Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 02 maart 2023

Britse overheid overwoog alle huiskatten te laten doden in strijd tegen corona

Redactie Blckbx
2023 03 02 britse katten lockdown files
1:40

De Britse overheid was van plan om alle huiskatten in het land te laten afmaken, in de strijd tegen corona. Dat gaf voormalig onderminister van Volksgezondheid Lord James Bethell vandaag toe na onthullingen uit de Lockdown Files, gelekte WhatsApp-berichten van voormalig gezondheidsminister Matt Hancock.

Lord Bethell voerde als excuus aan dat er maar weinig bekend was over COVID-19 bij het uitbreken van de ziekte in 2020. "Wat we niet moeten vergeten is hoe weinig we begrepen over deze ziekte," zei hij tegen Channel 4 News. "Er was een moment dat onduidelijk was of huisdieren de ziekte konden overbrengen. Er was zelfs een moment dat we het publiek wilden vragen om alle katten in Groot-Brittannië uit te roeien. Kunt u zich voorstellen wat er gebeurd zou zijn als we dat hadden willen doen?”

Bethell beweerde dat er ‘even een beetje bewijs’ leek te zijn nadat een Siamese kat de eerste in het Verenigd Koninkrijk werd die COVID-19 opliep. Katteneigenaars werd verteld hun huisdieren niet te kussen en ‘een zeer zorgvuldige hygiëne in acht te nemen’ in hun omgeving. Ook werd geadviseerd de dieren binnen te houden als een lid van het huishouden COVID zou krijgen. Uiteindelijk besloot de regering, vanwege gebrek aan bewijs, de ruim elf miljoen Britse huiskatten niet te ruimen.

Lockdown Files

Lord Bethell was van 2020 tot 2021 de plaatsvervanger van Matt Hancock op het ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zaken. Zijn opmerkingen volgen nadat The Telegraph details begon te publiceren van meer dan 100.000 gelekte WhatsApp-berichten – afkomstig van de telefoon van Hancock – die tijdens de pandemie tussen de toenmalig gezondheidsminister en andere hooggeplaatste personen werden uitgewisseld. De krant heeft nu al een serie van acht artikelen geschreven over de Lockdown Files, die via deze link te lezen zijn.

Gevaar doelbewust overdreven

Uit de Lockdown Files, zoals de uitgelekte berichten worden genoemd, bleek vandaag ook dat leden van de Britse regering – waaronder Hancock en toenmalig premier Boris Johnson – wisten dat het coronavirus niet gevaarlijk was. Zij hebben doelbewust het gevaar van het virus overdreven om maatregelen te kunnen invoeren.

Een regeringswoordvoerder beweert dat de berichten die aan The Telegraph zijn verstrekt door journaliste Isabel Oakeshott, die ze van Hancock kreeg terwijl ze werkte aan zijn memoires over Pandemic Diaries, zijn ‘verdraaid om te passen in een anti-lockdown agenda’.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Mab

Wat een onzin, ze wisten het wel en iedereen wist het.
Het erge is dat ik heel veel mensen hoor zeggen: ja maar "ze" wisten dat niet en ik ook niet.... beetje baiskennis van de immunologie en je had het kunnen weten. Klaar met mensen die zeggen "ik wist het niet" en nog meer klaar met mensen die het wel wisten maar zeggen dat ze het niet wisten; gemakzuchtige goedgelovigen en leugenaars.

Coronavirussen zijn bekende virussen, al jaren ken ik het bestaan en al jaren weet ik dat vrijwel alle zoogieren en vogels ze dragen; je kunt het niet weg vaccineren en je kunt het niet ontlopen en al jaren is het weinig dodelijk. Basiskennis.

Requin

Stem niet op een moordenaar van het WEF, maar schakel hen uit!
Viel geheel binnen de plannen van WEF en NATO Strategic Communications Centre of Excellence Riga, Latvia.
Nooit vergeten dat de genocide gediend is en was met vervreemding in de oorlogsvoering door het Pentagon.
Als je nu niet op alle niveaux afrekend met alle partijen verbonden aan het WEF is je levensverwachting over enige tijd na verplichte injectie en giftig eten beperkt tot ettelijke jaren!

Ik stem FvD èn zit in een verzetsgroep.

Cookies op deze website