Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 12 september 2022

Paus Franciscus waarschuwt opnieuw voor derde wereldoorlog

Redactie Blckbx
Schermafbeelding 2023 08 17 om 14 30 54
2:00

Paus Franciscus heeft opnieuw gewaarschuwd voor een op handen zijnde wereldoorlog, die volgens hem 'is uitgelokt' en kan leiden tot 'nucleaire escalatie'.

De paus herhaalde donderdag zijn eerdere waarschuwingen voor een wereldoorlog tijdens een audiëntie met pontificale vertegenwoordigers, priesters van de katholieke kerk die het pausdom vertegenwoordigen in vreemde naties over de hele wereld, meldt de New York Post.

"De storm van de COVID-19 pandemie heeft ons dagelijks leven en onze pastorale activiteiten aan verschillende beperkingen onderworpen," zei de paus. "Nu lijkt het ergste voorbij te zijn, en God zij dank, kunnen we elkaar weer ontmoeten.

"Maar helaas worden Europa en de hele wereld geteisterd door een oorlog van bijzondere ernst, wat betreft de schending van het internationaal recht, de risico's van nucleaire escalatie en de ernstige economische en sociale gevolgen," voegde paus Franciscus eraan toe. "Het is een 'fragmentarische' derde wereldoorlog, waarvan u getuige bent op de plaatsen waar u uw missie uitvoert."

De paus waarschuwde eerder voor een derde wereldoorlog in juni tijdens een toespraak waarin hij zei dat hij gelooft dat deze al begonnen is:

"Een paar jaar geleden kwam het in me op om te zeggen dat we een derde wereldoorlog meemaken die stukje bij beetje wordt uitgevochten," vertelde de paus in juni aan La Civilta Cattolica. "Vandaag is voor mij de derde wereldoorlog verklaard."

De paus wees er nadrukkelijk op dat de oorlog was 'uitgelokt of niet voorkomen', en dat er 'belangstelling was voor het testen en verkopen van wapens'.

De paus legde de schuld voor de oorlog bij wapenfabrikanten en wapenhandelaars, die volgens hem 'blij waren dat hun producten in een conflict werden getest'.

Kerk haalt geld weg bij banken

De nieuwe waarschuwing van paus Fransiscus komt kort nadat hij de katholieke kerken wereldwijd opriep om hun financiële activa vóór eind september weg te halen bij reguliere banken en onder te brengen bij de Vaticaanse bank.

Op grond van zijn bevel moeten de instellingen van de Heilige Stoel, die zowel met religieuze als particuliere organisaties werkt, voor het einde van deze maand hun activa aan het Vaticaan overdragen.

Ingewijden beweren dat het bevel van de paus onderdeel uitmaakt van een interne machtsstrijd over wie het beheer krijgt over de kerkelijke financiën: traditionalisten of modernisten. Externe critici vermoeden echter dat de paus met de stap het vermogen van de kerk veilig wil stellen in verband met een dreigende ineenstorting van het financiële systeem.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
ML

Weet iemand iets van deze man? Satanist, pedo, wef of iemand die rechtschapen is voor de verandering? De vorige is afgetreden wat op zich al uitzonderlijk is voor een paus. Er was teveel belastend materiaal tegen hem had ik begrepen.
Meer info over de vorige paus. Het was het tegenover gestelde. Hij moest aftreden onder druk omdat hij meer dan 500 pedofiele priesters eruit geschopt had. Niet aftreden betekende anders vermoord worden.
https://www.redvoicemedia.com/video/2022/10/dr-jane-ruby-catholic-church-falls-to-communism/

GTRene

Ik las het ook zoiets vorige week op een aparte site over dat geld en ook over dat ze een zwarte paus willen, 1 uit Afrika om meer landen uit Afrika voor 'hun' of achter 'hun ' te krijgen.

en nog veel meer, magoed neem veel pas aan als ik het zie gebeuren, maar redelijk wat is al uitgekomen van die site, iemand die wat spionnen e.d. kent, magoed soms lijken die verhalen wat op Q , 30% klopt of komt uit, maja welke 30%

maja, stel dat je bv aardig wat centen hebt en je kan bijna niemand meer vertrouwen... waar moet je er dan mee heen? met veel echt goud en zilver in je huis slaap je ook niet rustig.

Cookies op deze website