Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 07 maart 2023

QAnon Shaman werd rondgeleid door politie tijdens ‘bestorming’ Capitool

Redactie Blckbx
23 03 06 6 Jan Shaman 3
3:00

Het gezicht van de vermeende opstand tegen de Amerikaanse regering, de QAnon Shaman, werd tijdens zijn ‘aanval op de democratie’ begeleid door de politie, blijkt uit geopenbaarde bewakingsbeelden. Het narratief van de ‘gewelddadige opstand’ brokkelt steeds verder af.

De Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Kevin McCarthy gaf Fox News-presentator Carlson en zijn productieteam onlangs toegang tot ruim 40.000 uur aan bewakingsbeelden die op 6 januari 2021 zijn gemaakt rond het Capitool in Washington DC. Volgens Carlson ondermijnen deze beelden het officiële verhaal dat er een gewelddadige opstand plaatsvond.

Maandagavond gaf hij de eerste selectie beelden vrij. Daaruit blijkt dat de Capitool-politie de sjamaan niet probeerde tegen te houden om de vloer van de Senaat te bereiken, maar hem juist naar de kamer begeleidde. De agenten probeerden zelfs deuren voor hem te openen.

Welwillende politie

De beelden tonen Jacob Chansley, ook bekend als de QAnon Shaman, die ontspannen door de gangen van het Capitool loopt, begeleid door twee politieagenten. Op zeker moment leiden de agenten Chansley langs zeven andere politieagenten buiten de Senaatskamer, die hem nauwelijks aankijken. In een verklaring suggereert de Capitool-politie dat de agenten die naast Chansley liepen de situatie probeerden te ‘de-escaleren’, omdat ze overweldigd waren. Maar dat verklaart niet waarom de ongewapende QAnon Shaman langs zeven andere agenten kon lopen zonder te worden aangehouden. “Niet één van hen probeerde hem af te remmen,” zegt Carlson.

Op de vloer van de Senaat sprak Chansley een gebed uit, waarin hij zijn dankbaarheid uitsprak voor de medewerking van de politie: “Dank u, hemelse vader, voor de inspiratie die deze politieagenten nodig hadden om ons toe te laten in het gebouw.”

Carlson liet ook interviewbeelden zien waarin Chansley aangaf dat hij in de veronderstelling was dat de Capitool-politie de demonstranten toegang verleende en dat hun acties geoorloofd waren. “De enige grote spijt dat ik heb, is dat ik geloofde dat het toegestaan was, toen we door de politie werden binnen gezwaaid,” zei hij.

Met een gevangenisstraf van 41 maanden is de QAnon Shaman de zwaarst gestrafte ‘opstandeling’.

Tekst gaat verder onder de tweet

Ray Epps pleegde meineed

Carlson liet ook beelden zien waaruit zou blijken dat Ray Epps meineed pleegde in zijn getuigenis voor de Congres-commissie die de ‘bestorming’ onderzocht. Critici denken dat Epps een rol heeft gespeeld in het aanjagen van de rellen en dat hem de hand boven het hoofd wordt gehouden door de overheid. Op diverse beelden is te zien hoe hij demonstranten aanmoedigt om het Capitool-gebouw binnen te gaan en hoe hij vooraan staat bij het doorbreken van barricades. Toch is hij nooit aangeklaagd. In zijn getuigenis onder ede voor de commissie zei Epps dat hij het Capitool onmiddellijk verliet, nadat hij zijn neef had ge-sms't ‘Ik heb het georchestreerd’. Bewakingsbeelden tonen hem echter dertig minuten later op het terrein van het Capitool.

Tekst gaat verder onder de tweet

Verder toonde Carlson beelden van politieagent Brian Sicknick die er ‘gezond en krachtig’ uitzag, nadat hij aangevallen zou zijn door demonstranten. Hierbij zou hij verwondingen hebben opgelopen waaraan hij een dag later overleed.

De komende dagen zal Carlson meer beelden vrijgeven.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
LibertyCity

Wat een ongekend schokkend verhaal! Nog schokkender zal zijn hoe het genegeerd wordt door alle media. Als een onschuldige zwarte man ten onrechte gevangen zit is elk land te klein (terecht, want elke onschuldige, wit, zwart, indiaan, moslim of katholiek, is er één teveel) en nu een protestant geweldloos actie voert overduidelijk onschuldig vast zit is het muisstil.

Nep Twin Towers aanslag is ook nooit door de MSM geopenbaard. Heb er ook hier weinig vertrouwen in. De massa gelooft het toch niet.

Cookies op deze website