Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 28 september 2022

Autoriteiten starten herfstoffensief om corona-angst aan te wakkeren

Redactie Blckbx
2022 09 28 herfstoffensief
4:30

Politici, influencers en de media lijken een heus herfstoffensief te zijn gestart om de mensen weer bang te maken voor COVID, en daarmee de animo voor testen, maskers en vaccinaties te vergroten. ‘De blaadjes vallen, de mondkapjes moeten weer op, laat je vaccineren’.

Ondanks dat de Amerikaanse president Joe Biden pas aangaf dat de ‘pandemie’ voorbij is en bekend is dat de nu heersende variant minder schadelijk is dan influenza, lijken gezondheidsautoriteiten niet van plan om de jaarlijkse griep- en verkoudheidsgolf deze herfst en winter normaal en ongemerkt voorbij te laten gaan.

Het RIVM kwam deze week met het alarmerende bericht dat het aantal coronabesmettingen enorm zou zijn gestegen. Daarmee gaf de gezondheidsinstantie het startschot voor wat een soort herfstoffensief lijkt te zijn, om mensen weer 'bewust te maken' van een 'mogelijk' dreigende coronagolf. 'Vaccineren en testen is belangrijk', aldus het RIVM, dat aangeeft ook het aantal ziekenhuisopnames vanwege corona te zien stijgen.

Gretig opgepikt

Uiteraard werd het bericht van het RIVM direct gretig overgenomen door de landelijke kranten en omroepen. ‘Aantal besmettingen en ziekenhuisopnames stijgt, najaarsgolf mogelijk begonnen', kopte gisteren NU.nl. Ook de NOS, het Parool, het Algemeen Dagblad en vele andere ‘reguliere’ media pakten uit met soortgelijke angstaanjagende koppen.

Het ‘herfstoffensief’ startte overigens vreemd genoeg precies gelijktijdig ook in België, waar bijvoorbeeld HLN dinsdag wist te melden dat het 'aantal besmettingen en ziekenhuisopnames in de lift zit.'

Influencers in stelling gebracht

Niet alleen in de reguliere maar ook op sociale media was er deze week ineens volop aandacht voor een 'mogelijke' heropleving van het virus. Tegelijkertijd werden een aantal bekende corona-influencers in stelling gebracht. Alsof het afgesproken werk was, riepen zij in koor om de terugkeer van mondmaskers, testen en natuurlijk vaccineren. "De blaadjes vallen en dus is het weer test- en mondmaskertijd," predikte rechtsfilosoof Roland Pierik op Twitter.

Pierik, die tevens lid is van de Denktank Desinformatie, beweerde onlangs nog glashard 'dat een goedgevaccineerde samenleving beter beschermd is tegen uitbraken, domweg omdat de circulatie van het virus bemoeilijkt wordt.'

Tekst gaat verder onder de tweet

Ook internist-infectioloog Chantal Bleeker-Rovers komt precies deze week met de ene na de andere tweet over mondmaskers en maatregelen. “Inzetten op effectieve preventieve maatregelen zoals het dragen van een mondneusmasker helpt ook om alles open te houden en beschermt beter tegen gezondheidsschade door COVID," liet zij haar volgers weten.

Vandaag sprak zij de vrees uit dat 'zonder betere communicatie mondmaskers niet op grote schaal terugkomen of dat mensen die ze dragen niet meer belachelijk worden gemaakt', verwijzend naar een interview met haar dat dinsdag in de Gelderlander verscheen.

Viroloog en OMT-lid Marion Koopmans mocht in het programma EenVandaag de kijkers waarschuwen voor een heropleving van het virus. "Ik verwacht deze herfst een toename van coronagevallen, terwijl de zorg minder speelruimte heeft dan in eerdere periodes. De afspraak is: we gaan niet zoveel meer opzij zetten. Dat betekent dat je al eerder het virus moet remmen," aldus Koopmans. Op Twitter deelde Koopmans vandaag de aankondiging van het RIVM dat de najaarsgolf 'mogelijk' is begonnen.

Een andere bekende influencer, OMT-lid Marc Bonten, verwees naar het artikel van de NOS met de aankondiging van het RIVM en voegde daaraan toe: “Tandje erbij voor de vaccinatiecampagne?”

Wie vandaag ook oproept tot meer vaccineren is gezondheidsminister Ernst Kuipers, al spant hij wijselijk een hoogleraar voor zijn karretje om de boodschap over te brengen. Kuipers: "Het aantal coronabesmettingen loopt weer op. Wil je goed beschermd zijn? Dan is het verstandig dit najaar een nieuwe prik te halen en daarmee je afweersysteem op te peppen, zegt Jacques van Dongen (hoogleraar Medische Immunologie)."

Herfstoffensief valt op

De gelijkgeschakelde berichtgeving van influencers en media over een 'mogelijke' nieuwe golf en de noodzaak van maatregelen, bleef op sociale media niet onopgemerkt.

“De blijdschap bij covidmaatregelenfetisjisten is hallucinant nu het snotterseizoen begint,” ziet ondernemer en BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen. “En dat terwijl COVID geen zwaar virus meer (b)lijkt, maatregelen meer kwaad doen dan goed en grondrechten worden ingeperkt.”

"Zoals u uitkijkt naar de lente, kijken de lieden uit het vaccinatie- en testcircuit met een grote online aanwezigheid uit naar de herfst," twittert data-analist Cees van den Bos. "Om u te verleiden weer een prikje te nemen en zo veel mogelijk testjes te doen. Ook een mondkapje op uw hoofd voor de gehoorzaamheid."

Hieronder de reactie van data-analist Daniël van der Tuin, die het offensief schaart onder de noemer 'gesynchroniseerde vaccinmarketing'.

Zet Nederland de maskers weer op?

Of het ingezette herfstoffensief er uiteindelijk toe zal leiden dat Nederlanders zich weer massaal gaan laten testen en vaccineren en weer met zijn allen mondmaskers gaan dragen, dat is nog maar de vraag. De vaccinatiecentra, waar mensen hun omikron-booster kunnen halen, blijven voorlopig leeg. De bereidheid om weer een prik te gaan halen is laag, mede doordat steeds meer bekend wordt over de bijwerkingen die de vaccins kunnen veroorzaken. Ook twijfelen steeds meer mensen eraan of de vaccins ernstige ziekte wel kunnen voorkomen, en of ze de verspreiding van een virus kunnen tegenhouden.

Onderaan het eerder in dit artikel genoemde interview met Marion Koopmans in de Gelderlander, een linkse en progressieve krant, staat een peiling met de vraag hoe lezers staan tegenover een eventuele terugkeer van het mondkapje. Zoals hieronder te zien is, wil bijna 60 procent van de 4.472 stemmers het mondkapje absoluut niet meer terug en nog eens ruim 20 procent wil het liever niet terug.

Het biedt geen garantie dat het masker niet terugkeert, maar geeft wel aan dat de weerstand onder de bevolking tegen de opgelegde coronamaatregelen groeit. Voor het herfstoffensief is dat geen goed nieuws.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
M@R!N

Hoe is het toch in *****naam mogelijk dat dit hele neuspenetratie-, spuit- en slavenlapcircus wéér wordt doorgedrukt!?
En waarom wordt er nog steeds nul komma nul aandacht besteed aan de inmiddels enorm hoge cijfers van de "vaccinatie"schade?
Hoe is het überhaupt mogelijk dat dit sloopkabinet nog steeds het pluche bekleedt???

Natuurlijke-immuniteit

Onder andere:

https://m.focus.de/gesundheit/coronavirus/star-mediziner-verraet-dietrich-groenemeyer-welche-hausmittel-ihm-gegen-corona-geholfen-haben_id_152133904.html

Cookies op deze website