Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 13 januari 2023

Britse, vaccinkritische politicus geschorst wegens antisemitisme: ‘Aandacht wordt afgeleid van bijwerkingen’

Redactie Blckbx
2023 01 13 Bridgen antisemitisme5
3:30

De Britse conservatieve parlementariër Andrew Bridgen is geschorst wegens antisemitisme, omdat hij de vaccinatiecampagne ‘de grootste misdaad tegen de menselijkheid sinds de Holocaust’ noemde. De Joodse wetenschapper naar wiens artikel hij daarbij verwees, verdedigt hem echter.

In een inmiddels verwijderde tweet schreef Bridgen woensdag: “Zoals een consultant-cardioloog tegen me zei, is dit de grootste misdaad tegen de menselijkheid sinds de Holocaust.” Hij verwees daarbij naar een artikel van de Joods-Israëlische professor dr. Josh Guetzkow over de onlangs vrijgegeven analyse van de VAERS-database, het Amerikaanse gegevensbestand van vaccinbijwerkingen. Deze toont duidelijke veiligheidssignalen voor overlijden en een reeks zeer zorgwekkende bijwerkingen na de mRNA-COVID-vaccins, zoals ook gemeld door blckbx.

Tekst gaat verder onder de afbeelding


Hierop ontnam de leiding van zijn partij hem de conservatieve whip, wat betekent dat hij wordt geschorst als conservatief parlementslid en als onafhankelijke parlementariër moet zetelen. Hij zou ‘een grens hebben overtreden’, ‘misinformatie over het vaccin’ hebben verspreid en ‘daarbij ernstige belediging’ hebben veroorzaakt.

‘Antisemitisme’

“Het is uiteraard volstrekt onaanvaardbaar om verbanden te leggen en dergelijke taal te gebruiken, en ik ben vastbesloten om de plaag van het antisemitisme uit te roeien,” reageerde premier Rishi Sunak. “Er is absoluut geen plaats voor in onze samenleving. Ik weet dat de afgelopen jaren uitdagend zijn geweest voor de Joodse gemeenschap en ik wil nooit meer zoiets meemaken.”

Volgens John Mann, de onafhankelijke antisemitisme-adviseur van de regering, zou Bridgen zelfs uitgesloten moeten worden van de volgende verkiezingen: “Er is geen mogelijkheid dat Bridgen zich bij de volgende verkiezingen kandidaat kan stellen. Hij kan niet beweren dat hij zich niet realiseerde hoeveel aanstoot zijn opmerkingen hebben gegeven.”

‘Aandacht afleiden’

Dr. Guetzkow – auteur van artikel waar Bridgen naar verwees – neemt het echter op voor de parlementariër. Hij vertelde de Daily Sceptic dat hij als Jood die in Israël woont ‘verrast’ was door de beschuldigingen tegen Bridgen, want ‘er is helemaal niets antisemitisch aan zijn verklaring’.

Ook de emeritus professor Norman Fenton, wiskundige, begrijpt niet waarop de beschuldiging van antisemitisme is gebaseerd. “Ik ben Joods en mijn vader is een Holocaust-overlever,” zei hij. “Ik vond meneer Bridgens opmerking in het geheel niet antisemitisch. Meneer Bridgen is één van de weinige parlementariërs die serieuze vragen heeft gesteld over ernstige bijwerkingen van de coronavaccins. Ik maak me zorgen dat dit soort claims van antisemitisme worden gebruikt om de aandacht af te leiden van de problemen die hij aankaart.”

Reactie Bridgen

In een video legde Bridgen donderdag een verklaring af naar aanleiding van zijn schorsing. Hij zei teleurgesteld te zijn dat hem – met steun van premier Sunak – zijn conservatieve whip is afgenomen. “Mijn tweet van 11 januari is op geen enkele manier antisemitisch. Er wordt juist op gezinspeeld dat de Holocaust de meest gruwelijke misdaad tegen de mensheid is sinds mensenheugenis. Uiteraard, als iemand oprecht beledigd is door mijn taalgebruik, dan bied ik daarvoor mijn excuses aan.”

Volgens Bridgen is zijn schorsing tekenend voor een democratie in verval. “Het feit dat ik hierom ben geschorst, zegt veel over de huidige staat van onze democratie, het recht op vrijheid van meningsuiting en de ogenschijnlijke opschorting van een wetenschappelijke analyse van medicijnen die aan miljarden mensen worden toegediend.”

“We hebben een regering die vaccinfabrikanten vrijwaart van claims tegen de schade veroorzaakt door hun producten. En een regering die er ogenschijnlijk actief naar streeft om parlementsleden die vragen stellen over deze schade te verwijderen,” zei hij verder.

Toch ziet hij ook een lichtpuntje bij zijn schorsing. “Hopelijk zal de mediabelangstelling rond mijn schorsing de kwestie van vaccinatieschade eindelijk aan de orde stellen in de media, die deze kwestie al zo lang vermijden. Een kwestie die duidelijk van groot en groeiend belang is voor veel mensen over de hele wereld.”

Doofpot

Bridgen was in december ook al in het nieuws, toen hij tijdens een debat over vaccinatieschade zei dat de Britse Hartstichting bewijs verdoezelt dat het mRNA-vaccin de ontsteking van hartslagaders vergroot. “Een klokkenluider uit zeer betrouwbare bron heeft mij er op gewezen dat één van deze instellingen duidelijke gegevens verdoezelt waaruit blijkt dat het mRNA-vaccin de ontsteking van de hartslagaders vergroot,” aldus Bridgen. “Dit wordt in de doofpot gestopt uit angst om financiering van de farmaceutische industrie te verliezen.”

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Cy

Je zou hooguit kunnen zeggen dat hij het huidige probleem nog bagatelliseert. Wat er in WOII gebeurd was "slechts" beperkt tot concentratiekampen in Nazi Duitsland. Wat er nu gebeurd is experimenteren op vrijwel volledige bevolkingen en vrijwel wereldwijd. Dus eigenlijk gaat dit nog veel en veel verder dan destijds, hoe erg dat ook al was.

Mab

Veel mensen snappen vrij simpele en algemene begrippen niet meer en denken dat alles anitsemitisme is of anitvaccinatie of islamofoob, homofoob.....zou het goedje soms de hersencellen aantasten?
En waarom verwijst meneertje Sunak alleen naar de Joodse gemeenschap? Is het hem dan onbekend dat tijdens die vreselijke Holocaust ook andere groepen mensen werden vermoord? Dat die kleiner in aantal waren, maakt het niet minder waar of erg; moord is moord en we gaan niet discrimineren op afkomst, sexualiteit en gezondheid hoop ik.

Cookies op deze website