Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 01 juli 2022

Dr. Vladimir ‘Zev’ Zelenko overleden aan kanker

Redactie Blckbx
2022 07 01 Zelenko3 Cropped
2:00

Dr. Vladimir ‘Zev’ Zelenko is donderdag overleden aan kanker. Hij was één van de eersten die een behandeling van COVID-19 ontwikkelde, gebaseerd op hydroxychloroquine (HCQ). Daarmee redde hij mogelijk duizenden levens.

Eerder deze week werd Zelenko op de intensive care geplaatst, nadat hij al enige tijd vocht tegen een ernstig geval van progressieve kanker. In een recente video kondigde hij aan dat er een tumor was gevonden in zijn onderste rechterhartkamer, met daarboven een bloedklonter. Donderdag overleed hij op 49-jarige leeftijd.

Zelenko was een orthodoxe jood, geboren in Kiev. Op zijn derde emigreerde hij met zijn familie naar de Verenigde Staten. Nadat hij medicijnen studeerde, werd hij huisarts in New York.

Zelenko protocol

In 2020 ontwikkelde hij een protocol dat profylaxe (voorkomen van besmetting), vroegtijdige interventie en behandeling van hoog-risicopatiënten met COVID-19 omvatte. In zijn behandeling gebruikte hij onder andere zink, HCQ en azithromycine. Het staat bekend als het Zelenko Protocol.

Zelenko kreeg internationale bekendheid toen de voormalige Amerikaanse president Donald Trump zijn behandelplan in het voorjaar van 2020 onderschreef. In mei van dat jaar maakte Trump bekend dat hij zelf ook preventief HCQ slikte, nadat enkele stafmedewerkers van het Witte Huis positief hadden getest op corona. Zowel Trump als Zelenko werden erom verguisd door het medische establishment en de reguliere media. Zelf claimde Zelenko dat zijn behandeling in 99 procent van de gevallen succesvol was bij patiënten met een hoog risico.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
ML

Heb verschillende interviews gezien met deze man, hij was betrokken. Moge hij ruste in vrede.

GTRene

Zonde, zoveel kennis van zaken en het delen van informatie over de plandemie e.d. en dan nu naar een andere wereld, ze te horen behoorlijk wat ellende in zijn lichaam en dat met nog maar 49 jaar. Afijn, R.I.P. hopelijk een beter leven aldaar.

Cookies op deze website