Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 23 augustus 2022

WEF promoot wereldwijde uitrol digitale ID en normaliseert chipimplantaten

Redactie Blckbx
2022 08 23 WEF digitale ID chips
3:10

Het WEF pleit voor het wereldwijd invoeren van digitale ID-systemen ‘om het vertrouwen te vergroten’. Ondertussen normaliseert het de versmelting tussen mens en technologie. Beide in overeenstemming met de door Klaus Schwab gedroomde vierde industriële revolutie.

Het is geen geheim dat het World Economic Forum (WEF) droomt van een vierde industriële revolutie. WEF-chef Klaus Schwab schreef er nota bene twee boeken over, voordat hij COVID-19: The Great Reset publiceerde. De vierde industriële revolutie gaat over de versmelting van de fysiek wereld met technologie. Denk aan het Internet of Things (IoT), waarbij bijvoorbeeld sensoren in de koelkast registreren wanneer de melk op is, waarna automatisch de digitale bestellijst wordt aangepast – lekker makkelijk! Maar die integratie tussen digitale technologie en de fysieke wereld richt zich ook op de mens, ook wel transhumanisme genoemd.

Het WEF legt met artikelen op de website regelmatig ideeën in de week. Vorige week was er speciale aandacht voor die transhumanistische agenda.

Digitale ID

In dit artikel van Zia Hayat pleit het WEF voor de invoering van een digitale identiteit. Dat zou nodig zijn om het ‘digitale vertrouwen’ te vergroten. Een ‘vergroot digitaal vertrouwen zou biljoenen dollars aan kansen vrijmaken’. Behalve dat mensen meer vertrouwen krijgen, zou iedereen er dus ook financieel op vooruit gaan, volgens het artikel – en dat is altijd een goede prikkel om mensen mee te krijgen.

Volgens het WEF blijft een groot deel van de digitale economie – waar al die biljoenen te verdienen zouden zijn – onbenut, omdat mensen ‘niet altijd zeker weten met wie ze online communiceren’. Cybercrime zou een grote boosdoener zijn en ervoor zorgen dat mensen minder snel bereid zijn om online transacties aan te gaan.

Maar willen mensen dit wel? Gelukkig heeft het WEF dat zelf onderzocht: “Bijna de helft van alle door ons ondervraagde consumenten verwacht van overheden dat zij een veiligere digitale wereld creëren. Om dit te bereiken, verklaarde 68 procent van de respondenten belangstelling te hebben voor de invoering van een systeem voor digitale identiteit, waarop toezicht wordt gehouden door een onafhankelijke instantie.”

Banken en financiële dienstverleners

En wie moet een dergelijk systeem dan creëren en onderhouden? Ook dat heeft het WEF gevraagd aan de mensen. “Consumenten vertelden ons ook dat zij banken en financiële dienstverleners het meest zouden vertrouwen om een identiteitssysteem op te zetten en te onderhouden.” Hierbij werden verder geen onderzoeken of cijfers genoemd.

‘Chipimplantaten zijn niet eng’

Dit artikel van Kathleen Phillips – dat lezers inmiddels waarschuwt dat het stuk elders ‘bewust verkeerd wordt gepresenteerd’ – normaliseert het idee dat mensen straks implantaten krijgen voor allerlei doeleinden. Het taboe moet er alleen nog even af: “Hoe eng chipimplantaten ook mogen klinken, ze maken deel uit van een natuurlijke evolutie die draagbare hulpmiddelen ooit hebben doorgemaakt. Gehoorapparaten of brillen dragen niet langer een stigma.”

En implantaten zijn natuurlijk ook gewoon hartstikke makkelijk, volgens het WEF: “Voor patiënten die bijvoorbeeld urineverlies hebben, is een klein stimuleringsapparaatje weggestopt in het bekken een elegantere en comfortabelere oplossing dan het dragen van incontinentiemateriaal.”

De enige beperkingen van deze ontwikkeling zijn mogelijk ethische bezwaren, zo stelt het artikel: “Moet je bijvoorbeeld een traceerchip bij je kind implanteren? Er zijn goede, rationele redenen voor, zoals veiligheid. Maar zou je het ook echt doen? Is het een brug te ver?” Dat zijn nou terechte vragen.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
B.Schouten.

Vroeger werden mensen zoals Klaus Schwab en Hariri gedwongen opgenomen in een psychiatrische instelling. Tegenwoordig laat men dit gewoon toe evenals het gedogen van een minister president die overduidelijk een verschrikkelijke narcist is. Dit is een gevaar voor alle "normale" mensen op deze wereld.

Natuurlijke-immuniteit

Voorbeeld:
door de knappe koppen uit het laboratorium ontwikkelde vochttabletten met als bijwerking kalium verlies en hierdoor diverse andere kwaaltjes.
Of een natuurlijk middel waarbij die bijwerking niet optreedt.(dr. Vogel)

Cookies op deze website