Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 02 maart 2023

‘Door China schuld te geven wil VS betrokkenheid bij “lab leak” verdoezelen’

Redactie Blckbx
2023 03 02 lab leak fbi
3:50

Marion Koopmans en Maarten Keulemans noemen de bekentenis van Amerikaanse autoriteiten dat het coronavirus is gelekt uit het biolab in Wuhan ‘een politiek spel’. Anderen noemen de draai ‘de volgende fase in de coverup’ om de betrokkenheid van de VS te verdoezelen.

Het Amerikaanse ministerie van Energie en FBI-directeur Christopher Wray gaven eerder deze week toe aan het publiek dat het COVID-19-virus ‘hoogstwaarschijnlijk’ afkomstig is van het beruchte Wuhan Instituut voor Virologie in China. Volgens hen is de kans groot dat de zogeheten lab leak-theorie de waarheid is.

Viroloog Marion Koopmans, die in Wuhan namens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) onderzoek deed naar de herkomst van het virus, noemde de Amerikaanse uitspraken woensdagavond tegenover De Telegraaf ’zinloos’. “Het is moeilijk te verifiëren, omdat er geen bewijs geleverd wordt. Wetenschappelijk kun je het daarom simpelweg niet wegen,” aldus de viroloog. “Het is een politiek spel geworden, waarin het Westen steeds feller naar China wijst en andersom.”

Gisteren schreef Volkskrant-journalist Maarten Keulemans een artikel, waarin hij de ‘onthullingen’ van de Amerikaanse overheid ook wegzette als een ‘politiek spel’. Op Twitter liet hij weten dat er ‘geen snipper nieuw bewijs’ is voor de omstreden hypothese dat het coronavirus uit het laboratorium in Wuhan zou zijn gelekt, al ontkent hij de lab leak-theorie duidelijk minder stellig dan voorheen.

Keulemans spreekt in zijn stuk echter met geen woord over de Amerikaanse betrokkenheid bij het laboratorium in Wuhan en het gain-of-function-onderzoek met het coronavirus. Ook zegt hij niets over de betrokkenheid van Marion Koopmans bij het onder de tafel proberen te vegen van de lab leak-theorie aan het begin van de ‘pandemie’, samen met een groep internationale virologen.

Amerikaanse betrokkenheid

Waar de media volledig aan voorbijgaan, is dat het lab in Wuhan waar het virus vandaan zou komen een gezamenlijke onderneming was van de Chinese en de Amerikaanse regering. De CIA, NIH en DARPA hebben allemaal connecties met het Wuhan Instituut voor Virologie. Naast de Amerikaanse regering hadden figuren als Hunter Biden (via het bedrijf Metabiota), dr. Anthony Fauci, Moderna-CEO Stéphane Bancel, Peter Daszak (directeur van EcoHealth Alliance) en anderen banden met het controversiële lab.

Het sleutelen aan coronavirussen startte oorspronkelijk bij de Universiteit van North Carolina Chapel Hill. Het onderzoek aan de Amerikaanse universiteit werd verplaatst naar het lab in Wuhan, China, nadat de regering-Obama het ‘gevaarlijke’ gain-of-function-onderzoek had stopgezet.

De onafhankelijke journalist WarClandestine, die in februari 2022 als eerste met het Oekraïense biolab-verhaal kwam, reageerde dinsdag op de opmerkingen van FBI-directeur Wray. "Niemand heeft meer geprobeerd de oorsprong van COVID te 'dwarsbomen en te verdoezelen' dan de Amerikaanse regering. De FBI gaf letterlijk opdracht aan particuliere sociale media-bedrijven om journalisten het zwijgen op te leggen, die berichtten over de oorsprong van COVID in het laboratorium. Wray projecteert," merkte hij op.

In een reactie op een Twitter-bericht waarin de linkse talkshow presentator Cenk Uygur eindelijk toegaf dat COVID uit het Wuhan lab was gelekt, schreef Clandestine: "Denken we dat de Big Pharma propagandisten plotseling wakker zijn geworden? Nee. Ze verschuiven hun verdediging. Na drie jaar ontkenning trekken ze zich terug tot 'oké het kwam uit een lab, maar het was de schuld van China'. Ze geven hun nederlaag niet toe, het is de volgende fase van de doofpot."

Relatie verder op scherp

In de Verenigde Staten tonen veel politieke commentatoren en politici zich huiverig voor de onvoorziene ommezwaai van de regering in deze kwestie. Zij denken dat het vingerwijzen van de Amerikanen naar Peking als schuldige de gespannen relatie met China nog verder op scherp zet.

Senator Josh Hawley (R-MO) merkte op dat FBI-directeur Wray het in zijn recente verklaring ‘deed lijken alsof COVID deel uitmaakte van een biowapenprogramma’. National Post journaliste Natalie Winters merkte ook Wray's eigenaardige formulering op toen hij zei dat COVID uit het lab in Wuhan lekte in een ‘potentieel lab incident’ in plaats van ‘ongeluk’. Op een bepaald moment tijdens Wray's interview met Fox News, gooide hij China onder de bus door te beweren: "De Chinese regering, zo lijkt het mij, heeft haar best gedaan om te proberen het werk hier te dwarsbomen en te verdoezelen."

Larry Johnson van The Gateway Pundit bekeek de situatie vanuit Chinese kant, nu de Amerikaanse regering Peking de schuld geeft. "Zet jezelf in de positie van Xi Jinping. Je weet dat het virus uit jouw lab is gelekt. Maar je weet ook dat de Amerikanen, waaronder de eminente dr. Fauci, het onderzoek hebben helpen financieren. Toch krijgt alleen jouw land de schuld. Krijg je daar een rood kontje van? Ik denk het wel. Wat de regering Biden doet is gevaarlijk en kortzichtig. Door alleen China de schuld te geven, wordt China nog vastberadener om zich aan te sluiten bij Rusland en minder samen te werken met de Verenigde Staten."

Dr. Peter McCullough gaf deze week tijdens een interview commentaar op het feit dat de Amerikaanse regering China de schuld geeft van het lekken van het virus, terwijl volgens hem al jaren publiekelijk bekend is dat COVID door de Verenigde Staten ontwikkeld is. "Het is onmogelijk dat het niet uit het lab in China komt," zei hij. "Dus, het marktverhaal was een poging tot verdoezeling die faalde. Nu proberen alle betrokken instanties zich te positioneren, recentelijk het ministerie van Energie."

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Lam

PCR is niet geschikt om een ´Covid 19´ besmetting aan te tonen.
PCR is 100 procent vals positief.
Dus ´Covid19´ kan niet kan worden gediagnosticeerd.
Dus ´SarsCov2´ is aantoonbaar geen pathogeen dat ´Covid19´ veroorzaakt [-e].
Dus is er ook geen lab leak dat een pandemie veroorzaakte.
Dat zelfs kanalen als Blckbx, wegens onwetendheid welliswaar, de lab leak theorie blijven verspreiden is koren op de molen voor de architecten van de Corona hoax, en het achterliggende depopulatie/euthanasie programma.

Requin

strategic-communications-and-covid-19-exploring-and-exploiting-a-global-crisis

is niets anders dan een oorlog tegen de europese bevolking met als doel de nationale identiteit uit te roeien met vaccinatiegenocide, vergiftiging via de voedselketen, 5G en chemtrails met barium, grafeen en ziekteverwekkers. Koopmans en Drosten werkten en
werken voor deze agenda!

NATO Strategic Communications Centre of Excellence Riga, Latvia

Cookies op deze website