Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 26 september 2022

'Vaccinpromotor' dr. Aseem Malhotra roept op om te stoppen met vaccineren

Redactie Blckbx
2022 09 26 vaccinpromotor vaccinatiesstop
5:30

Een belangrijke vaccinpromotor uit de medische wereld, dr. Aseem Malhotra, maakt een opmerkelijke draai. Hij roept op om de mRNA-COVID-19-vaccinaties op te schorten, totdat de ernstige bijwerkingen volledig zijn onderzocht en alle data van de klinische tests zijn vrijgegeven voor onafhankelijk onderzoek. Vooraanstaande artsen steunen zijn oproep.

Malhotra, die zich als een van de eerste artsen liet vaccineren, staat in Groot-Brittannië bekend om het promoten van de COVID-vaccins. Zo was de cardioloog/adviseur van de National Health Service (NHS) te zien in het TV-programma Good Morning Britain, waar hij het publiek opriep om zich te laten prikken met de ‘veilige en effectieve’ COVID-19-mRNA-producten van Pfizer en Moderna.

Maar de gerenommeerde arts lijkt volledig tot inkeer te zijn gekomen over de ‘veiligheid en effectiviteit’ van de mRNA-vaccins. In een vandaag gepubliceerd tweedelig onderzoeksartikel getiteld ‘Curing the pandemic of misinformation on COVID-19 mRNA vaccins through real evidence-based medicine’ roept hij autoriteiten en de medische wereld op om de vaccinaties te staken. Deel 1 van het artikel lees je hier, deel 2 lees je hier.

Volgens Malhotra blijkt uit een nieuwe analyse van gegevens uit gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken dat er een groter risico bestaat op een ernstig ongewenst voorval door het vaccin dan op opname in het ziekenhuis met COVID-19. Ook zegt hij dat er onevenredig veel mensen moeten worden gevaccineerd om één overlijden met COVID te voorkomen.

De onderzoeksartikelen van Malhotra zijn gepubliceerd in het peer reviewed Journal of Insulin Resistance. De cardioloog krijgt veel bijval van collega’s, die zijn oproep steunen om te stoppen met vaccineren.

Cardiovasculaire veiligheid

Malhotra wijst er in de publicaties op dat er met name grote zorgen zijn rondom de ‘cardiovasculaire veiligheid’ van de injecties. "Farmaceutische bewakingssystemen en real-world veiligheidsgegevens, gekoppeld aan plausibele schademechanismen, zijn zeer zorgwekkend, vooral met betrekking tot cardiovasculaire veiligheid," aldus Malhotra.

De arts wijst erop dat in 2021 in Engeland een aanzienlijke stijging van het aantal ambulanceoproepen voor hartstilstand gezien is (een extra 14.000 in vergelijking met 2020) en dat er soortgelijke gegevens uit Israël zijn gemeld, waar in de leeftijdsgroep 16-39 jaar een stijging was van 25 procent van het aantal hartaanvallen of hartstilstanden in verband met de toediening van het Pfizer-vaccin, maar niet in verband met COVID-19.

Vaccinmandaten onethisch, dwingend en verkeerd

Malhotra vindt het kwalijk dat mensen van tevoren niet zijn geïnformeerd over de risico’s op (ernstige) bijwerkingen, die aantoonbaar verbonden zijn aan de mRNA-vaccinaties. Volgens de arts is dat ethisch en wettelijk vereist.

“Autoriteiten en delen van de medische wereld hebben onethisch, dwingend en verkeerd geïnformeerd beleid gesteund, zoals vaccin-mandaten en vaccin-paspoorten, waardoor de beginselen van geïnformeerde toestemming zijn ondermijnd. Deze betreurenswaardige acties zijn een symptoom van de ‘medische misinformatie-puinhoop’: het topje van een sterfte-ijsberg waar voorgeschreven medicijnen naar schatting de derde meest voorkomende doodsoorzaak wereldwijd zijn, na hartziekten en kanker,” claimt Malhotra.

In zijn publicatie schrijft Malhotra dat dit falen onder meer wordt veroorzaakt doordat bewakingsinstanties, die geacht worden het publiek te beschermen, worden gefinancierd door dezelfde bedrijven die baat hebben bij de verkoop van die medicijnen. Falende communicatie over volksgezondheid heeft ook geleid tot een moedwillige verspilling van middelen en een gemiste kans om mensen te helpen een gezonder leven te leiden met relatief eenvoudige – en goedkope – veranderingen in hun levensstijl, aldus Malhotra.

Vaccineren moet stoppen

“Er is een sterk wetenschappelijk, ethisch en moreel argument dat de huidige toediening van COVID-vaccins moet stoppen totdat alle ruwe gegevens aan een volledig onafhankelijk onderzoek zijn onderworpen. Met het oog op de toekomst moeten de medische- en volksgezondheidsdeskundigen erkennen dat er fouten zijn gemaakt. Ook moeten zij afstand nemen van het medisch-industrieel complex. Het zal veel tijd en moeite kosten om het vertrouwen in deze instellingen te herstellen, maar de gezondheid van zowel de mensheid als de medische wereld hangt ervan af.

“We moeten dit gebruiken als een kans om het systeem te transformeren om betere artsen, betere besluitvorming en gezondere patiënten te krijgen en het vertrouwen in de geneeskunde en de volksgezondheid te herstellen. Totdat alle ruwe gegevens over de mRNA COVID-19-vaccins onafhankelijk zijn geanalyseerd, kunnen beweringen dat zij een netto voordeel voor de mensheid opleveren niet als bewezen worden beschouwd.”

Collega’s steunen vaccinatiestop

De beoordeling van Malhotra wordt gesteund door andere vooraanstaande leden van de medische wereld, waaronder Jay Bhattacharya, hoogleraar geneeskunde aan de universiteit van Stanford, en Sherif Sultan, hoogleraar vaatchirurgie.

"Dr. Malhotra roept in zijn artikel op tot een pauze in het gebruik van het vaccin bij jongere mensen, zoals onlangs door de Deense gezondheidsautoriteiten en het Florida Department of Public Health in de Verenigde Staten is aangenomen," aldus Bhattacharya.

"Malhotra roept op tot onderzoek naar de bijwerkingen van mRNA-vaccins en tot stopzetting van alle programma's voor vaccinatiemandaten waarbij COVID-vaccins worden gebruikt. Deze artikelen moeten zorgvuldig worden overwogen door alle volksgezondheidsinstanties die de principes van evidence-based medicine willen toepassen in hun aanbevelingen aan het publiek met betrekking tot de COVID mRNA-vaccins," zei hij.

Prof. Sultan zei dat de analyse van Malhotra een zaak van wereldwijde zorg is te midden van het gebrek aan langetermijnveiligheidsevaluatie van mRNA-vaccins. "Deze bevindingen wekken bezorgdheid over door vaccins veroorzaakte onopgemerkte ernstige cardiovasculaire bijwerkingen en onderstrepen het vastgestelde causale verband tussen vaccins en myocarditis, een frequente oorzaak van onverwachte hartstilstand bij jonge mensen," aldus Sultan.

"Gezien de afnemende virulentie van de infectie en het toenemende bewijs van vaccin-gerelateerde schade, kan er geen rechtvaardiging zijn om door te gaan met de massale uitrol van boosters, aangezien de kortetermijnrisico's van het vaccin waarschijnlijk groter zijn dan de voordelen voor de meerderheid van de bevolking en we onwetend blijven over het langetermijnrisico voor de gezondheid," voegde dr. Bob Gill, huisarts en documentairemaker, eraan toe.

Bevestiging eerdere studie

De bevinding van Malhotra dat er een groter risico bestaat op een ernstig ongewenst voorval door het vaccin dan op opname in het ziekenhuis met COVID-19 sluit aan bij een eerder dit jaar verschenen studie door wetenschappers en professoren van verschillende universiteiten.

Zij ontdekten dat mensen die zijn geprikt met het mRNA-vaccin van Pfizer 4,4 keer méér kans hebben om met een ernstige bijwerking in het ziekenhuis te belanden dan ongevaccineerden door corona. Bij het vaccin van Moderna is de kans bijna 2,5 keer zo groot.

Aan de studie werkten onder andere mee dr. Mark Jones van Bond University, dr. Sander Greenland van University of California, dr. Joseph Fraiman van Louisiana State University en dr. Peter Doshi van University of Maryland. Doshi is tevens editor van de British Medical Journal.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Luus

Die artsen zijn niet tot inkeer maar wisten het al die tijd al

ML

Wederom een arts tot inkeer, vele artsen kunnen niet meer om de feiten heen maar nu het beleid nog en dat is een ander verhaal. Zag net de propaganda van het genocide kabinet, dat deze dokters zich daar nog voor lenen. Geen geweten of nog blind.

Cookies op deze website