Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 28 mei 2022

‘Ze zijn bezorgd over de verspreiding van informatie, niet desinformatie’

Redactie Blckbx
2022 05 28 Ze zijn bezorgd om informatie Johnstone
04:50

Binnen enkele dagen neemt de Britse minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel een besluit over het lot van Julian Assange, nu de uitlevering van de WikiLeaks-oprichter aan de Verenigde Staten tegen het einde van de maand moet worden goedgekeurd of afgewezen. De zaak Assange toont aan dat de macht bezorgd is over de verspreiding van informatie, niet desinformatie.

Door Caitlin Johnstone

En ik blijf denken, terwijl deze situatie tot een kookpunt komt, over hoe absurd het is dat het Amerikaanse imperium werkt aan een precedent dat het verbiedt om informatie te delen die de VS niet bevalt. Terwijl tegelijkertijd de westerse nieuwsmedia vol staan met schreeuwende krantenkoppen over de gevaarlijke dreiging van ‘desinformatie’.

Fairness and Accuracy In Reporting (FAIR) heeft een artikel gepubliceerd met de titel ‘Disinformation’ Label Serves to Marginalize Crucial Ukraine Facts over de manier waarop de massamedia het label ‘desinformatie’ hebben verdraaid om niet alleen de bewuste verspreiding van valse informatie te betekenen, maar ook van informatie die wel waar is, maar niet past in het westerse narratief.

“Om het verhaal van de VS te verdedigen, bestempelen de media steeds vaker realiteiten die de Amerikaanse informatiedoelen niet goed uitkomen als 'desinformatie', verspreid door Rusland of zijn proxies,” schrijft Luca Goldmansour van FAIR.

Censuur

Online platforms hebben hun censuurprotocollen opgevoerd onder de vlag van het bestrijden van desinformatie en misinformatie, en deze escalaties sluiten altijd aan bij de agenda van het het door de VS gecentraliseerde imperium om het narratief te controleren. Onlangs nog vernamen we dat Twitter een nieuw beleid heeft dat zijn censuurpraktijken uitbreidt om ‘desinformatie’ over oorlogen en andere crisissen te bestrijden. En de oorlog in Oekraïne (wat een verrassing!) zal de eerste situatie zijn waarover het bedrijf dit nieuwe censuurbeleid zal opleggen.

Dan is er de recente controverse over de Disinformation Governance Board van het Department of Homeland Security, ook wel bekend als het ‘Ministry of Truth’. Dit is een een mysterieuze instelling die ogenschijnlijk bedoeld is om het Amerikaanse volk te beschermen tegen verkeerde ideeën uit Rusland en elders. De activiteiten van de raad (wat ze ook waren) zijn ‘gepauzeerd’, in afwachting van een herziening die zal worden geleid door Michael Chertoff, een geducht moerasmonster en voorstander van foltering. De activiteiten van de raad zullen waarschijnlijk in een of andere vorm worden hervat, waarschijnlijk onder de leiding van iemand met een laag profiel die geen show-deuntjes zingt over desinformatie.

Toegestane desinformatie

En dit komt allemaal naar buiten nadat Amerikaanse functionarissen ronduit aan de pers vertelden dat de Biden-regering opzettelijk desinformatie heeft verspreid onder het publiek met behulp van de reguliere pers om een informatieoorlog tegen het Kremlin te winnen. Ze hebben letterlijk compleet ongefundeerde verhalen over Rusland en Oekraïne verspreid, maar niemand lijkt te roepen om een verbod op de sociale media-accounts van ambtenaren van de Biden-regering.

Je ziet zoveel discrepanties tussen wat het oligarchische imperium zegt en wat het feitelijk doet met betrekking tot desinformatie, omdat het geen probleem heeft met desinformatie. Het imperium dat is gebouwd op propaganda en leugens heeft geen probleem met propaganda en leugens. Het heeft een probleem met de waarheid.

Bezorgd om de waarheid

Ze zijn niet bezorgd over desinformatie, ze zijn bezorgd over informatie. Ze maken zich zorgen over journalisten die de ongekende informatie-uitwisselingskracht van het internet gebruiken om ongemakkelijke feiten te onthullen over de grootste en meest moorddadige machtsstructuur ter wereld. Ze maken zich zorgen over mensen die ontdekken dat ze hun hele leven zijn voorgelogen over hun wereld, hun land en hun regering. Ze maken zich zorgen over mensen die hun nieuw verbonden geesten gebruiken om samen te besluiten dat ze niet houden van de status quo zoals die voor hen is uitgestippeld, en besluiten een nieuwe op te bouwen.

Alle beveiligingsmechanismen die men nu inbouwt om de informatiestroom online te manipuleren zijn er niet om leugens tegen te gaan, maar om de waarheid te elimineren. Deze mensen hebben er belang bij om alles duister en verwarrend te houden. En wij, de gewone mensen van de wereld, hebben er belang bij om alles in een ongemakkelijk daglicht te stellen. De agenda van de elite om de zaken duister te houden staat lijnrecht tegenover de agenda van het volk om de zaken te verlichten.

We worden niet beschermd door een barmhartige alliantie van bedrijven en regeringen die alleen willen dat we de waarheid kennen, maar we worden gemanipuleerd en onderdrukt door een oligarchisch imperium dat wil dat we leugens geloven. Daarom sluiten ze Assange op, daarom censureren ze het internet, daarom vullen ze onze geesten met propaganda, en daarom mogen we ze niet laten winnen.

Mijn werk wordt volledig ondersteund door lezers, dus als je dit stuk op prijs stelt, overweeg dan om het te delen, volg me op Facebook, Twitter, Soundcloud of YouTube, of doe een donatie op Ko-fi, Patreon of Paypal.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.

"Ze maken zich zorgen over mensen die ontdekken dat ze hun hele leven zijn voorgelogen over hun wereld, hun land en hun regering. Ze maken zich zorgen over mensen die hun nieuw verbonden geesten gebruiken om samen te besluiten dat ze niet houden van de status quo zoals die voor hen is uitgestippeld, en besluiten een nieuwe op te bouwen."

Daar hebben we het. Het is niet de bedoeling dat u zelf nadenkt. U moet als een transhumane aap in de dierentuin blijven. Het apenpokken naratief is daarom een hele dikke vinger naar alles en iedereen, want zij zijn nog lang niet klaar.

Ostara

Mijn broertje weet hier heel veel van en was ook aanwezig bij de rechtszaak van Assange: https://validvalues.org/

Cookies op deze website