Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 16 januari 2023

Gouverneur DeSantis van Florida neemt World Economic Forum onder vuur

Redactie Blckbx
2023 01 16 desantis tegen wef
1:40

Na Danielle Smith, de premier van het Canadese Alberta, opent nu ook gouverneur Ron DeSantis van Florida openlijk de aanval op het World Economic Forum. Hij beschuldigt het WEF ervan westerse samenlevingen en westerse waarden te ondermijnen. ‘Die kant moeten we niet op’.

DeSantis uitte vorige week forse kritiek op het WEF tijdens een persmoment in Florida. “Ze doen dit in Davos. Al de elites die daar samen komen bij het World Economic Forum. Hun visie is dat zij de touwtjes in handen hebben en alle anderen zijn slechts horigen, keuterboeren,” zei de gouverneur.

“Ze zeggen dat ze zich bezighouden met klimaat, ESG [environmental, social, en corporate governance] en dat soort zaken. De Biden-regering wil af van gasfornuizen. Ben je gek? We hebben gasfornuizen nodig,” stelde DeSantis. “Die kant moeten we niet op, maar dat is precies wat ze willen. De westerse beschaving en haar westerse waarden raken hierdoor aanzienlijk verzwakt.”

De gouverneur waarschuwde ook dat de Chinese Communistische Partij en president Xi Jinping garen spinnen bij dit soort kwalijk beleid: “De elites zijn daar aanwezig, maar Xi trekt achter de schermen aan de touwtjes ten aanzien van veel van dit soort zaken. De richting die zij uitwillen is zeer problematisch.”

Hij beklemtoonde dat ‘dergelijk beleid uit Davos in Florida bij voorbaat al gedoemd is’, iets wat hij eind vorig jaar al eens had uitgesproken.

Premier Alberta

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen reageerde enthousiast op de uitlatingen van DeSantis: “Mooi zo! Na de premier van New Alberta spreekt nu ook de gouverneur van Florida zich expliciet uit tegen het World Economic Forum als een organisatie die onze samenleving en onze waarden vernietigt.”

In oktober vorig jaar had Danielle Smith, de toen net gekozen nieuwe premier van het Canadese Alberta, gezegd dat ze het World Economic Forum wantrouwde en dat ze alle banden met de organisatie wilde verbreken, mede omdat ze niet wil ‘samenwerken met een groep die praat over het overheersen van regeringen’.

“Ik vind het smakeloos als miljardairs opscheppen over hoeveel macht ze hebben over politieke leiders,” aldus Smith, die vanwege haar beslissing om te breken met het WEF zwaar onder vuur kwam te liggen van de reguliere media in Canada.

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
GTRene

Bravo de Santis en natuurlijk eerder die dame in Canada, moge hun moed? vele volgers geven.

Helaas is Geld, Macht nog steeds koning en anders dreiging en afpersing/chantage wel...

Cookies op deze website