Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 08 maart 2023

'COVID niet dodelijk genoeg om vaccins versneld te ontwikkelen', wist Britse overheid

Redactie Blckbx
2023 03 08 voor lockdown files ontwikkeling vaccins
2:30

Gezondheidsfunctionaris Chris Whitty adviseerde zijn regering in februari 2020 dat ‘versnelde ontwikkeling van vaccins’ niet mogelijk was vanwege het lage sterftecijfer van COVID, blijkt uit de Lockdown Files. Tedros van de WHO joeg de wereld op datzelfde moment angst aan met een sterftecijfer van 3,4 procent.

Er komt steeds meer informatie naar boven uit de Lockdown Files, gelekte WhatsApp-berichten uit de telefoon van voormalig gezondheidsminister Matt Hancock, waaruit blijkt dat de Britse bevolking door haar regering over allerlei zaken is voorgelogen tijdens de eerste COVID-jaren.

De nieuwste onthulling uit de berichten is dat een van de hoogste gezondheidsfunctionarissen, Chief Medical Officer Chris Whitty, ministers al in februari 2020 meedeelde dat een COVID-vaccin niet versneld kon worden ontwikkeld vanwege het lage sterftecijfer van het virus. Dat meldt The Telegraph, de krant die de berichten kreeg toegespeeld van journaliste Isabel Oakeshott, de biografe van Matt Hancock.

Whitty reageerde op een WhatsApp-bericht van Dominic Cummings, de toenmalige hoofdadviseur van Boris Johnson, over een bericht dat Israëlische wetenschappers nog weken verwijderd waren van de ontwikkeling van een vaccin.

De gezondheidsfunctionaris vertelde Matt Hancock en anderen dat ziekten met een sterftecijfer in de orde van één procent een ‘zeer veilig’ vaccin nodig zouden hebben en dat de noodzakelijke klinische proeven een ‘vertragende stap' zouden zijn. Hoe snel vaccinproeven konden worden afgerond, was een van de belangrijkste argumenten die in de eerste maanden van COVID binnen de Britse regering speelden.


Toen Tedros, het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), corona begin maart 2020 promoveerde tot ‘pandemie’ joeg hij de wereld tijdens een persconferentie angst aan door te beweren dat het nieuwe coronavirus een ongekend hoog sterftecijfer zou hebben van 3,4 procent. Op datzelfde moment was dus al bekend – in ieder geval bij de Britse regering – dat dit cijfer veel lager lag.

Het hoogste sterftecijfer voor COVID in Engeland werd geregistreerd in april 2020, toen 626 mensen per 100.000 aan of met de ziekte stierven – 0,6 procent. Nadat het in de zomer van dat jaar afnam, piekte het weer met 0,55 procent in januari 2021, voordat het gestaag daalde tot 0,04 procent in januari van dit jaar.

Gevaar bewust overdreven

Vorige week werd al bekend uit de Lockdown Files dat vooraanstaande leden van de Britse regering al heel snel wisten dat het virus niet zo gevaarlijk was. De overheid overdreef doelbewust het gevaar van COVID om maatregelen te kunnen invoeren. De economie werd platgelegd, scholen gesloten, mondmaskers verplicht en mensen werden gedwongen om thuis te blijven. Ook wist de regering dat er geen noodzaak was voor de prikdwang, die ertoe leidde dat veel vaccinweigeraars werden uitgesloten van de maatschappij.

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Bertje

Schoften ..

Cookies op deze website