Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 15 september 2022

Boosterprik tot 98 keer gevaarlijker voor jongeren dan COVID, suggereert studie topprofessoren

Redactie Blckbx
2022 09 15 booster 98 keer
2:50

Voor iedere ziekenhuisopname die mRNA-boosters helpen voorkomen, belanden 18-98 jongeren met ernstige bijwerkingen in het ziekenhuis, schatten topprofessoren van Harvard, Oxford en Johns Hopkins in een baanbrekend onderzoek.

Een team van negen hoog aangeschreven professoren van Harvard, Johns Hopkins en andere topuniversiteiten heeft een omvangrijk onderzoek gepubliceerd dat zij deden naar de werkzaamheid en veiligheid van de COVID-19 vaccins, in relatie tot vaccinatieplichten waaraan veel scholieren en studenten in de Verenigde Staten nog altijd worden onderworpen.

De studie werd eind augustus gepubliceerd op The Social Science Research Network. Het team wetenschappers analyseerde door de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en de farmaceutische industrie aangeleverde gegevens over de bijwerkingen van vaccins en concludeerde dat het verplicht stellen van COVID-19-boosters voor jongeren 18 tot 98 werkelijke ernstige bijwerkingen kan veroorzaken voor elke aan COVID-19 gerelateerde ziekenhuisopname die theoretisch wordt voorkomen.

Het onderzoek is weliswaar nog niet peerreviewed, maar wordt in de medische wereld gezien als baanbrekend.

'Stop vaccinmandaten'

“Op basis van openbare gegevens van de CDC schatten wij dat ongeveer 22.000 tot 30.000 voorheen niet-geïnfecteerde jongvolwassenen in de leeftijd van 18-29 jaar een boost moeten krijgen met een mRNA-vaccin om één COVID-19-ziekenhuisopname te voorkomen,” luidt de conclusie van het onderzoek.

Aangezien deze schatting geen rekening houdt met de bescherming die eerdere infecties bieden, noch met een risicoaanpassing voor comorbiditeitsstatus, moet dit volgens de onderzoekers worden beschouwd als een conservatieve en optimistische schatting van het voordeel.

“Uit onze schatting blijkt dat universitaire mandaten voor het COVID-19-vaccin waarschijnlijk netto verwachte schade voor jonge gezonde volwassenen zullen veroorzaken – tussen 18 en 98 ernstige ongewenste voorvallen die ziekenhuisopname vereisen en 1.373 tot 3.234 verstoringen van de dagelijkse activiteiten – die niet worden gecompenseerd door een evenredig voordeel voor de volksgezondheid.”

Ernstige COVID-19-vaccin-gerelateerde schade wordt niet adequaat gecompenseerd door de huidige systemen voor vaccinatieschade in de VS, geeft het onderzoeksteam aan. ”Als zodanig zijn deze ernstige inbreuken op de individuele vrijheid ethisch niet te rechtvaardigen,” menen de professoren, die autoriteiten oproepen om een eind te maken aan de vaccinatieplicht voor jonge mensen.

Deelnemende professoren

De studie is mede uitgevoerd door prof. dr. Stefan Baral, professor epidemiologie aan de Johns Hopkins University; chirurg Martin Adel Makary, M.D., een professor aan Johns Hopkins en prof. dr. Vinay Prasad, een hematoloog-oncoloog, die professor is op de afdeling Epidemiologie en Biostatistiek van de University of California, San Francisco (UCSF), en auteur is van meer dan 350 academische en peerreviewed artikelen. Een andere grote naam is die van prof. dr. Salmaan Keshavjee, M.D., Ph.D., de huidige directeur van de Harvard Medical School Center for Global Health Delivery, en hoogleraar Global Health en Sociale Geneeskunde aan de Harvard Medical School.

Denemarken stopt met vaccineren 50-

Waarschijnlijk losstaand van het onderzoek van bovengenoemde professoren, maakte Denemarken gisteren bekend dat het geen coronavaccins meer aanbiedt aan mensen onder de 50 jaar, ondanks dat het land een besmettingsgolf verwacht komende herfst en winter.

Volgens de gezondheidsautoriteiten is het niet nodig om mensen onder de 50 jaar opnieuw te injecteren, maar ze zeggen niet expliciet dat de mogelijke risico’s van de mRNA-injecties niet opwegen tegen de vermeende voordelen. Toch klinkt die boodschap impliciet door, want de gezondheidsautoriteiten zeggen ook het volgende: “Wij verwachten dat veel mensen in de herfst en winter met COVID-19 zullen worden besmet.” Dat betekent dus dat men deze radicale koerswijziging niet inzet omdat corona voorbij is, maar omdat men kennelijk van mening is dat mensen beter corona kunnen oplopen dan dat ze opnieuw geïnjecteerd worden met een mRNA-vaccin.

In Nederland kan iedereen vanaf 12 jaar zich nog wel laten injecteren met een mRNA-booster.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Onder

Het is heel ironisch dat dit niet terug te zien is op NPO. Voorheen werd elk bericht omtrent corona a la minuut gepubliceerd en nu zij ze heel erg zwijgzaam

Natuurlijke-immuniteit

En dan te bedenken welke invloed dit heeft op de gezondheidszorg.
Valt nu mischien minder op omdat de piek niet op de ic ligt maar verspreid over vele afdelingen in de ziekenhuizen.

Cookies op deze website