Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 14 december 2022

Prominent figuur in Britse Hartstichting onderdrukt bewijs hartschade vaccins, zegt Brits parlementslid

Redactie Blckbx
2022 12 14 Britse MP hartstichting
3:00

Een vooraanstaand leidinggevende binnen de Britse Hartstichting verdoezelt bewijs dat het mRNA-vaccin de ontsteking van hartslagaders vergroot, volgens de Britse parlementariër Andrew Bridgen. ‘Uit angst om financiering van big pharma te verliezen.’

De conservatief Bridgen zei dit dinsdag tijdens een debat over vaccinatieschade. “Een klokkenluider uit zeer betrouwbare bron heeft mij er op gewezen dat één van deze instellingen duidelijke gegevens verdoezelt waaruit blijkt dat het mRNA-vaccin de ontsteking van de hartslagaders vergroot,” zei hij. “Dit wordt in de doofpot gestopt uit angst om financiering van de farmaceutische industrie te verliezen."

Het zou gaan om een leidinggevende van één van de cardiologische onderzoeksafdelingen van de Britse Hartstichting. Volgens Bridgen heeft hij geheimhoudingsverklaringen aan zijn onderzoeksteam gestuurd om ervoor te zorgen dat deze belangrijke gegevens nooit het daglicht zullen zien. “Dat is een absolute schande.”

Tekst gaat verder onder de tweet

Meldingen bijwerkingen

“Sinds de uitrol in het Verenigd Koninkrijk van het mRNA-vaccin van Pfizer zijn er bijna een half miljoen meldingen van bijwerkingen binnengekomen van de bevolking,” zei Bridgen. “Dat is ongekend. Het is meer dan alle meldingen van de afgelopen veertig jaar bij elkaar. In veel landen over de hele wereld die het Pfizer-vaccin hebben gebruikt, waaronder natuurlijk de Verenigde Staten, zijn buitengewoon veel bijwerkingen gemeld die niet mild zijn.”

De parlementariër riep in herinnering dat in het verleden vaccins van de markt zijn gehaald wegens een fractie van de schade die het mRNA-vaccin veroorzaakt. “Zo werd het varkensgriepvaccin in 1976 ingetrokken omdat het bij slechts één op de 100.000 volwassenen het Guillain-Barré-syndroom veroorzaakte. En in 1999 werd het rotavirusvaccin ingetrokken omdat het bij één op de 10.000 kinderen een vorm van darmobstructie veroorzaakte,” aldus Bridgen.

Belangenverstrengeling

Verder wees hij op de belangenverstrengeling tussen big pharma en regelgevende instanties, zoals de Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) in het Verenigd Koninkrijk en de Food and Drug Administration (FDA) in de Verenigde Staten. “De MHRA heeft een enorm financieel belangenconflict: 86 procent van haar financiering ontvangt zij van de farmaceutische industrie die zij geacht wordt te reguleren. In feite hebben we de stroper die de jachtopziener betaalt.”

Bridgen citeerde de socioloog Donald Light, die in een recent onderzoek van het peer reviewed tijdschrift The BMJ naar de (on)afhankelijkheid van regelgevende instanties het volgende zei: “Het is het tegenovergestelde van een betrouwbare organisatie, die onafhankelijk en streng medicijnen beoordeelt. Ze zijn niet rigoureus, ze zijn niet onafhankelijk, ze zijn selectief en ze houden gegevens achter.”

Onmiddelijke stop

“Zoals de gegevens duidelijk laten zien aan iedereen die er naar wil kijken, zijn de mRNA-vaccins niet veilig, niet effectief en niet nodig,” zei Bridgen, voordat hij opriep tot een onmiddellijke prikstop. “Ik dring er bij de regering op aan om het gebruik ervan onmiddellijk stop te zetten. Zoals ik heb aangetoond en zoals de gegevens duidelijk aantonen, staat het huidige beleid van de regering inzake de mRNA-vaccins aan de verkeerde kant van de medische ethiek, aan de verkeerde kant van de wetenschappelijke gegevens, en uiteindelijk zal het aan de verkeerde kant van de geschiedenis staan.”

Moedwillige blindheid

Volgens Bridgen wijzen alle gegevens erop dat het mRNA-vaccin meer schade berokkent dan dat het leed voorkomt, maar weigert men dit in te zien als gevolg van een ‘psychologische barrière’. “Dat psychologisch fenomeen is moedwillige blindheid. Daarvan is sprake wanneer mensen – en in dit geval ook instellingen – de waarheid door de vingers zien om zich veilig te voelen, angst te verminderen, conflicten te vermijden en hun prestige en reputatie te beschermen.” Hij wijst hierbij op voorbeelden uit de recente geschiedenis, zoals het pedo-schandaal rond Jimmy Saville bij de BBC en Harvey Weinstein die jarenlang ongehinderd seksueel misbruik kon plegen in Hollywood.

Het betoog van Bridgen is hier in zijn geheel te lezen.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
ML

“Dit wordt in de doofpot gestopt uit angst om financiering van de farmaceutische industrie te verliezen.'
Hij kan beter de naam via de nieuwe media door laten sijpelen, nagel ze maar aan de schandpaal.

Cookies op deze website