Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 22 juni 2022

EU-official: ‘EU heeft vaccinaties nooit opgedrongen bij mensen’

Redactie Blckbx
2022 06 22 eu official geen dwang
1:40

Hoge ambtenaar van de Europese Unie Věra Jourová beweerde dinsdag dat de EU nooit druk heeft uitgeoefend op mensen om zich te laten prikken tegen corona. Het zou een verzinsel zijn van ‘anti-vaccin-activisten’.

EU-functionaris Jourová zei dinsdag tijdens een vergadering van het ‘Speciaal Comité van het blok voor de COVID-19-pandemie’ dat de Unie burgers nooit heeft gedwongen of aangezet om zich te laten vaccineren, om hen toegang te geven tot openbare diensten. Volgens Jourová berust het denkbeeld op ‘onwaarheden’ verspreid door ‘anti-vaccin-activisten’. Jourová beweerde ook glashard dat de EU nooit een vaccinatieverplichting heeft overwogen.

De hoge ambtenaar oogstte direct kritiek met haar beweringen. Volksvertegenwoordiger Cristian Terhes vroeg Jourová of zij wel serieus was met de verklaring die zij aflegde.

"Mevrouw de commissaris, ik moet u zeggen – en kijkt u mij alstublieft aan – mevrouw de commissaris, meent u wat u zojuist hebt gezegd?" vroeg de Roemeense politicus. "We hebben het over de grondrechten van iedere EU-burger, en we hebben zojuist gehoord dat mensen door de groene kaart niet gedwongen zijn om gevaccineerd te worden," vervolgde hij. "Menen we dat serieus? Kunnen we mensen, burgers van de Europese Unie, in de ogen kijken en hun dat vertellen?”

Terhes zei verder dat hij, tijdens periodes van lockdown, regelmatig moest ‘vechten’ met de EU-veiligheidsdienst om zelfs maar toegang te krijgen tot het Europees Parlement zonder een coronapas.

"De Europese Commissie heeft met het digitaal COVID-certificaat de nationale overheden het essentiële instrument aangereikt om een digitale tirannie op te bouwen waarin de grondrechten van alle burgers te grabbel worden gegooid," aldus de Europarlementariër.

Verlenging COVID Certificate

De vergadering van het ‘Speciaal Comité van het blok voor de COVID-19-pandemie’ komt bovendien op een moment dat de Europese Unie zich voorbereidt op het vernieuwen van het systeem van digital COVID-certificates, waarmee houders moeten aantonen of ze al dan niet gevaccineerd zijn tegen het verkoudheidsvirus.

In december 2021 maakte Ursula Von Der Leyen namens de Europese Commissie nog de wens bekend om een EU-brede vaccinatieplicht in te voeren.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Hakbijltje

Om uit de EU te gaan zullen we toch eerst die handlangers van die EU in Den Haag moeten ruimen. In maart 2021 heeft de meerderheid van de bevolking die kans laten liggen. Toen kon men na 1 jaar COVID-maatregelen, na intensieve waarheidsvinding, de toestand waarin we nu zitten en wat er nog volgt, zien aankomen!!! Als op dit moment voldoende mensen wakker zijn geworden dan wel uit hún hypnose zijn ontwaakt, valt er misschien nog te redden.

ML

Weer een bevestiging dat we zo snel als mogelijk uit de EU moeten. Deze pathologische leugenaars zullen niet vrijwillig stoppen.

Cookies op deze website