Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 13 maart 2023

Duitse gezondheidsminister Lauterbach bekent zware bijwerkingen COVID-vaccins

Redactie Blckbx
Lauterback zware bijwerkingen
3:50

Gezondheidsminister Karl Lauterbach, die altijd zei dat de COVID-prikken ‘bijwerkingsvrij’ waren, geeft ineens toe dat de mRNA-vaccins zwaar letsel veroorzaken. Hij vindt dat Pfizer moet meebetalen om slachtoffers te helpen.

Lauterbach ging zondag tijdens het journaal van publieke omroep ZDF met de billen bloot over de zware, ernstige bijwerkingen, die er volgens zijn eerdere uitlatingen dus helemaal niet waren. “Het moet tot snelle erkenning komen. Prikschade bestaat. En we krijgen langzaamaan een helder beeld. Zware prikschade komt op basis van de data van het Paul Ehrlich Instituut (PEI) of de Europese toelatingsinstantie bij 1 op 10.000 prikken voor,” bekende Lauterbach.

Op de vraag van de reporter waarom hij in de zomer van 2021 nog beweerde dat de vaccinaties geen bijwerkingen hebben, antwoordde de gezondheidsminister: “Nou, dat was een overdrijving die ik slechts één keer in een misleidende tweet maakte. Maar ik had al heel vaak opmerkingen gemaakt over de bijwerkingen, ook daarvoor.”

Toen de interviewer Lauterbach er op wees dat hij ‘voortdurend de indruk heeft gewekt dat het onderwerp bijwerkingen niet echt een onderwerp is’ en ook na zijn tweet nog vaak gezegd heeft dat er nauwelijks of vrijwel geen bijwerkingen waren, zei Lauterbach:

“Dat klopt niet. De cijfers waren mij dus al die tijd bekend. Ze zijn ook relatief stabiel gebleven. Deze vaccins worden wereldwijd gebruikt. 1 op 10.000, kun je veel of weinig noemen. Vaccins beschermen tegen zeer ernstige ziekten en verminderen het risico op long COVID.”

Hoewel Lauterbach met zijn bekentenis impliceert dat maar liefst 1 op de 2.500 viervoudig geprikten een ernstige bijwerking krijgt, is dit cijfer volgens data-analist Wouter Aukema veel te laag als je kijkt naar de officiële cijfers van gezondheidsinstituut PEI, die Lauterbach als bron noemt.

“Hij stelt dat ernstige bijwerkingen werden gemeld in 10 per 100.000 doses. Dit is niet waar. Het PEI rapporteert 29 per 100.000 doses. In totaal zijn 194 miljoen doses toegediend., gemiddeld 2,3 doses per persoon (83,2M). Totaal aantal (ernstig of dodelijk) gewonden: 56.347,” aldus Aukema, die dan aangeeft dat het in realiteit waarschijnlijk nóg veel erger is.

“Duitsland meldt een factor 4 te weinig in vergelijking met Nederland en Oostenrijk. Dit zou betekenen 56.347 x 4 = 225.338 ernstige en dodelijke verwondingen. Waar in Duitsland 168 veiligheidsgevallen per 100.000 doses worden gemeld, zijn dat er in Nederland en Oostenrijk bijna 700.”

Ook het ministerie van Lauterbach kwam afgelopen zomer al met veel hogere cijfers. In juli vorig jaar gaf het Duitse gezondheidsministerie aan dat 1 op de 5.000 injecties leidt tot een ernstige bijwerking.

'Vaccinfabrikanten moeten betalen'

Tijdens het interview met ZDF roept Lauterbach op om snel werk te maken van het erkennen van vaccinatieslachtoffers. Hij vindt dat de Duitse overheid verantwoordelijkheid moet nemen. Er moet een behandelprogramma komen en er moeten afspraken komen met zorgverleners en verzekeraars. Ook moeten de vaccinfabrikanten meebetalen om vaccinatieslachtoffers te compenseren ‘ook omdat ze al die tijd exorbitante winsten hebben gemaakt’, zei Lauterbach.

"Als u het zo zegt, klinkt het alsof alles geregeld is, maar als je met vaccinslachtoffers praat, hoor je precies het tegenovergestelde," reageerde de interviewer. "Een jaar van vechten, steeds weer afgewezen worden, niet geloofd worden, zelfs geen antwoord krijgen."

Geschokte reacties

In Duitsland, maar ook in Nederland, wordt geschokt gereageerd op de bekentenis van Lauterbach dat hij weet dat de COVID-vaccins tóch ernstige bijwerkingen veroorzaken.

“In plaats van gedwongen prikken met 'vaccins zonder bijwerkingen' pleit Lauterbach nu voor een stichting voor talloze zwaargewonden, die hij niet meer ontkent,” zegt professor aan de universiteit van Hamburg Stefan Homburg.

“Lauterbach geeft toe dat de COVID19-vaccins niet zo veilig waren als dat hij destijds zei, en dat hij dit wist,” stelt medisch adviseur Wendy Mittemeijer. “Hij overdreef dat er geen ernstige bijwerkingen zijn, expres, om je te misleiden. Dus als je in Duitsland prikspijt hebt, weet je nu wie je moet bellen om verhaal te halen.”

“Niet vergeten hoe de minister van Volksgezondheid in Duitsland ongevaccineerden verketterd heeft en nu moet toegeven dat 1 op de 10.000 prikken met ernstige schade gepaard gaat,” zegt huisarts Frank Peeters.

Neuroloog Jan Bonte tweet: “De oren klapperen aan mijn hoofd. Werkelijk." En voegt later nog toe: "I’m completely flabbergasted. Want dat cijfer gaat nog wel oplopen, reken daar maar op. Het gaat veel sneller dan ik dacht. Maar ik kan alleen vertellen wat ik nu kan en mag vertellen."

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Lam

Wist u dat Lauterbach eigenhandig kinderen heeft geprikt met Pfizer ?
Hij mocht dat officiëel omdat hij arts is geweest.
Kans van 1 op zoveel dat hij eigenhandig meerdere kinderen heeft vermoord. En nu doet ie zich heel teer en onschuldig voor, voor de camera.
Hij wist ook nog eens maar al te goed dat :
a) de prik geen transmissie voorkomt van wat dan ook
b) de kans dat een kind ernstig ziek wordt/dood gaat aan een luchtweg virus zo goed als nul is.
Kinderen prikken met die troep is echt het toppunt van waanzin en crimineel.

Anco0588

Die man is nog dommer dan ik dacht. Hij zou toch moeten weten dat er een contract is ondertekend voor "noodgebruik" door de Europese Unie en dat Pfizer dan wel Moderna nergens voor aansprakelijk kan worden gehouden omdat niet alle fases zijn doorgelopen voor goedkeuring van het vaccin. Enige optie kan zijn wanneer Pfizer daadwerkelijk heeft gefraudeerd in de fase 3 onderzoeken. Dan kunnen ze worden aangeklaagd. Dat andere is allemaal gedekt in dat contact, volgens mij. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, zullen we maar zeggen. Alleen is deze man het door allang bijster.

Cookies op deze website