15 april 2016 om 08.15 uur een ontmoeting met Daniel Kablan Duncan, premier van Ivoorkust en werd hij drie kwartier later, om 09.00 uur, verwacht voor een afspraak met zijn vader, destijds vice-president.

Tussen 15 en 18 februari 2012 had Hunter minimaal vier ontmoetingen met rijke oligarchen in Moskou, waaronder één met Telman Ismailov, die in 2017 door Rusland zou worden beschuldigd van moord op twee ondernemers. Wat Hunter met Ismailov heeft besproken is niet duidelijk, maar in elk geval zocht hij tijdens zijn bezoek aan Moskou naar buitenlands geld voor Rosemont Realty, een aftakking van zijn investeringsmaatschappij Rosemont Seneca Partners. Vier dagen na zijn terugkomst ging hij langs bij vice-president Biden.

Op 14 november 2015 had Hunter Biden een afspraak met George Maior, de Roemeense ambassadeur in de Verenigde Staten, voordat hij naar dat land vertrok voor vergaderingen. Hij keerde 17 november terug, en ontbeet twee dagen later met zijn vader op het Naval Observatory. Slechts enkele maanden na zijn reis werkte hij samen met voormalig FBI-directeur Louis Freeh om de Roemeense zakenman Gabriel Popoviciu te helpen een gevangenisstraf te ontlopen.

Zakendeal Colombia

The Post onthulde ook dat Hunter Biden op 2 maart 2012 een ontmoeting regelde tussen zijn vader en Andrés Pastrana Arango, de voormalige president van Colombia. Vóór die ontmoeting zouden Hunter Biden en zijn partners bij Rosemont Seneca Partners hebben geprobeerd zaken te doen met het Braziliaanse bouwbedrijf OAS, zo blijkt volgens The Post uit e-mails op de laptop. Het bouwbedrijf was op dat moment geïnteresseerd in verschillende projecten in Colombia, waaronder een waterkrachtcentrale ter waarde van 1,8 miljard dollar en een renovatieproject aan een metrosysteem in Bogota ter waarde van 3 miljard dollar.

"Als het werkt, worden we allemaal rijk," schreef Eric Schwerin, één van zijn partners bij Rosemont Seneca Partners, aan Hunter Biden in een op de laptop aangetroffen e-mail van augustus 2011. Hunter Biden reisde in november 2011 naar Bogota. Het is onduidelijk of OAS een van de projecten heeft gewonnen waarin het bedrijf geïnteresseerd was.

Eerdere tekenen van corruptie

Dit zijn niet de eerste onthullingen die wijzen in de richting van corruptie. Uit de inhoud van de laptop bleek al eerder dat Hunter de relatie met zijn vader, toen vice-president, probeerde te gebruiken om lucratieve zakendeals te sluiten in China, waarover hij in een e-mail schreef ‘die interessant zijn voor mij en mijn familie’. In één van die e-mails over Chinese deals, waarin wordt gesproken over het verdelen van de opbrengsten, wordt aan Joe Biden gerefereerd als 'the big guy'.

Hunter Biden gebruikte het korte lijntje met zijn vader ook om miljoenen te verdienen als bestuurslid bij het Oekraïense energiebedrijf Burisma, hoewel hij geen enkele werkervaring had in de energiesector. Hunter Biden kreeg deze 'baan' in 2014, kort na de door het Westen gesteunde Maidan-revolutie in Oekraïne.

iPhone from hell

Naast de onthullingen die lijken te duiden op corruptie van de familie Biden, is er de laatste tijd een wagonlading aan informatie naar buiten gekomen over de losbandige levensstijl van de huidige presidentszoon. De laptop from hell bevatte al talloze foto’s, video’s en communicatie waaruit blijkt dat Hunter verzot is op drugs en prostituees. Vorige week werd daar een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd: de iPhone from hell. Gebruikers van het internetforum 4Chan slaagden erin de iCloud van Hunter Biden te hacken en plaatsten de inhoud ervan online.

Zo zien we Hunter met een prostituee en een weegschaaltje in de weer om te wegen hoeveel crack hij nog heeft. Hij is te zien terwijl hij crack rookt. Er is een video waarin hij met een vuurwapen en zijn geslachtsdeel speelt. En zo gaat het nog wel even door, maar vaak komt hij enigszins meelijwekkend over als een verweesde ziel.

Iedereen weet dat als het om de zoon van Donald Trump zou gaan, dan was dit verhaal non-stop in het nieuws geweest. Maar net als bij de laptop wordt ook dit nieuwe hoofdstuk rond Hunter Biden vakkundig vermeden door de reguliere media.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
ML

Als jullie dan toch dit oude nieuws plaatsen waarom dan niet ook het dagboek van Ashley, de dochter van Biden (sex verslaafde) die regelmatig door papa Biden sexueel gevisiteerd zou zijn.
https://www.redvoicemedia.com/2022/06/ashley-biden-was-molested-by-joe-biden-diary-should-be-used-as-evidence-in-criminal-trial/
Joe Biden schijnt een pedofiel te zijn zoals velen in het Witte Huis volgens Wikileaks (beide Clintons,Obama en in het verleden Nixon). Clinton en Gates waren regelmatige bezoekers van het eiland van Epstein. Blijkt ook dat Zuckerberg daar graag kwam. Jammer dat die beerput niet verder open gaat.

Karma

Pizzagate is real! Dit volk is ziek. Er zijn zoveel aanknopingspunten dat je mensen kan vervolgen. Deze mensen worden beschermd door de media! Gebroeders Podesta, Clinton, Obama enz.

Cookies op deze website