Lightbox Image
Afbeelding:
Economie 31 augustus 2022

Paus beveelt alle fondsen binnen een maand weg te halen bij reguliere banken

Redactie Blckbx
2022 08 31 paus vaticaanse bank
2:30

Paus Franciscus heeft bevolen dat het centrale bestuur van de Rooms-Katholieke Kerk en aanverwante entiteiten al hun financiële activa vóór eind september moeten weghalen bij externe banken en onderbrengen bij de Vaticaanse bank. ‘Wat weet de paus dat wij niet weten?’

De verordening van paus Franciscus om alle financiële middelen op zo’n korte termijn onder te brengen bij het Instituut voor Religieuze Werken (IOR), de officiële naam van de Vaticaanse bank, zou volgens het decreet voortvloeien uit een wijziging van de grondwet van het Vaticaan in maart van dit jaar.

De paus zegt dat artikel 219, lid 3 van de grondwet zo moet worden geïnterpreteerd ‘dat de activiteit van vermogensbeheerder en bewaarder van het roerend patrimonium van de Heilige Stoel [het hoogste bestuur van de Katholieke kerk] en van de instellingen die met de Heilige Stoel verbonden zijn, de exclusieve verantwoordelijkheid is van het Instituut voor Religieuze Werken.’

Interne machtsstrijd of voorkennis?

Ingewijden beweren dat het bevel van de paus onderdeel uitmaakt van een interne machtsstrijd over wie het beheer krijgt over de kerkelijke financiën: traditionalisten of modernisten.

Volgens 'The Pillar Catholic' zou de verandering van Franciscus een dramatisch effect kunnen hebben op de financiële verantwoording in het Vaticaan, en bijna alle financiële zaken onder internationaal toezicht kunnen brengen.

"De [Vaticaanse] bank wordt nu algemeen beschouwd als de meest transparante en geloofwaardige financiële instelling die het Vaticaan heeft – voor een groot deel omdat het onderworpen is aan internationale normen en inspecties door financiële waakhonden," aldus The Pillar Catholic.

Externe critici vermoeden echter dat de paus met de stap het vermogen van de kerk veilig wil stellen in verband met een dreigende ineenstorting van het financiële systeem.

"Wat weet hij wat wij niet weten?," vraagt Gareth Icke, die samen met zijn vader David Icke programma's maakt waarin hij banden onderzoekt tussen regeringen, het internationale bedrijfsleven, koningshuizen, de financiële elite en instituties als de Rooms-Katholieke kerk.

De populaire Amerikaanse radiopresentator Hal Turner denkt ook dat de paus over bepaalde voorkennis beschikt.

“Deze stap van paus Franciscus sluit perfect aan bij de informatie die ik afgelopen weekend kreeg van bankiers/financiële mensen, onthuld in mijn radioshow van 29 augustus. Die bankiers/financiële mensen vertelden mij dat zij een massale financiële ineenstorting verwachten ‘binnen 3 tot 4 weken’, het officiële begin van de Derde Wereldoorlog, en een hyper-inflatoire periode die het maatschappelijk functioneren wegvaagt. Het staat allemaal in het archief van mijn radioshow van 29 augustus."

"Wanneer de Paus de kerk vertelt om al hun geld (pronto) naar de Vaticaanse bank te brengen, lijkt het mij dat hij weet dat de andere banken in grote problemen gaan komen, en hij wil dat het geld van de kerk veilig is,” meent Turner.

'Paus wil nieuwe wereldorde'

Paus Franciscus is de eerste Jezuïet die binnen de Rooms-Katholieke kerk het ambt van paus bekleedt. Hij wordt gezien als een modernist die de kerk van binnenuit wil veranderen. Zijn acceptatie van het homohuwelijk heeft vele gelovigen diep geschokt. Franciscus heeft ervoor gezorgd dat vrouwen een grotere rol mogen spelen in de kerk. Zo mogen zij nu de communie toedienen en dienst doen aan het altaar.

Tijdens de coronacrisis kreeg hij met name veel kritiek vanwege zijn herhaalde en dringende oproepen aan Katholieken om zich te laten vaccineren tegen COVID-19, met name omdat tijdens de productie van de vaccins stamcellen van foetussen worden gebruikt, wat in het geloof strikt verboden is. Zijn goedkeuring voor het vaccin maakte het extra moeilijk voor gelovigen om zich te beroepen op een uitzondering voor verplichte vaccinatie op basis van het geloof.

De Amerikaanse Aartsbisschop Carlo Maria Viganò schreef tijdens de coronacrisis tal van open brieven waarin hij paus Franciscus ervan beschuldigde samen met de Rothschilds, Bill Gates, George Soros, de Rockefellers, de Amerikaanse overheid en tal van internationale organisaties en NGO's een nieuwe wereldorde na te streven. Franciscus staat erom bekend dat hij nauwe banden onderhoudt met de mondiale elites.

Vaticaanse bank

De Vaticaanse bank is gevestigd in Vaticaanstad en heeft 110 werknemers en 14.519 cliënten. Vanaf 2021 beheerde het 5,2 miljard euro (5,6 miljard dollar) aan activa van cliënten.

Hoewel de Vaticaanse bank gewoonlijk een ‘bank’ wordt genoemd, is het technisch gezien een financieel instituut, zonder filialen, dat binnen Vaticaanstad werkt om diensten te verlenen aan cliënten, waaronder de Heilige Stoel en daarmee verbonden entiteiten, religieuze ordes, geestelijken, katholieke instellingen en medewerkers van de Heilige Stoel.

Het instituut zag zijn aantal cliënten met 472 dalen, van 14.991 cliënten eind 2020 tot 14.519 in 2021. Bijna de helft van de cliënten in 2019 bestond uit religieuze ordes.

Volgens het jaarverslag is de nettowinst van de financiële instelling in 2021 met 19 miljoen dollar gedaald, tegen 44 miljoen dollar in 2020 en 46 miljoen dollar in 2019.

Het decreet zal de instellingen van de Heilige Stoel, met inbegrip van het Staatssecretariaat, dwingen hun financiële activa vóór eind september naar de Vaticaanse bank over te brengen. Van het Staatssecretariaat is bekend dat het rekeningen had bij Zwitserse financiële instellingen, waaronder Credit Suisse.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
GTRene

Las ook al andere verhalen over de Paus en dat ze een andere gaan kiezen, zo te lezen geen betere, maar 1 die nog meer de monden snoert en op 1 lijn krijgt, hun lijn.
meer hier, ja wellicht ook veel hm en jaja, maar toch, tussen de regels door, kijk die linkjes e.d. over dat Paus gebeuren, ze zijn wat van plan.

https://laatste.brekendnieuws.nl/2022/09/01/benjamin-fulford-er-komt-iets-groots-aan-nu-de-zomer-impasse-eindigt/

GTRene

En ow, neem aan dat als je nog wat reserve op je bank hebt staan (wat hard achteruitrolt met die torenhoge energie prijzen die vanaf 1 oktober ook nog eens verdrievoudigd gaan worden las ik bij mijn provider) dat die 100.000,- euro bankgarantie blijft bestaan whatever?

Cookies op deze website