Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 27 juli 2022

Duitse ziekenhuisfederatie eist intrekken vaccinatieplicht zorgpersoneel

Redactie Blckbx
2022 07 27 vaccinatieplicht zorg duitsland
3:00

Nog geen week nadat het Duitse ministerie van Volksgezondheid toegaf dat 1 op de 5.000 coronaprikken leidt tot ernstige bijwerkingen, roept de Duitse ziekenhuisfederatie op om de vaccinatieplicht voor zorgpersoneel in te trekken. "Het is niet verstandig om ermee door te gaan.”

Tot nu toe was de Duitse federatie van ziekenhuizen (DKG) voorstander van verplichte vaccinatie voor verplegend en verzorgend personeel. De reden waarom de vereniging, die valt onder het ministerie van Volksgezondheid, nu het standpunt wijzigt, heeft volgens een officiële verklaring te maken met het feit dat de vaccinaties nauwelijks zin hebben tegen de omikronvariant.

"Volgens de huidige bevindingen is het niet verstandig en niet overdraagbaar om ermee door te gaan," aldus vicevoorzitter van het bestuur Henriette Neumeyer woensdag tegenover Redaktionsnetzwerk Deutschland

“Ten tijde van de deltavariant leek de vaccinatieplicht van zorgmedewerkers wel een groot beschermend effect te hebben, ook voor de kwetsbare groepen in ziekenhuizen,” zo verdedigt Neumeyer het eerdere standpunt van DKG. “Met de omikronvariant is dit achterhaald.”

Verplichte vaccinatie

De Duitse regering ging december vorig jaar akkoord met de verplichte vaccinatie van zorgpersoneel. Werknemers in instellingen met kwetsbare personen, zoals verpleeghuizen en klinieken, moesten vanaf half maart 2022 kunnen aantonen dat zij waren ingeënt of hersteld. Volgens de wet geldt deze regeling slechts tot het eind van het jaar en zou zij worden afgeschaft indien de wet ter bescherming tegen infecties niet opnieuw wordt gewijzigd.

Prikken leiden tot ernstige bijwerkingen

Het Duitse ministerie van Volksgezondheid gaf vorige week woensdag officieel toe dat 1 op de 5.000 coronaprikken leidt ernstige bijwerkingen, ofwel ziekenhuisopname, blijvende invaliditeit of overlijden. Met de bekentenis gaven autoriteiten voor het eerst officieel toe dat er een serieus veiligheidsprobleem is met de experimentele injecties tegen COVID, die wereldwijd al miljarden keren zijn toegediend.

Volgens de officiële cijfers zijn er alleen in Duitsland tot nu al tienduizenden mensen waarbij de prikken hebben geleid tot ziekenhuisopname, invaliditeit of de dood. ‘Lichte’ bijwerkingen waarvoor mensen een arts moesten bezoeken, zoals menstruatieproblemen, hartproblemen of epileptische aanvallen zijn in de cijfers niet meegeteld. Bovendien gaat het alleen om door artsen gemelde gevallen.

De bekentenis van het ministerie van Volksgezondheid zet de deur wagenwijd open voor vaccinslachtoffers om rechtszaken aan te spannen tegen autoriteiten, die altijd beweerden dat de prikken veilig waren.

Speelt bekentenis een rol?

De Duitse federatie van ziekenhuizen zegt in haar verklaring niets over de bekentenis van het ministerie van Volksgezondheid over de schadelijkheid van de coronaprikken. Opvallend is het natuurlijk wel dat de DKG nog geen week later het standpunt wijzigt over de vaccinatieverplichting voor zorgmedewerkers.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
ML

Over zorgpersoneel gesproken,eentje is het zat.

https://www.ninefornews.nl/verpleegster-olvg-zwijgt-niet-langer-hoeveel-bewijs-dat-het-foute-boel-is-moet-er-nog-komen/

Cookies op deze website